“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

☦ Το πολύ μεγάλο θαύμα του Ταξιάρχη σε ανάπηρη-ετοιμοθάνατη γυναίκα, ξημερώματα της Κυριακής των Μυροφόρων....

Ήτανε μία Κυριακή του Ιουλίου. Το παλλεσβιακό προσκύνημα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών δεχόταν από πολύ πρωί τους προσκυνητές του. Μία λαοθάλασσα τα προαύλια του. Από τους αριθμούς των αυτοκινήτων διαπίστωνες ότι οι περισσότεροι προσκυνητές ήταν από άλλα διαμερίσματα της χώρας μας.

☦ Την πραγματική ηρεμία, που έρχεται όταν ταπεινωθεί ο άνθρωπος, δεν την επιδιώκουν...

☦ Είδε την ψυχή του Φώτη Κόντογλου να την κρατά ο Άγιος Εφραίμ, και μέσα σε δόξα να την οδηγεί στον Ουρανό!

Το παρακάτω περιστατικό αναφέρεται στις τελευταίες του στιγμές στο νοσοκομείο και την θαυμαστή πληροφορία που είχε η γυναίκα του από τον Άγιο Εφραίμ τον θαυματουργό.

-Περνούσε δύσκολες ημέρες στο νοσοκομείο ο αείμνηστος Φώτης Κόντογλου, και η γυναίκα του Μαρία Κόντογλου, ήταν γονατιστή και προσευχόταν για την θεραπεία του, επικαλούμενη τον Μεγάλο μας Άγιο Εφραίμ. Ας μην ξεχνάμε, ότι η αγιασμένη χείρα του χαρισματούχου αγιογράφου, είχε φιλοτεχνήσει την πρώτη εικόνα του Αγίου μας!

Η Μαρία Κόντογλου περίμενε λοιπόν από τον Άγιο κάτι. Η σύζυγός του δεόταν ακατάπαυστα. Περίμενε. Το θαύμα της ανάρρωσης. Αντ’ αυτού είδε το Θαύμα της Αιωνίου Ζωής και της Μακαρίας Αναπαύσεως.

☦ η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της αυτοκρατορίας του κακού μέσα στις απρόβλεπτες μέρες μας.

φωτο-σύνθεση από την ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ και το fb

Ο Churchill είχε πει: «Ποτέ, ποτέ, ποτέ μην πιστεύεις ότι κάποιος πόλεμος θα κυλήσει ομαλά ή ότι όποιος ξεκινά το παράξενο ταξίδι του θα μπορέσει να μετρήσει τις παλίρροιες και τους τυφώνες που θα συναντήσει.

Ο πολιτικός που υποκύπτει στον πολεμικό πειρασμό πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόλις δοθεί το σύνθημα δεν είναι πλέον κύριος της πολιτικής, αλλά σκλάβος απρόβλεπτων και ανεξέλεγκτων γεγονότων».