“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Παρέδωσε την ψυχή του στα χέρια της Παναγίας

Ένα πολύ συγκινητικό περιστατικό διηγήθηκε κάποτε ο στάρετς Ζωσιμάς.
-Πρόλαβα στη μονή Κόνεβιτς ένα γέροντα που μπήκε στο μοναστήρι εντελώς αγράμματος. Από τότε παρακαλούσε νύχτα μέρα την Κυρία Θεοτόκο να τον βοηθήσει για να μάθει γράμματα, δίνοντάς της την υπόσχεση ότι κάθε μέρα, ως το τέλος της ζωής του, θα της έλεγε τους Χαιρετισμούς.
Πραγματικά η φιλεύσπλαχνη Παναγία μας εκπλήρωσε την επιθυμία του. Κι εκείνος κάθε μέρα διάβαζε τον Ακάθιστο Ύμνο της, ζητώντας της συνάμα και μια δεύτερη χάρη: «Δέσποινα του κόσμου, Μητέρα του Θεού, με αξίωσες να μάθω γράμματα και να σε υμνώ. Δώσε μου όμως άλλη μια παρηγοριά: Να πεθάνω την ημέρα της δικής σου Κοιμήσεως».

«Ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί» (Λουκ. α΄48)

Προφητικός ο λόγος της Υπεραγίας Θεοτόκου, αμέσως μετά την επίσκεψή της στη μητέρα του Ιωάννου του Προδρόμου, την Ελισάβετ. Προφητικός και επιβεβαιωμένος ο πιο πάνω λόγος της Θεοτόκου από την εποχή που βρισκόταν ήδη στη ζωή, μέσα από τα λόγια μιας άγνωστης γυναίκας που απευθύνεται σήμερα προς τον Χριστό λέγοντάς Του: «μακαρία η κοιλία η βαστάσασά σε και μαστοί ους εθήλασας».

Όσιος Παΐσιος: «Για την Παναγία μπορεί να μιλάει μόνο αυτός που την είδε»

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για κάποιον άγιο, γνωστό ή άγνωστο στους πολλούς, όπως  συνηθίζουμε να κάνουμε στις συνάξεις μας.  Θα μιλήσουμε για κάποια πού στέκεται ψηλότερα από τους αγίους και από αυτούς τους αγγέλους. Λέμε για Εκείνη ότι είναι «Τιμιωτέρα των Χερουβείμ» και «ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ». Θα μιλήσουμε λοιπόν για την Παναγία και θα είναι αυτό ένα τόλμημα, αφού ο νέος άγιος της εκκλησίας μας, ο όσιος Παΐσιος έλεγε ότι "για την Παναγία μπορεί να μιλάει μόνο αυτός που την είδε". Και έχει δίκιο και η προσέγγιση του αυτή μας παραπέμπει στο άλλο επίσης σημαντικό, στο ότι θεολόγος είναι αυτός πού «είδε» τον θεό και μπορεί να μιλήσει γι’  Αυτόν. Έτσι, ο δρόμος που μας μένει να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να θεολογούμε, είναι να καταφεύγουμε σε όσους  «είδαν» και «έπαθαν»  τα Θεία  και έτσι μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτά, δηλαδή μπορούν να μιλήσουν για τον Χριστό και  για την  Παναγία.

Παρουσιάστηκε ο ΚΥΡΙΟΣ τον Δεκαπενταύγουστο και είπε: “τώρα θα λυτρώσω την Ελλάδα από την σκλαβιά που της επέβαλλαν”

Από Ιερά Μονή της ευρύτερης περιοχής της Αττικής έρχεται η παρακάτω πληροφορία. Τον Δεκαπενταύγουστο παρουσιάστηκε ο ΚΥΡΙΟΣ ημών ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ και είπε: «-τώρα θα λυτρώσω την Ελλάδα από την σκλαβιά που της επέβαλλαν»
«-τα σημερινά δεινά και αδιέξοδα οδηγούν στην Λευτεριά ΤΗΣ  από την αμαρτία»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Παλιές ασθένειες που κατατρέχουν την καθημερινότητα μας, όπως την κτίσαμε κορυφώνονται στις μέρες μας. Η επικαιρότητα βρίθει από αναλύσεις επί  αναλύσεων.