“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Τo «μανιφέστο» που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Θραύση κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από δύο ημέρες στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Μουτσάτσου. Η ηθοποιός, σε αγγλική γλώσσα, εξηγεί τι είναι Ελλάδα σε όσους επικρίνουν τη χώρα μας και τους Έλληνες.
«Θα μπορούσα να "ράψω" τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση» λέει χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.

Υπάρχει ελπίδα... Διώχτε ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες της πολιτικής

Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποίαν, οι βασικοί καταστροφείς της Ελλάδος, αντιμετωπίζουν τους ιθαγενείς υπηκόους τους κατά την παρούσα προεκλογική περίοδο. Με θράσος χιλίων πιθήκων ζητούν ξανά την εμπιστοσύνη του λαού, αυτοί που τον κατέστησαν φτωχότερο, άνεργο, απελπισμένο, την δε χώρα χρεοκοπημένη και δεσμευμένη στους δανειστές. Απευθύνονται στους ανθρώπους που βολεύτηκαν στην αυλή τους και σε εκείνους που διαθέτουν κοντή μνήμη. Υφίστανται βεβαίως και οι αφελείς του «λεφτά υπάρχουν» που οδήγησε την χώρα στην απαξίωση και στην κακομοιριά. Υπάρχουν βεβαίως και υπουργοί που διαχειρίστηκαν το σχέδιο αλώσεως της Ελλάδος, που χωρίς ίχνος εντροπής, αντί να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, διεκδικούν και πάλι την ψήφο μας, υπερασπιζόμενοι το έργο(!) τους, λες και ήταν απλοί θεατές τόσα χρόνια που το γκουβέρνο τους, έκανε μπίζνες, θησαύριζε, εκμαύλιζε, συνωμοτούσε, σκορπούσε τον δημόσιο πλούτο ακαταδίωκτο και θρασύτατο. Όχι δεν είναι ηλίθιοι όλοι αυτοί αλλά νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους. Οι κύριοι αυτοί, αφού μας φτώχυναν, τώρα δημιουργούν και το καλάθι του ..φτωχού!

….Ιδού και οι Θύελλες κατά της Διαμαντοπούλου!


Με ρυθμούς…χελώνας !!!

Άρον-άρον ξεκινάνε τις γεωτρήσεις στον Πατραϊκό το φθινόπωρο!
Το φθινόπωρο ξεκινάνε τα πρώτα γεωτρύπανα σε 10 με 15 «οικόπεδα» στην Δ. Ελλάδα σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη. Η πλέον πολλά υποσχόμενη περιοχή σύμφωνα με τον υφυπουργό είναι ο Πατραϊκός κόλπος και η εξερεύνηση του αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του ΥΠΕΚΑ.   Όπως δήλωσε  σε σχετική ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών ο υφυπουργός τα συνολικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων μόνο της περιοχής του Πατραϊκού Κόλπου θα είναι 2 δισ. ευρώ σε βάθος 20ετίας, αλλάζοντας έτσι το μοντέλο ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.  Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία στις περιοχές για τις οποίες έχουν προκηρυχθεί διεθνείς διαγωνισμοί, δηλαδή τον Πατραϊκό Κόλπο, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα τα βεβαιωμένα κοιτάσματα  ξεπερνούν τα 250 εκατ. βαρέλια. Τα δε εκτιμώμενα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ σε βάθος 20-30 ετών εκ των οποίων σημαντικό ποσοστό θα διοχετευτεί προς τις τοπικές κοινωνίες.  

Όταν Σπέρνεις Ανέμους…

Κάτοικοι έδιωξαν από την Καισαριανή την Α.Διαμαντοπούλου
Διεκόπη η προεκλογική ομιλία της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου όταν συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα που μιλούσε οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική, κάτοικοι της περιοχής την αποδοκίμασαν έντονα.  Η κυρία Διαμαντοπούλου μιλούσε σε περίπου 100 συγκεντρωμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνα στην Καισαριανή όταν δέχτηκε φραστική επίθεση από περίπου 200 κατοίκους της περιοχής που της ζήτησαν να φύγει άμεσα. Η υπουργός - και εκλεκτή πολλών επιχειρηματιών - λόγω της λαϊκής αποδοκιμασίας αποχώρησε και η εκδήλωσε διεκόπη.

defencenet

Το αυγό του φιδιού έσκασε !!!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ
Οι διάφοροι υποκριτές πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές (ή να τους πούμε καλύτερα στρουθοκαμήλους που κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο γα να μην δουν την πραγματικότητα) τρίβουν τώρα τα μάτια τους και βγάζουν άναρθρες κραυγές ανησυχίας και έκπληξης για το 20% της ακροδεξιάς Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές και το 5% των δικών μας μπουμπουκιών του φασισμού της Χρυσής Αυγής (τόσο τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις). Φυσικά πολλοί από αυτούς τους έκπληκτους τώρα ειδήμονες δεν είναι ανιστόρητοι. Και το πώς γεννήθηκε ο ναζισμός του Χίτλερ στη Γερμανία γνωρίζουν (Βαϊμάρη κλπ) και πώς ανέβηκε στην εξουσία ο φασίστας Μουσολίνι στην Ιταλία γνωρίζουν και πώς μας έδεσαν μέσα σε λίγες ώρες οι δικοί μας κολονέλοι του '67 γνωρίζουν. Δεν βλέπουν άραγε ότι υπάρχουν σήμερα όλες οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να βγει το φίδι του φασισμού από το αυγό του που επωάζεται τα τελευταία χρόνια; 

Επτά προσαγωγές αντιεξουσιαστών σε ομιλία του Μ. Χρυσοχοΐδη

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η χθεσινή προεκλογική ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και μοίραζαν στους διερχόμενους φυλλάδια, φωνάζοντας παράλληλα και συνθήματα εναντίον του Υπουργού προστασίας του πολίτη. Παρ όλο που η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε μία ώρα πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη για τις 8 ομιλία του Μ. Χρυσοχοΐδη, στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ οι άνδρες των οποίων εκδίωξαν τους νεαρούς και πραγματοποίησαν τουλάχιστον πέντε προσαγωγές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρ’ όλο που το όλο περιστατικό έληξε από τις 7:30 ο Μ. Χρυσοχοΐδης για …τον φόβο των Ιουδαίων, καθυστέρησε μισή ώρα να φτάσει στο Δημαρχείο και να ξεκινήσει την ομιλία του.

zougla