“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

☦ “Εν εικόνι διαπορεύεται πας άνθρωπος, πλην μάτην ταράσσεται…”

“Ανάπαυσις της ψυχής κοντά στον Κύριο”

Του Αγίου Δημητρίου Ροστώφ

Όσο και ν΄ αναζητάς ανάπαυσι και παρηγοριά σ’ αυτόν τον πρόσκαιρο κόσμο δεν θα την βρης. Την ειρήνη και την παρηγοριά μπορεί να τη δώση στην ψυχή μόνον ο Κύριος, με τη χάρι Του. Όπως ο ίδιος είπε: «Ειρήνην αφίημι υμίν, ειρήνη την εμήν δίδωμι υμίν· ου καθώς ο κόσμος δίδωσιν, εγώ δίδωμι υμίν» (Ιω. 14. 27).

☦ Τι φοβερά υπόθεσις το που θα καταλήξη η ψυχή εκάστου….

Τι φοβερά υπόθεσις το που θα καταλήξη η ψυχή εκάστου!

Ω! πόσον μας πλανά η λήθη και η ραθυμία, εμέ πρώτον! Τρομερά υπόθεσις, εάν σκεφθώμεν, το αν θα επιτύχωμεν ή όχι του προορισμού μας. Τρόμος καταλαμβάνει την όλην υπόστασιν του ανθρώπου, όταν καλώς σκεφθή, τι άρα έσται επ’ εσχάτων!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

proskynitis

☦ Ο ουρανός πάνω στη γη… Η Θεία Λειτουργία!

Θ.Π.: Άγιε Γέροντα, πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών !!!

Ένα θαυμαστό περιστατικό για τις ψυχές που έχουν ανάγκη!

… Αν είναι σωσμένος ο άνθρωπος, αυξάνει η ανάπαυση του. Βγάζουμε στην Λειτουργία μερίδες για την Παναγία, τα δώδεκα τάγματα των Αγγέλων, τους Αγίους. Γιατί να τους βγάλουμε μερίδες, αφού είναι σωσμένοι κοντά στον Θρόνο του Θεού;

☦ "κρατηθείτε από την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το ΑΓΙΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ σας, δεν έχουν μέρες, απέναντι τους είναι ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ "

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ - να μην αμφιβάλλετε καθόλου, ούτε στιγμή.

Πριν κάποια χρόνια την ημέρα που η Εκκλησία μας εόρταζε τον ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΑ (Μάρτιος  του 2017)  στον φρικτό Γολγοθά άνοιξε ο αριστερός οφθαλμός του ΚΥΡΙΟΥ μας.

Γράψαμε σχετικά λέγοντας ότι η ανθρωπότητα εισέρχεται στον Μεγάλο Κανόνα της

☦ Το κριτήριο πλέον είναι η υγεία! Είσαι υγιής; Είσελθε! Στο μυστηριακό Σώμα του Χριστού.

Γράφει ο Παναγιώτης Β. Σελίμος

Θεολόγος ~ Υπ. ΜΔΕ Δογματικής Θεολογίας

Πριν λίγα χρόνια, αυτά που ζούμε σήμερα, τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες. Ποιος να μας έλεγε ότι οι ταινίες τελικά λειτούργησαν σαν πρόδρομοι για τον σημερινό παραλογισμό που διεκδικεί την θέση της λογικής και αυτοχρίεται ως η απόλυτη αλήθεια; Το τι συμβαίνει έξω στην κοινωνία, ο καθένας μπορεί να το εξετάσει και να το κρίνει, ανάλογα με τις πεποιθήσεις και τις προϋποθέσεις του. Δεν μπορεί, όμως, να συμβαίνει το ίδιο και στην Εκκλησία. Στην Εκκλησία δεν υπάρχουν πολλές φωνές, οι οποίες δύνανται αν και αντίθετες να συνυπάρχουν μεταξύ τους. Αυτό είναι γνώρισμα των ανθρωπίνων κοινωνιών. Στην Εκκλησία η μόνη φωνή που υπάρχει, είναι η φωνή του Λόγου.

☦ Έφυγαν οι γέροντες και μείναμε ορφανοί;

Βλέπετε οι σύγχρονοι Γέροντες, ο π. Πορφύριος, ο π. Παίσιος, ο π.Γεράσιμος, ο π. Ιάκωβος, κοιμήθηκαν σχεδόν κοντά ο ένας στον άλλον και σκεπτόμενος αυτό ο κ. Εμμανουηλίδης (Αρεοπαγίτης επί τιμή) στο γραφείο του με παράπονο μου είπε μια μέρα:

«Τι θα γίνει τώρα; Έφυγε ο π. Πορφύριος, έφυγε ο π. Παίσιος, έφυγε και ο π. Ιάκωβος που ήταν πιο προσιτός σε μας, γιατί τον βλέπαμε πιο συχνά και εξομολογούμεθα στο πετραχήλι του, τι θα γίνει τώρα, μείναμε ορφανοί;».

☦ "ζούμε τις προφητείες στην σκληρή εκδοχή τους γιατί και η αμαρτία των ημερών είναι σκληρή και αμετανόητη"

"το απεχθές προσωπείο του φασισμού είναι η σημερινή μάσκα του σημερινού αντίχριστου"

"πρώτα νομοθετούν την φίμωση και μετά παίρνουν μέτρα, πάντα οι φασίστες είναι  θρασύδειλοι, ξέρουν να κρύβονται πίσω από τις διαταγές αλλά όχι από το ΑΓΙΟ ΘΕΟ για αυτό το τέλος φρικτό" 

☦ ΕΊΠΕ ΜΟΝΑΧΗ. «Μην κοιτάς πίσω στο παρελθόν, ούτε μπροστά στο μέλλον. Διεκδικήστε μόνο το παρόν, γιατί έχει το θέλημα του Θεού». apantaortodoxias

☦ -βρε σου λέω είναι επίκαιρο αυτό που σου είπε ο ασκητής τον Ιούλιο του 2016 «ο εμφανισθείς-αφανισθείς, ενώ ο αφανής διασωθείς»

Αυτά μας επισήμανε χθες το βράδυ φίλος blogger και μας θύμισε αρθρογραφία παλαιότερη 14 Ιουλίου 2016 http://koukfamily.blogspot.com/2016/09/blog-post_388.html

http://orthodoxathemata.blogspot.com/2016/10/blog-post.html

Γέροντας Ασκητής: «ο εμφανισθείς-αφανισθείς, ενώ ο αφανής διασωθείς»

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ζεστά τα τελευταία μεσημεριανά του Σεπτεμβρίου. Ένα από αυτά με βρήκε καταϊδρωμένο στην πλατεία της Μητροπόλεως μπροστά στον ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό των Αθηνών. Δεν έχασα την ευκαιρία να δροσιστώ πνευματικά από το σκήνωμα της κυράς των Αθηναίων ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ και του Αγίου Πατριάρχη του Έθνους μας Γρηγορίου του  Ε΄.

☦ "Διότι τοιοῦτον τρόπο χρησιμοποιεῖ ὁ τύραννος, ὥστε ὅλοι νά βαστάζουσιν τό σημάδι του, πρίν ἔρθει νά ἀπαιτήσει τά σύμπαντα..."

 

"Διότι τοιοῦτον τρόπο χρησιμοποιεῖ ὁ τύραννος, ὥστε ὅλοι νά βαστάζουσιν τό σημάδι του, πρίν ἔρθει νά ἀπαιτήσει τά σύμπαντα..." 

~ Ἅγιος Ἐφραίμ ο Σύρος "περί ἐμφάνισης τοῦ ἀντιχρίστου" (Ἀσκητικά).

Πρίν λοιπόν την εμφάνιση του αντιχρίστου, όλοι θα βαστούν στο χέρι τούς το σημάδι του (666) σε μια ψηφιακή κάρτα – ταυτότητα (και εμβολιασμού;). Όπως και είναι ειπωμένο πολλούς αιώνες πρίν:

”Τό χάραγμα ἀρχικά θά δοθεῖ μέ τήν μορφή πλακιδίου (κάρτας) καθημερινῆς χρήσης…” ~ Ἅγιος Ἀρέθας ἐπίσκοπος Καισαρείας καί διάδοχος τοῦ Μ. Βασιλείου. (Ἐξήγησις τῆς Ἱερᾶς Ἀποκαλύψεως PG 106)