“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

☦ Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης: “Μπορώ να πω ότι η κορυφή των εγκλημάτων από την γλώσσα ξεκινάει”

H γλώσσα είναι ένα εργαλείο, που μας δόθηκε από τον Θεό, για να Τον ευλογούμε, να Τον δοξολογούμε, να Τον ευχαριστούμε. Μπορώ να πω ότι η κορυφή των εγκλημάτων από την γλώσσα ξεκινάει. Έρχεται ο κακός δαίμονας και την μεταστρέφει σε ύβρη του Θεού και σε χλευασμό. Παρασύρει τον ταλαίπωρο άνθρωπο να διαπράττει το μεγαλύτερο έγκλημα στον κόσμο, κι αυτό είναι να υβρίζει τον Θεό.

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης

proskynitis

☦ Τι βλέπεις και αναστατώνεσαι τόσο πολύ; Εκείνη απάντησε: "Αυτά που πρόκειται να συμβούν σε λίγο καιρό στον κόσμο"

"Ήταν Κυριακή βράδυ 15 Ιανουαρίου 2017. Η γερόντισσα κλινήρης, πρώτες ημέρες που είχε πέσει οριστικά στο κρεβάτι. Δύο μέρες πριν ο πνευμονολόγος είχε πει:"βαριά πνευμονία". Τα εγκεφαλικά είχαν αρχίσει από το 2015.Τώρα την είχαν αποδυναμώσει τελείως. Δεν έδινε εντολή ο εγκέφαλος να πατήσει τα πόδια της. Ήταν σε λήθαργο και εκείνο το βράδυ ευωδίαζε το σπίτι πολύ. Έρχονταν και έφευγε η μυροβλισία. Άνοιγε τα μάτια η γιαγιά. Έλεγε: "Ήρθε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ"!!! Μετά από λίγο:" Η Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου"..." Ο Μέγας Αντώνιος θα μου κάνει αύριο ένα δώρο"...Ο πάτερ Αντώνιος ερμήνευσε ότι θα ήταν η κοίμησή της. Τελικά ήταν η κουρά της σε μεγαλόσχημη μοναχή. Ήρθε απρογραμμάτιστα, επειδή την επομένη το πρωί, λίγο συνερχόταν και ζητούσε από τον π.Αντώνιο το νυφικό της και το δίσκο με το ψαλίδι για να δώσει ό,τι τελευταίο είχε στο Χριστό. Το ερμήνευσε ένας Αγιορείτης που ήτανε εκεί και την άκουσε.

☦ Ένας λαός καταδικασμένος να προσκυνάει το οτιδήποτε Ελληνικό !!!…..

☦ Η ΠΡΟΣΕΥΧΟΥΛΑ

Η προγιαγιά μου  ήταν  από την Μικρά Ασία συγκεκριμένα από τη Σμύρνη  από την πόλη του Μπουρνόβα έμαθε της μαμάς μου μία ωραία προσευχή που θα θελα να την μοιραστώ μαζί σας!!!!

☦ "Ὅποιος ζεῖ μέσα στὴν ἀγάπη, ζεῖ μέσα στὸ Θεό, κι ὁ Θεὸς μέσα σ’ αὐτόν"

Ἐπιδιώκετε τὴν ἀγάπη. Ζητᾶτε καθημερινὰ ἀπὸ τὸ Θεὸ τὴν ἀγάπη. Μαζὶ μὲ τὴν ἀγάπη ἔρχεται καὶ ὅλο τὸ πλῆθος τῶν ἀγαθῶν καὶ τῶν ἀρετῶν. Ἀγαπᾶτε, γιὰ νἀγαπιέστε κι ἐσεῖς ἀπὸ τοὺς ἄλλους. Δῶστε στὸ Θεὸ ὅλη σας τὴν καρδιά, ὥστε νὰ μένετε στὴν ἀγάπη. «Ὅποιος ζεῖ μέσα στὴν ἀγάπη, ζεῖ μέσα στὸ Θεό, κι ὁ Θεὸς μέσα σ’ αὐτόν».

Άγιος Νεκτάριος