“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Προς δήμευση καταθέσεων και στον Καναδά: "Η κυβέρνηση προτείνει την εφαρμογή λύσης bail-in"
Παγκόσμιο όπως αποδεικνύεται είναι το παιχνίδι και ο σχεδιασμός για τη νέα οικονομική ατζέντα των κέντρων εξουσίας ενάντια στις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και μάλλον η Κύπρος ήταν η αρχή. Στόχος: Να βγουν τα λεφτά από τις τράπεζες και να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις! Όπως αποκαλύπτεται ο Καναδάς είναι η επόμενη χώρα όπου θα ισχύσει το μέτρο της «δήμευσης» ή του «κλαδέματος» των καταθέσεων όπως αναφέρεται ρητώς στο νέο οικονομικό πρόγραμμα για το 2013.

TIME: Είναι η Λαγκάρντ η... Μεσσίας της Ευρώπης;

Εντυπωσιασμένοι οι Αμερικάνοι από το "μακελειό της Κύπρου", που το βαφτίζουν "σωτηρία"
«Μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να σώσει την Ευρώπη;» Αυτό το ερώτημα θέτει το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ, στη διεθνή του έκδοση. Εντυπωσιάστηκε από τον χειρισμό της υπόθεσης της Κύπρου; Πάντως το περιοδικό έχει καταλήξει στην απόφασή του: Αν δεν μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να σώσει την Ευρώπη, τότε ποιος μπορεί;...Το άρθρο αριθμεί συνολικά τρεις σελίδες, αφιερώνει πολλές παραγράφους για τον χαρακτήρα cool της διευθύντριας του ΔΝΤ και την κάνει σχεδόν να είναι πρωταθλήτρια χιούμορ. «Ενώ η Κύπρος απειλούσε να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα η Λαγκάρντ διατηρούσε την ψυχραιμία της και έλεγε και μερικά αστεία» γράφει το ΤΙΜΕ.

Η.Π.Α: Έρχεται το υποχρεωτικό τσιπάρισμα για όλους τους εργαζόμενους;

Ο απόλυτος έλεγχος - ο φασισμός της επιβολής των σύγχρονων τεχνολογιών από τα νεοταξικά κέντρα που καταργούν την ελευθερία και την ιδιωτικότητα των πολιτών - πρώτος σταθμός Η.Π.Α - η συνέχεια αναμένεται και στις υπόλοιπες χώρες της Δύσης... Έρχεται το υποχρεωτικό τσιπάρισμα για την συνέχιση της απασχόλησης των Αμερικανών πολιτών;

Οι αληθινές διαστάσεις της εκεχειρίας του Οτζαλάν

Του Σάββα Καλεντερίδη
Την προηγούμενη εβδομάδα, και ενώ ήταν σε εξέλιξη η τραγωδία και ο διεθνής διασυρμός - εξευτελισμός της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας που, απαξιωμένη διεθνώς, παρέμεινε απλός θεατής στα παιχνίδια της Γερμανίας και του διεθνούς κεφαλαίου εις βάρος μιας χώρας-μέλους της ευρωζώνης, έλαβαν χώρα δύο γεγονότα-εξελίξεις που αξίζουν την προσοχή και την ανάλυσή μας.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ Γ ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος (με την βοήθεια σχετικά μεγάλης βιβλιογραφίας).
Αυτό το κείμενο γράφτηκε με πόνο και πολύ αγάπη για όλους τους Έλληνες. Εξαιρετικά όμως για τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Για αυτούς, που τους διακρίνει το ατίθασο ισχυρό Ελληνικό πνεύμα, η καλή διάθεση, οι αγνές προθέσεις και η υγιής αναζήτηση, αλλά κυρίως η πίστη στην ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ γιατί σε αυτούς θα προσφέρει πολλά.

ΤΟ ΟΡΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
Οι ἄνθρωποι ἔχουν ἀπομακρυνθεῖ ἀπό τό Θεό. Ζοῦν περιφρονώντας τίς ἐντολές τοῦ Εὐαγγελίου. Οἱ περισσότεροι δέν ἀνησυχοῦν γι᾽ αὐτό, γιά νά μή πῶ ὅτι καυχῶνται. Εἶναι πολύ κακή ἡ κατάσταση, σάν νά μή ἔχουν περάσει εἴκοσι αἰῶνες χριστιανισμοῦ! Ἡ διάβρωση εἶναι μεγάλη. Φτάσαμε στό σημεῖο να ἀγωνιζόμαστε γιά τήν ἀπελευθέρωση ἀπό τίς ἠθικές ἐντολές!
῾Υπάρχουν ὡστόσο καί οἱ λίγοι, πού εἶναι πιστοί καί ἔχουν πνευματική ζωή. Βλέπουν τούς συνανθρώπους τους καί ἐνοχλοῦνται ἀπό τήν καταστροφική τους πορεία. Στήν ἐποχή μας ἡ ἁμαρτία ἔγινε τῆς μόδας. Οἱ ἄνθρωποι μεταβλήθηκαν σέ συνειδητά ὄργανα τοῦ διαβόλου. Τό κακό ξεκινάει ἀπό τούς παπποῦδες καί φτάνει στά παιδιά. Ποιός μπορεῖ πιά νά μιλήσει στούς νέους γιά ἠθική;

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξυμνεί τον σφαγέα του ελληνισμού στη Μικρά Ασία

Τόσο προκλητικός όσο ποτέ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Άλλη όψη» ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Σε άνετο στυλ, συνδυασμένο με μια open mind υποκουλτούρα, ο κ Μπουτάρης αποκάλεσε τον Μουσταφά Κεμάλ σαν «μεγάλο ηγέτη», ξεχνώντας προφανώς πως πρόκειται για τον μεγάλο σφαγέα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. «Άσχετα με οποιαδήποτε πολιτική πεποίθηση, εμείς δεν ανακατευόμαστε στο τι συμβαίνει στην Τουρκία, ο Κεμάλ εξακολουθεί και είναι ένας μεγάλος ηγέτης, για να μην πως από τους μεγαλύτερους του τουρκικού κράτους», ανέφερε ο δήμαρχος χωρίς κανένα ενδοιασμό.   

Το 2013 η Τουρκία θα είναι ένα νεκρό Έθνος!

Την ώρα που πολλά δυτικά μέσα παρουσιάζουν την Τουρκία ως ενισχυμένη από τις πρόσφατες εξελίξεις, η εφημερίδα Πράβδα επανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ενα παλαιότερο προφητικό -όπως αποδεικνύεται- άρθρο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Για τις περισσότερες χώρες φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Για την Τουρκία;
Ο αρθρογράφος της ρωσικής εφημερίδας στις αρχές του 2012 επιχείρησε μια πρόβλεψη για διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και για την Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγα είναι τα «ψωμιά» της Τουρκικής Δημοκρατίας που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς τα νεοθωμανικά σχέδια των Ερντογάν και Νταβούτογλου δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

ΤΕΝΕΔΟΣ - ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ