“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

☦Ευθεία προσβολή των Ρώσων ξημερώνει 11 ΙΟΥΛΙΟΥ πού έκαναν οι νεοθωμανοί τζαμί την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και εορτάζει η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ, η Ρωσίδα βασίλισσα, που τους εκχριστιάνισε με αφορμή την είσοδο της στον περικαλλή αυτόν ναό.

Όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι, είναι οδοδείκτες για αυτά που έρχονται. Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ των ημερών και των αγίων που εορτάζουν είναι πολύ δυνατή. Όποιος έχει μάτια ας δει.  Αλλοίμονο σε αυτούς που βεβηλώνουν ξεδιάντροπα την ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ και φυσικά και για αυτούς που τόσα χρόνια χαριεντιζόταν με τον χειρότερο εχθρό των Ελλήνων τον Ταγίπ  Εντογάν. Σε λίγες ώρες και η εορτή της μνήμης του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα συμφέροντα της Ρωσίας που θα την κατεβάσουν στα ΣΤΕΝΑ πολύ σύντομα δεν είναι μόνο γεωπολιτικά, αλλά και πνευματικά. Η ψυχρότητα τουρκίας – Ρωσίας καλά κρατεί. Πέρα από τις δηλώσεις δήθεν φιλίας, αυτή σαν σχέση κατέρρευσε εδώ και πολύ καιρό. Απλώς οι δύο πλευρές κρατούν τα προσχήματα μέχρι να δούμε τα πολεμικά σχήματα συμμαχιών που θα προκύψουν από την αναζωπύρωση προβλημάτων που σχετίζονται με τα στρατηγικά ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου.

☦Βίος και πολιτεία της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας

Η  Αγία Ευφημία έζησε κατά τούς χρόνους του Διοκλητιανού καί ήθλησε τό έτος 303. Κατήγετο από την Χαλκηδόνα. Ήτο θυγάτηρ του περιφανούς και πλουσίου Συγκλητικού Φιλόφρονος και της ευσεβούς και φιλοπτώχου Θεοδοσιανής. Η  Αγία επαιδαγωγήθη «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου»  διό ηγάπησε τόν Χριστό, την παρθενίαν και την μετά ζήλου ομολο­γίαν του Χριστού.
O ανθύπατος της  Ανατολής Πρίσκος εχων συγκάθεδρον τον φιλόσοφον και ιερέα του Άρεως  Απελιανόν, εκήρυξε,  κατά την απόφασιν και εντολήν του Διοκλητιανού, διωγμόν κατά των Χριστιανών εις την Ανατολήν. Κατά την εορτήν του ψευδωνύμου Θεού Άρεως εζήτησε άπαντες οι κάτοικοι να  προσέλθουν εις την εορτήν. Όσoι δεν θα προσήρχοντο θα ετιμωρούντο με φοβερά κολαστήρια.

☦ Το αγαπημένο ποίημα του Αγίου Παϊσίου που ήθελε να ακούει λίγο πριν φύγει από την ζωή.

☦ Σε «ευχαριστούμε» Ερντογάν γιατί με αυτά που κάνεις μας παραδίδεις πιο γρήγορα την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Το παγκόσμιο  πολιτισμικό και  πνευματικό ανοσιούργημα επιτελείται εν ψυχρώ από κάποιον που μετρά μέρες πάνω στην εξουσία και γίνεται ο καλύτερος διαφημιστής των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.
«Το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας ενέκρινε αίτημα να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, ανέφερε την Πέμπτη ο αρθρογράφος Abdulkadir Selvi.

“Αρχαίο κακό, καινούργιο καλό δεν γίνεται”

Από το Γεροντικό
Η ακόλουθη διήγησις που προέρχεται μάλλον από κάποια λιγότερο γνωστή παραλλαγή της συστηματικής συλλογής του Γεροντικού σκοπό έχει να διδάξη πόσο μεγάλη είναι η φιλανθρωπία του Θεού και ότι κανένας αμαρτωλός δεν πρέπει να απελπίζεται, ακόμη κι αν νομίζη ότι έχει γίνει όμοιος στην αμαρτία με τον διάβολο.
Κάποιος άγιος γέροντας, μεγάλος και διορατικός, έχοντας νικήσει και ξεπεράσει όλους τους πειρασμούς των δαιμόνων, είχε λάβει το χάρισμα να βλέπη οφθαλμοφανώς το πώς επιδρούν στην ζωή των ανθρώπων οι άγγελοι και οι δαίμονες· πώς δηλ. ο καθένας από την πλευρά του αγωνίζονται για την ψυχές των ανθρώπων.

“ΦΕΡΟΜΕΝ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΕΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ”

Καθώς βλέπεις εις το Κοιμητήριον οι Πατέρες ημών είχον ένα δωμάτιον, όπου ησύχαζεν εις παπά Ματθαίος προσευχόμενος συνεχώς.
Μίαν ημέραν ήκουσεν ο παπά Ματθαίος θόρυβον. Ανοίγει την θύραν του Κοιμητηρίου και βλέπει πολλούς ωραίους νέους, εκ των οποίων άλλοι μεν έφερον οστά και τα ετοποθέτουν εκεί, άλλοι δε λαμβάνοντες οστά ανεχώρουν. Έμεινεν εκστατικός ο παπά Ματθαίος. Τότε εις από τους λαμπρούς νέους είπε προς αυτόν:

☦ Εἴμαστε ἔνοικοι σέ προσωρινές καλύβες!

Σώσόν με από πηλού, ίνα μη εμπαγώ» (Ψαλ. 68,15)
Αδελφοί, οι ψυχές μας είναι ντυμένες με πηλό· και τα πήλινα, χοϊκά. σώματά μας έχουν δοθεί για την υπηρεσία της ψυχής μας.
Είθε οι ψυχές μας να μη βουλιάξουν μέσα στο χώμα! Είθε οι ψυχές μας να μη σκλαβωθούν στο πήλινο σαρκίο! Είθε η ζωντανή φλόγα να μη σβηστεί μέσα στο χοϊκό τάφο! Είναι απέραντη και αχανής η χοϊκή γη που μας έλκει προς τον εαυτό της, αλλά απείρως πλατύτερο είναι το απροσμέτρητο βασίλειο του Πνεύματος που καλεί την ψυχή μας, ως δικιά του.

☦Άγιος Παϊσιος: "Η Παναγία απαντά αμέσως στην προσευχή μας"

–Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι;
–Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας• όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.
Όταν ήµουν στην Μονή Φιλοθέου, µια φορά, αµέσως µετά την αγρυπνία της Παναγίας µε έστειλε ένας Προιστάµενος να πάω ένα γραµµα στην Μονή Ιβήρων. Ύστερα έπρεπε να πάω κάτω στον αρσανά της µονής και να περιµένω ένα γεροντάκι που θα ερχόταν µε το καραβάκι, για να το συνοδεύσω στο µοναστήρι µας – απόσταση µιαµιση ώρα µε τα πόδια.