“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ο “Σουλτάνος”… γράφει ιστορία: “Οι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την… Αμερική”

Σχόλιο Θ.Π.: Από τη μία το παλάτι, που το ονόμασε  Ak-saray (Λευκό Οίκο), από την άλλη οι θεωρίες ότι την Αμερική την ανακάλυψαν Μουσουλμάνοι. Μήπως θεωρεί τον εαυτό του νέο Πλανητάρχη;;;
Ο θρησκευτικός φανατισμός του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χτύπησε κόκκινο σήμερα.
Μιλώντας στην πρώτη συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών των μουσουλμάνων της Λατινικής Αμερικής, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «έγραψε ιστορία» τονίζοντας ότι η Αμερική δεν ανακαλύφθηκε από τον Χριστόφορο Κολόμβο αλλά από τους Μουσουλμάνους.

Διπλωματικό θρίλερ με Πούτιν η Σύνοδος κορυφής των G20

Από "πόλεμος" ανάμεσα σε Βλαντιμίρ Πούτιν και δυτικούς ηγέτες με φόντο την Ουκρανία, η Σύνοδος της G20, των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας γίνεται... διπλωματικό θρίλερ. 

“Τον Τούρκο κάμε σύντεκνο και το ραβδί σου βάστα”

του Στέλιου Παπαθεμελή
Στο Κάϊρο έγινε μια καλή αρχή στα πλαίσια των νέων γεωπολιτικών ισορροπιών του ζωτικού μας χώρου. Ο τουρκικός τύπος αφηνίασε. Άρα η Τριμερής «πόνεσε» την Άγκυρα. Η αξία της βεβαίως θα κριθεί από τα επόμενα βήματα, ιδίως αν είναι άλματα. Ο τουρκικός επεκτατισμός βασίζεται στο πλεονέκτημα των αριθμών και την οπλική του ισχύ. Αντιλαμβάνεται επομένως μόνο την γλώσσα της ισχύος.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην ασκητική φυσιογνωμία του Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου του Θηβαίου

Εκδήλωση αφιερωμένη στην ασκητική φυσιογνωμία του Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου του Θηβαίου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 6:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων. Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Νεότητος Θηβών, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Κρουσταλάκης.

Ο κύβος ερρίφθη, Alea jacta est

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Φαίνεται πως τα ψέματα τελειώνουν για όσους είχαν ακόμα την ελπίδα ότι θα αποφεύγονταν το μοιραίο, για όσους ακόμα έλπιζαν πως θα συνεχίσουν να τηρούνται οι Ιεροί Κανόνες, για όσους ακόμα έτρεφαν την προσδοκία πως η Ορθοδοξία θα παραμείνει Ορθοδοξία, όπως παρέμεινε επί τόσους αιώνες. Ενώ η χώρα αυτή υποφέρει τραυματισμένη από τα μαρτύρια της ξένης μνημονικιακής κατοχής, ενώ ο εκκλησιασμός διώκεται με κάθε μέσο, ο προκαθήμενος της Κωνσταντινούπολης έχει πάρει την οριστική του απόφαση.

Στην επικοινωνία είναι μπροστά ο Ερντογάν. Αλλού τα ΄χει χάσει…

Τι έσκυψε να "μαζέψει" ο Ερντογάν;
Ο Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν. Δίπλα στον ομόλογό του μετά από τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών, αιφνιδιάζει τους πάντες καθώς σκύβει για να πάρει κάτι από το πάτωμα! 

Κόνιγκ: Το "Μπαρμπαρός" παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας

Θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή AOZ και η ακύρωση της τουρκικής ΝΑVTEX, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ, επισημαίνοντας ότι το «το “Μπαρμπαρός” παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και τη νομιμότητα».

“Πότε θα κάμει Ξαστεριά, πότε θα Φλεβαρίσει…”

ΦΩΤΟ από www.flickr.com 
Πότε θα κάμει ξαστεριά,
πότε θα φλεβαρίσει,
να πάρω το ντουφέκι μου,
την έμορφη πατρόνα,
να κατεβώ στον Ομαλό,
στη στράτα του Μουσούρου,