“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Π. Σπυρίδων Βασιλάκος: “Ο παλιός χρόνος δεν φεύγει, δεν εξαφανίζεται, αλλά είναι όλος μέσα μας”

Το σημείο που σε βρίσκει ο νέος χρόνος είναι μία ένδειξη του πώς θα σε βρει και ο επόμενος. Ο παλιός χρόνος δεν φεύγει, δεν εξαφανίζεται, αλλά είναι όλος μέσα μας. Αν δεν τον ερευνήσουμε και δεν τον καταλάβουμε, δεν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε ούτε τον νέο.

Ἡ Μακεδονία ἦταν, εἶναι καί θα εἶναι πάντα ἑλληνική….

Φαίνεται ὅτι τό πιό κρίσιμο ζήτημα γιά τήν εὑρύτερη οἰκογένεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ μέσα στό 2018, πού ἀνέτειλε θά εἶναι τό λεγόμενο “Μακεδονικό”. Ἕνα ζήτημα πού ἀπασχολεῖ τήν πατρίδα μας ἐδώ καί 25 χρόνια. Ἄν και πρίν ἀπ’ αὐτό ἦταν ἕνα ἠφαίστειο ἕτοιμο να ἐκραγεῖ. Ἤδη διαφαίνεται ὅτι θά μᾶς ἀπασχολήσει ἔντονα καί πάλι μέσα στή νέα χρονιά. Πολλά λέγονται καί γράφονται. Νέα ἐκκίνηση στο ὅλο θέμα ἔδωσε ἡ ἀλλαγή Κυβερνήσεως στή γειτονική χώρα τῶν Σκοπίων, ὁπότε παράλληλα ἄλλαξε και ἡ γραμμή τοῦ γειτονικοῦ κρατιδίου γύρω ἀπό τό ζήτημα τῆς ὀνομασίας του. Τόσα χρόνια ὑπῆρχε μία ἔντονη και συστηματική προπαγάνδα, πού διεκδικοῦσε ὅ,τι ἀφοροῦσε τήν Μακεδονία μας.

Οι Χαλβάδες των Σκοπίων θα καταρρεύσουν μαζί με τους ντόπιους ΧΑΛΒΑΔΕΣ;

ΦΩΤΟ www.orthodoxia-ellhnismos.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αρχίζει η μάχη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όσοι Έλληνες προσέλθετε. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ανεβαίνει. 
Με το ζόρι θα βγει ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ από τον τάφο του που βρίσκεται στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (βλ. μαρτυρία ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ )  και τότε θα συμμετάσχει ο ίδιος με τον τρόπο του στις συζητήσεις με όλους τους Απανταχού Έλληνες που είναι και αισθάνονται Μακεδόνες.

Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός

Βιογραφία
Ο πατήρ Νικηφόρος (κατά κόσμο Νικόλαος Τζανακάκης) γεννήθηκε σ’ ένα ορεινό χωριό των Χανίων, στο Σηρικάρι, καστανοχώρι στα δυτικά του Νομού με υγιεινό κλίμα, με όμορφα δάση, πλούσια νερά, φαράγγια και σπήλαια. Το χωριό αυτό έχει μια ιδιομορφία που δεν την συναντούμε συχνά: είναι χωρισμένο σε ένδεκα γειτονιές, οι οποίες πήραν και το όνομα τους από τις οικογένειες που πρωτοκατοίκησαν εκεί. Έτσι ο Άγιος μας γεννήθηκε στην γειτονιά των Κωστογιάννηδων. Οι γονείς του ήταν απλοί και ευλαβείς χωρικοί, οι οποίοι ενώ ακόμη ήταν μικρό παιδί πέθαναν και τον άφησαν ορφανό. Έτσι, σε ηλικία 13 ετών, έφυγε από το σπίτι του. Ο παππούς του που είχε αναλάβει να τον μεγαλώσει τον πήγε στα Χανιά να εργαστεί εκεί σ’ ένα κουρείο για να μάθει την δουλειά.

Οι Γερμανοί θέλουν να βρίσκονται στο ΑΙΓΑΙΟ την ώρα της σύγκρουσης με τους τούρκους. Γιατί άραγε;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας
Λίγη ώρα πριν φτάσει το τουρκικό πλοίο εξόρυξης Deepsea Metro II στα Στενά των Δαρδανελίων πλησίον της Λήμνου ένα πανεπιστημιακό  ερευνητικό γερμανικό πλοίο έκοβε βόλτες, λες και το περίμενε. ΚΑΙ  τότε αρχίζει κάτι σαν  θεατρική παράσταση.

Το θαύμα με τον τρίχρονο Χριστό!

Κάποια κόρη, ενάρετη και ευλαβής, είχε πολύ πόθο να δει τον Κύριο παιδί τριών χρόνων, όπως Αυτός ήταν κατά σάρκα, όταν άρχισε να μιλάει. Προσευχήθηκε, λοιπόν, πολλές φορές στον Κύριο γι’ αυτό το θέμα. Τελικά, την άκουσε ο Πανοικτίρμων και Πολυέλεος Χριστός.
Μια μέρα πήγε στην εκκλησία να λειτουργηθεί· και όταν τελείωσε η Λειτουργία και έφυγε όλος ο λαός, έμεινε αυτή και προσευχόταν προς την Παναγία με ευλάβεια και κατάνυξη μέχρι την ώρα του γεύματος, όπως είχε πάντοτε συνήθεια να κάνει, λέγοντας τον «Αρχαγγελικό Χαιρετισμό» το: «Θεοτόκε Παρθένε» και όσα άλλα ήξερε, μελετώντας του Κυρίου τα θεία Μυστήρια, δηλαδή τη Σάρκωση, το Πάθος και την Ανάσταση.

Το Deap Sea Metro II (πλοίο εξόρυξης) που καμαρώνουν οι τούρκοι ήταν Ελληνική ιδέα επένδυσης;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πάλι με κλεμμένες επενδυτικές Ελληνικές  ιδέες λειτουργούν οι γείτονες για να πετύχουν τους στόχους τους για αυτό και πνευματικώ τω τρόπω θα αποτύχουν.
Οι τουρκαλάδες  αφού  πέρασαν  το Deap Sea Metro II από τα Δαρδανέλια το έχουν αγκυροβολήσει στο παλαιό βυζαντινό λιμάνι της Νικομήδειας και έχουν στήσει  πάνω σε αυτό χορούς και πανηγύρια γιατί πιστεύουν ότι με το μηχάνημα αυτό να λύσουν τα ενεργειακά προβλήματα τους λεηλατώντας τους αντίστοιχους πόρους της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλλον για να παρηγοριούνται το έχουν για να το βλέπουν και φαίνεται λειτουργικά δύσκολη η κάθοδος του στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Οι προσευχές της Εκκλησίας και των συγγενών ωφελούν τους κοιμηθέντας αδελφούς μας

Στο ιερό κοινοβιακό Μοναστήρι του αγίου Παύλου επί των ημερών μας, κοιμήθηκε τον αιώνιο ύπνο η μητέρα του Μονάχου Σεραφείμ, αδελφού της Ιεράς αυτής Μονής.
Ο Μοναχός Σεραφείμ, επειδή γνώριζε την αρετή και παρρησία που είχε στο Θεό ο Γέροντας Κωνστάντιος, επίσης κι αυτός αδελφός της ιδίας Μονής, με ευλάβεια και πίστη, τον παρεκάλεσε να κάνει ιδιαίτερη προσευχή, για την σωτηρία της ψυχής της μητέρας του Ευαγγελίας, που είχε κοιμηθεί.

Για να αλλάξεις χρόνο πρέπει να αλλάξεις ζωή Ελλάδα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Προς το παρόν μας «αλλάζουν τα φώτα»  γιατί δεν δεχτήκαμε σε αυτούς του δύσκολους καιρούς να πορευτούμε με τα πραγματικά ΦΩΤΑ της Επιφανείας – Θεοφανείας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Η φρικτή Μεταπολίτευση με τις  επαναλαμβανόμενες πολιτικές  θεατρικές σκηνές της δεν περιθωριοποίησε απλώς την Ορθόδοξη Ελλάδα από τα παγκόσμια δρώμενα αλλά μας οδήγησε ιδία βουλήσει σε μια άλλη φρικτή κατάσταση που λέγεται ΘΕΟ-ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.