“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Μόσκοβος επιταχύνει τις εξελίξεις προς τα κάτω όχι μόνο για τον ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ κόμβο των ΣΤΕΝΩΝ αλλά και για το ΦΑΝΑΡΙ.

Ιστορικά τεκμηριωμένο: οι εκκλησιαστικές έριδες πάντα φέρνουν αιματώδεις πολέμους. Πως συνδέεται πλέον ολοφάνερα το Ουκρανικό ζήτημα (βλ. θέμα περί αυτοκέφαλου) με την Κωνσταντινούπολη, τα γεωπολιτικά Στενά του Βοσπόρου, την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης και του Μοντραί αλλά και με αυτό το Οικουμενικό Πατριαρχείο;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είμαστε ανάδελφον Έθνος και σήμερα επειδή μας λείπουν εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες είμεθα του κλώτσου και του μπάτσου. Αυτό που βιώνουμε προς το παρόν είναι σχέση ακοινωνησίας μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της Μόσχας. Αν παλιοκαιρίσει όμως θα πάμε και σε ΣΧΙΣΜΑ.

Λόγος εγκωμιαστικός για το άστρο το λαμπερό της Δωδεκανησιακής μας μουσικής.

Σαράντα ημέρες συμπληρώθηκαν από την 7η Σεπτεμβρίου 2018, αφ’ ότου η λαϊκή μας μούσα, Άννα Καραμπεσίνη εποίκησε στο στερέωμα των αγγελικών αοιδών του Παραδείσου. Η φωνή που ενσάρκωσε μοναδικά το ύφος, το ήθος και τον παλμό της τοπικής μας μουσικής σίγησε για πάντα στο κόσμο αυτό καταλείποντας στους Δωδεκανησίους τις ηχογραφήσεις των μουσικών σκοπών των προγόνων τους με τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Ο ΑΜΕΛΗΣ ΕΡΗΜΙΤΗΣ

Ήταν ένας ερημίτης μοναχός, όχι και τόσο, όσο έπρεπε θερμός και επιμελής στα καθήκοντά του, σαν χριστιανός και σαν καλόγερος. Ήταν γνωστή και στους άλλους πατέρες της ερήμου, η αδυναμία του αυτή.
Πέρασε αρκετά χρόνια στην άσκηση και δεν εννοούσε να αλλάξει πορεία ζωής και να μιμηθεί τους άλλους μοναχούς στον σκληρό αγώνα της καλογερικής ζωής.

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΛΟΓΓΙΝΟΣ Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΣ

1.Καταγωγή - Επάγγελμα
Ο άγιος Λογγίνος έζησε κατά τους χρόνους της ενσάρκου οικονομίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο Συμεών ο Μεταφραστής στους βίους και την πολιτεία Αγίων Μηνός Μαρτίου αναφέρει ότι, ανήκε στην Ιουδαϊκή συναγωγή (P.G., Τόμ. 115, σ. 32 Α). Ο Άγιος καταγόταν από την κωμόπολη Σανδιάλη της Καππαδοκίας (P.G., Τόμος 115, σελ. 41). Εκεί, λοιπόν, αποσύρθηκε μετά την Ανάσταση του Κυρίου, όταν παραιτήθηκε από το Ρωμαϊκό στρατό που υπηρετούσε και εκήρυξε «Χριστόν εσταυρωμένον και αναστάντα εκ νεκρών». Ο Λογγίνος υπηρέτησε ως Αξιωματικός στο Ρωμαϊκό στρατό κα έφερε το βαθμό του Κεντυρίωνα - Εκατόνταρχου. (Η λέξη Κεντυρίων προέρχεται από τη λατινική λέξη Centum που σημαίνει εκατό, διοικητής δηλαδή εκατό στρατιωτών , εκατόνταρχος).