“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Καληνύχτα Ήλιε


Μυρσίνη Λοϊζου προς κυβερνώντες: Καληνύχτα Ήλιε...

Την απαγόρευση χρήσης του έργου του πατέρα της, Μάνου Λοϊζου ανακοινώνει με επιστολή της στην κυβέρνηση η κόρη του μουσικοσυνθέτη. Με την συμβολική - όπως η ίδια την σχολιάζει- αυτή κίνηση θέλει να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μέρος του λαού και πως οι αξίες του δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει και θέλει να πει το «Καλημέρα Ήλιε» καθώς επέβαλλαν έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους.
Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου έχει ως εξής:

"Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής: Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν. Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.
Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι. Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα. Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου. Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε. Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει".

Μυρσίνη Λοΐζου

http://www.enet.gr

Μία προβοκάτσια αξίας 50 εκατ. ευρώ!

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η χθεσινή… προσπάθεια της αστυνομίας να μην πατήσουν τη Βουλή, κουκουλοφόροι, μπαχαλάκηδες, προβοκάτορες ΚΥΠατζήδες και λοιποί συγγενείς κόστισε στο ελληνικό κράτος περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, αν υπολογίσουμε:

1. Τις φοβερές καταστροφές σε κτίρια, μαγαζιά και τουριστικούς χώρους στο Σύνταγμα
2. Τις 30.000!!! περίπου βόμβες κρότου- λάμψης που πέταξαν οι άνδρες των ΜΑΤ
3. Τις 7.000-8.000 δακρυγόνα που μετέτρεψαν σε κόλαση το κέντρο της Αθήνας
4. Τις 10.000 περίπου αμπούλες χημικών αερίων που εκτοξεύθηκαν στα πρόσωπα διαδηλωτών
5. Το πλιάτσικο σε κεντρικά μαγαζιά των Αθηνών που έγινε από κουκουλοφόρους και διάφορους περαστικούς Πακιστανούς και Αφγανούς
6. Τα έξοδα σε νοσοκομεία με φάρμακα και ιατρικό υλικό για τους δεκάδες τραυματίες των χθεσινών επεισοδίων.

Τέτοια σπατάλη αστυνομικού υλικού για την αποκατάσταση της τάξης δεν έχει ξαναζήσει η Αθήνα από την εποχή των φοβερών επεισοδίων στην πρώτη πορεία για το Πολυτεχνείο το 1974. Ήδη πρωί - πρωί σήμερα το Τμήμα Προμηθειών της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών να στείλει σε εργοστάσια εξωτερικού που παράγουν χημικά αέρια κατά διαδηλωτών και δακρυγόνες-βόμβες μίας νέας μεγάλης παρτίδας γιατί ήδη έχουν αδειάσει οι αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. Πάντως χθες, την όλη επιχείρηση… αποκατάστασης της τάξης συντόνιζε από το γραφείο του στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη ο κ.Παπουτσής, ο οποίος ενημέρωνε τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό, ενώ η παρέμβαση Βενιζέλου για τον απεγκλωβισμό πολιτών από το Μετρό του Συντάγματος είχε καθοριστική σημασία.

http://www.newsbomb.gr/

Που πάνε τα 12 δισ. της 5ης δόσης;

Η ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ολοκληρώθηκε, οι κρίσιμες 155 ψήφοι εξασφαλίστηκαν και πλέον στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται για να ...εισπράξουν τα 12 δισ. ευρώ της 5ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Πού θα πάνε και ποιες τρύπες θα καλύψουν αυτά τα λεφτά, για τα οποία τόσος θόρυβος έχει γίνει; Τα περίπου 7 δισ. ευρώ από το σύνολο της δόσης, θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη ομολογιακών λήξεων, που είναι προγραμματισμένες από τώρα έως και την ...6η δόση του Σεπτεμβρίου. Το συνολικό τους ύψος βεβαίως είναι μεγαλύτερο από 7 δισ. ευρώ. Ωστόσο, για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν και τα αποθεματικά του ελληνικού δημοσίου, τα οποία όμως από μόνα τους δεν ήταν αρκετά για να φέρουν σε πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Σε ό,τι αφορά τώρα στα υπόλοιπα 5 δισ ευρώ της 5ης δόσης, αυτά θα πάνε για έναν άλλο ..."ιερό" σκοπό. Ποιον; Της πληρωμής των τόκων από παλιότερα και νεότερα δάνεια.

http://www.newsbomb.gr

Φωτό-Σοκ: Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ ... μια φιλική παρέα!

Φωτογραφία-ντουκουμέντο από επεισόδια με κουκουλοφόρους να ... αναμένουν εντολές για να κινηθούν, παρέα με άνδρες των ΜΑΤ σε μία γωνιά περί την πλατεία Συνάγματος δημοσιεύει το defencenet.gr. Η εικόνα είναι άκρως αποκαλυπτική και δείχνει τρεις κουκουλοφόρους, εκ των οποίων οι δύο έχουν καλυμμένα και τα πρόσωπά τους να συνομιλούν με άνδρες των ... ΜΑΤ.
Σε ότι αφορά το βίντειο με τους παρακρατικούς σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές πήρε κάποιος τηλέφωνο και είπε ότι λέγεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ που έμπλεξε στα επεισόδια και δήθεν τραυματίστηκε. Είπε ότι δεν φόραγε κουκούλα αλλά ... τη σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο (είναι ο γυμνός με το τατουάζ στο μπράτσο) για να προστατευθεί από τα χημικά και πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια.  Βέβαια δεν εξήγησε το λοστό από σίδερο "ντέξιον" γιατί τον κράταγε στο χέρι. Αν βέβαια ήταν αυτός ο ίδιος. Τώρα, ένας ημίγυμνος κτηνώδης από πλευράς σωματικής διάπλασης, τύπος, με τατουάζ και λοστό στο χέρι δεν μας κάνει και πολύ για συνδικαλιστής των ΕΘΕΛ. Έτσι ή αλλιως, παρακρατικοί δεν σημαίνει αναγκαστικά αστυνομικοί που δρουν υπό κάλυψη. Ούτως ή άλλως οι αστυνομικοί δεν νομίζουμε να έχουν κάποια σχέση με παρακρατικά σκουπίδια. Κατά  τα λοιπά, εικόνες Συρίας επικρατούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας που όλα όλα δείχνουν χθες έγινε στόχος της μεγαλύτερης επιχείρησης προβοκατόρων κια παρακρατικών. "Νεκρή πόλη" θυμίζει η Αθήνα με κομμάτια από μάρμαρο, πέτρες, κοντάρια, λοστούς, υπόλοιπα από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, φωτοβολίδες, πυροασβεστήρες κλπ να βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κέντρου. 
Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Τόνοι χημικών ουσιών χρησιμοποιήθηκαν χθες για να διώξουν τους Αγανακτισμένους από την πλατεία Συντάγματος. επί δύο 24ωρα σχεδόν προβοκάτορες κουκουλοφόροι, αστυνομικοί και Αγανακτισμένοι πάλευαν για το ποιος θα κυριαρχήσει στην πλατεία Συντάγματος. Xθες δόθηκε η μεγαλύτερη αστική μάχη στην Αθήνα μετά τον Δεκέμβριο του 2008 αι είναι πραγματικά θαύμα το πως δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς. Οι κουκουλοφόροι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο πέρασμά τους: διέλυσαν στην κυριολεξία την πλατεία Συντάγματος, ενώ εισέβαλαν και σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και αποσπώντας ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ώστε να βρουν χρήματα εντός του. Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Η αστυνομία προχώρησε σε 43 προσαγωγές και 17 (!) συλλήψεις. Συνολικά 31 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, τραυματίες, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Από την άλλη πλευρά, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένας στο «Σωτηρία». Δεκάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί σε ιδιωτικές κλινικές
Ομάδα Αγανακτισμένων, στη διάρκεια πορείας, λίγο μετά τα μεσάνυκτα από το Γκάζι προς το Σύνταγμα, προχώρησε σε εικονική κατάληψη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και τις προβοκάτσια που καταγράφηκε σε εικόνες και βίντεο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με αφορμή τις ακραίες εκδηλώσεις βίας διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το βίντεο που δημοσιεύει και το defencenet.gr  στο οποίο εμφανίζονται κουκουλοφόροι-μασκοφόροι με λοστούς να συνομιλούν με αστυνομικούς και εν συνεχεία να εισέρχονται υπό την προστασία τους στην ... Βουλή!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα παλληκάρια της φακής και το Μεσοπρόθεσμο

Εδώ και μία εβδομάδα κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σήκωσαν το πελώριο πολιτικό τους ανάστημα απέναντι στην Τρόικα και βροντοφώναξαν: «Όχι ρε, δεν ψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο, γιατί μας ληστεύετε». Το πόπολο από κάτω, άρχισε το χειροκρότημα και τις επιδοκιμασίες: «Αυτοί είναι πολιτικοί, αυτοί μόνο έχουν το κουράγιο να πουν όχι σε Παπανδρέου και Βενιζέλο, αυτοί θα μας σώσουν». Κι όλοι αναρωτηθήκαμε: «Λες να έχουμε μπροστά μας τους πρώτους ήρωες της Βουλής;» Βέβαια, το ότι έλεγαν: «δεν ψηφίζω Μεσοπρόθεσμο, αλλά παραμένω βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δεν παραιτούμαι», έβαλαν τους πρώτους ψύλλους στ’ αυτιά μου. Δηλαδή «ναι μεν, αλλά…» και κουβέντα να γίνεται για το τζέρτζελο και για να εντυπωσιάσουμε τους ψηφοφόρους μας και «γίνομαι θυσία γιατί δεν μπορώ να στέρξω στα αντιλαϊκά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου».
Οι γίγαντες Ρομπόπουλος, Αθανασιάδης, Αράπογλου κ.λ.π. δημιούργησαν τις τελευταίες μέρες ένα κλίμα βαθιάς ανησυχίας όχι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα κεντρικά γραφεία Κομισιόν και ΔΝΤ, έκαναν Μέρκελ και Σαρκοζί να χάσουν τον ύπνο τους – μέχρι και Λευκό Οίκο χτύπησαν. Ξέρεις τι θα πει να εξαρτάται το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα από το πως την έχουν δει με το Μεσοπρόθεσμο ο κ. Ρομπόπουλος και ο κ. Αθανασιάδης; Και ξημέρωσε η Τετάρτη 29 Ιουνίου. Ψηφοφορία στη Βουλή και οι γίγαντες Ρομπόπουλος και λοιποί συγγενείς είπαν ένα μεγαλειώδες ναι στο Μεσοπρόθεσμο. Και ξαφνικά από ήρωες της Βουλής έγιναν παλληκάρια της φακής, γιατί όταν λες δεν ψηφίζω, δεν ψηφίζεις. Δεν «κάνεις λεζάντα», -όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ζαμπέτας- απλά για να δώσεις το μήνυμα στην εκλογική σου πελατεία «εγώ δεν ήθελα, αλλά με ανάγκασαν, με έσυραν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, για να μην πτωχεύσει η χώρα εξαιτίας μου».

http://www.newsbomb.gr

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ;