“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Καπούτ» τα στοιχεία του ελληνικού Κράτους για τις πολεμικές αποζημιώσεις!

Ποιος να περίμενε, ότι μετά την σαφή τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Σταύρου Δήμα, για τις αξιώσεις του χώρας μας σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, πως «η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει», ότι θα ξεκινούσε μία συζήτηση στην Βουλή, η οποία εν ολίγοις θα αποδείκνυε το μέγεθος της οκνηρίας, διαχρονικά των κυβερνήσεων μας από το τέλος της κατοχής και μετά, σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα, που υπολογίζεται πως αγγίζει ή και ξεπερνά τα 160 δις. ευρώ δίχως τους τόκους!
Ο κ. Δήμας δήλωσε ξεκάθαρα, πως για να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη εικόνα, χρειάζεται περισσότερο μελέτη των στοιχείων και αξιολόγησή τους, αλλά ξεκαθάρισε πως η χώρα διατηρεί ακόμα τις δυνατότητές για τον χειρισμό του θέματος. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε, πως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι ακόμα ανοιχτό, αλλά το χαρακτήρισε σύνθετο θέμα με νομικά και πολιτικά προβλήματα. Ο πλέον όμως αποκαλυπτικός υπουργός για το τι έχουν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα για το τεράστιο αυτό εθνικό θέμα, ήταν ο νέος υπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε, ότι το υπουργείο δεν έχει ούτε σπιθαμή από στοιχείο για αυτή την υπόθεση.

«ή θα μπει κι η Τουρκία στην μοιρασιά ή πάμε σε πόλεμο»

Η είδηση : 


Θυμήθηκα υψηλόβαθμο στέλεχος υπηρεσίας που ανέφερε κάποια στιγμή σε γνωστό μου «ή θα μπει κι η Τουρκία στην μοιρασιά ή πάμε σε πόλεμο»...

Θα είχε ενδιαφέρον και η στάση της Ρωσίας απέναντι σε όλα αυτά...

Μυτιληναίος και Μότορ Όιλ θα Διεκδικήσουν από Κοινού την ΔΕΠΑ

Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από κοινού με την εταιρεία Μότορ Οιλ ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει ο Όμιλος Μυτιληναίος με σκοπό την εξαγορά του 100% του Ομίλου ΔΕΠΑ εξαιρουμένης κατά το 100% της θυγατρικής της εταιρείας «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Αερίου Α.Ε.». Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η κοινή εταιρία των δύο Ομίλων «Μ ΚΑΙ Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ» ορίστηκε επικεφαλής της κοινοπραξίας για τους σκοπούς της υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος με ποσοστό συμμετοχής 34%, ενώ οι «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» και «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ ΟΜΙΛΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» θα συμμετέχουν με ποσοστό 33% έκαστη αντιστοίχως. Η πρόθεση της Εταιρείας, να συμμετάσχει στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία, ταυτίζεται με τη στρατηγική και τη δραστηριότητα των εταιρειών του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και τις εποπτικές αρχές όταν υπάρξει συγκεκριμένη εξέλιξη επί της διαδικασίας.

Ο ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΑΡΧΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ
ΜΕΡΟΣ 1ο
ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ (1924 - 1994) from Enromiosini.gr on Vimeo.
ΜΕΡΟΣ 2ο
ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ - ΜΕΡΟΣ 2ο from Enomeni Romiosini on Vimeo.

πηγή 

Τέτοια βλέπουν στο Βερολίνο και τρελαίνονται !!! Πάρτε κι άλλα μέτρα, αντέχουμε… Εμείς θα σας τα πάρουμε μια και καλή !!!

ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ…

Τι είπε για τους πολιτικούς, την Ελλάδα και την μετάνοια. 
"οι πολιτικοί έχουν κάνει βαριές αμαρτίες και παρακαλώ τον Θεό να τους δίνει μετάνοια. Δεν πονάνε καθόλου τον λαό που δεν έχει να φάει. Αλλά θα ζήσετε πολύ καλές ημέρες και θα δοξασθεί η Ελλάδα. Αυτοί οι πολιτικοί θα φύγουν και θα δικασθούν για αυτά που έχουνε κάνει. Θα οικονομήσει ο Θεός έναν άξιο ηγέτη για την Ελλάδα ο οποίος θα πονέσει και θα καταλάβει τον κόσμο",  σημείωσε. Μετά μου είπε ότι "ο κόσμος μετανοεί." Πήγε ένας ιερέας εκεί ο οποίος είναι συνταξιούχος και βλέπει μια στροφή του κόσμου στην εκκλησία. Τον ρώτησα εγώ μετά, "μα πώς μετανοεί; Το καλοκαίρι θα γίνετε χαμός πάλι στην Χαλκιδική. Θα υπάρχει τρομερή αμαρτία. Δεν βάζουν μυαλό." Μου λέει "έχουμε φυσικά δρόμο ακόμα αλλά μετανοεί ο κόσμος. Παλιά ερχόταν εδώ στην καλύβα μου και δεν τους ένοιαζε να κάνουν οικογένεια αλλά μόνο τα υλικά αγαθά. Τώρα παίρνω γράμματα από νέα παιδιά που αγαπάνε την πατρίδα, θέλουν να κάνουν οικογένεια. Υπάρχει μια στροφή του κόσμου στην Εκκλησία." 

Αντικαρκινικό φάρμακο συρρικνώνει όλους τους όγκους

Τα πειράματα είχαν θετικά αποτελέσματα στα ποντίκια Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο που συρρικνώνει ή ακόμα και εξαφανίζει στα ποντίκια όλα σχεδόν τα είδη ανθρώπινων όγκων (μαστού, ωοθηκών, εντέρου, ουροδόχου κύστης, ήπατος, προστάτη κ.α.) που έχουν μεταμοσχευθεί σε αυτά. Το φάρμακο είναι ένα αντίσωμα που μπλοκάρει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και, παράλληλα, ωθεί τα μακροφάγα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να τα καταστρέψουν. Είναι η πρώτη αντικαρκινική θεραπεία με αντισώματα που φαίνεται να είναι ευρέως αποτελεσματική με διαφορετικά είδη όγκων. Αυτό το είδος θεραπείας κινητοποιεί τους μηχανισμούς του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του καρκίνου. Το φάρμακο, που ανακαλύφθηκε πριν μία δεκαετία περίπου από τον καθηγητή παθολογίας Ίρβινγκ Γουέϊσμαν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, αρχικά φάνηκε ότι είναι αποτελεσματικό μόνο κατά της λευχαιμίας και άλλων καρκίνων του αίματος. Όμως, τώρα, σε μία νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), οι ίδιοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το αντίσωμα που μπλοκάρει τη δράση της πρωτεΐνης CD47 έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα σχεδόν σε όλα τα είδη καρκινικών όγκων. Οι ερευνητές, ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερη πρωτεΐνη CD47 παράγουν τα καρκινικά κύτταρα, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης ενός ασθενούς.