“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Λατρευτικό οίκημα στην Αττική οδό, προκαλεί… τους περίεργους !!!

Όπως είχα πει λίγες μέρες πριν υπάρχει ένα περίεργο κτίσμα στην Αττική οδό. Με ένα φίλο αποφάσισα να περάσουμε από έξω να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες. Ο χώρος εσωτερικά είναι αρκετά ανατριχιαστικός αφού έχει κρεμασμένους σταυρούς από το ταβάνι.

Φώτιος Κόντογλου - Για τον Σταυρό

Οι Χριστιανοί βάζουν τον Σταυρόν πανταχού, εις τους τρούλλους και εις τα κωδωνοστάσια των εκκλησιών, εις τους τάφους, εις τας οικοδομάς, εις τας σημαίας, εις τα κατάρτια των πλοίων, εις μέρη υψηλά δια να φαίνεται μακρόθεν, εις τα στολίδια των γυναικών, εις τα ψωμιά, εις τας κρήνας.

Οι παλαιοί έκαμναν συχνά το σημείον του σταυρού. Εις τα μέρη της Βιθυνίας, κοντά εις μίαν λίμνην λεγομένην Μανιάζ-γκιόλ, είδα κάποιους ψαράδες Ρώσσους τους οποίους λέγουν Καζάκους.

Αυτοί σταυροκοπούνται εις πάσαν περίστασιν, εις την τράπεζαν, οσάκις πίνουν νερόν, οσάκις πταρνίζονται, οσάκις χασμώνται, οσάκις βήχουν, οσάκις αρχίζουν κάποιαν εργασίαν ή την τελειώνουν, οσάκις καθίσουν οσάκις σηκωθούν.

Oι ιδιότητες του χαμομηλόλαδου

Οι χρήσεις αυτού του αφεψήματος είναι πάρα πολλές
Χρησιμοποιείται ακόμα και σαν ντεμακιγιάζ προσώπου, ή για μασάζ προσώπου, για λάδι σώματος μαζί με αιθέρια έλαια, για να κηραλοιφή κλπ. Έχει πολλά αντισηπτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, κατάλληλο και για τα πιο ευαίσθητα, ερεθισμένα δέρματα / με προβλήματα ακμής, ιδανικό για μωρά και για έγκυες.

Ιδιότητες
Το χαμομηλόλαδο έχει όλες τις ιδιότητες του χαμομηλιού και του ελαιόλαδου. Είναι αντιβακτηριδιακό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, αντιφλογιστικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Ένα πολύ περίεργο επεισόδιο που εκτυλίχτηκε έξω από την προσωπική οικία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και το οποίο έφερε αποκλειστικά στην δημοσιότητα η ισλαμική εφημερίδα, MilliGazete, στο φύλο της, της 12/9, δημιουργεί υπόνοιες ότι την τελευταία στιγμή αποτράπηκε μια απόπειρα που κατά πάσα πιθανότητα στρέφονταν κατά της ζωής του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, έξω από το σπίτι του Ερντογάν, στην περιοχή Kısıklı του ασιατικού προαστίου Uskydar, (το γνωστό ελληνικό Σκουτάρι), και σε πενήντα μέτρα απόσταση όπου υπάρχει ένα εργαστήριο υαλουργίας, την προγραμματισμένη ώρα που επρόκειτο να βγει ο Ερντογάν με την συνοδεία του για να πάει στο γραφείο του, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος σαν εκρηξη.

Ποιους επισκέπτεται η χάρη του Θεού;

«Ο Θεός δεν φοβήθηκε αλλά ο ίδιος ταπεινώθηκε κι ευλόγησε την ταπείνωση. Εμείς όμως, την φοβόμαστε γιατί το κοσμικό φρόνημα που κυβερνά τη ζωή μας έχει αφαιρέσει από μέσα μας κάθε σεμνότητα και κάθε πίστη. Αλλά έρχονται κάθε τόσο ώρες δύσκολες στη ζωή του κάθε ανθρώπου, όπου χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Να δείξει με τα έργα του αν πιστεύει απόλυτα στην αλήθεια του Χριστού. Να συναισθανθεί τα σφάλματά του και ν' αφήσει το βίο του ολόκληρο να μοσκοβολήσει από την ευωδία της ταπεινοφροσύνης.

Ερντογάν: Λυπάμαι αυτούς που πιστεύουν σε δεύτερο κράτος στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, έκανε τα εγκαίνια σε ένα νέο αεροδιάδρομο και την κατασκευή ενός νέου τερματικού κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν-Adiyaman της νοτιοανατολικής Τουρκίας. 
(Adiyaman= η αρχαία ελληνική πόλη Πέρρη, επί ρωμαϊκών χρόνων Perre ή Pordonnium). Μετά την τελετή ο Ερντογάν μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην επαρχία αυτή (στην οποία πλειοψηφούν οι Κούρδοι). Στην ομιλία του τόνισε για τις επενδύσεις που γίνονται στην νοτιοανατολική Τουρκία και έκανε μια αναδρομή από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση της Τουρκίας μέχρι σήμερα, απαριθμώντας μια σειρά έργων στην περιοχή.

Ψηφοφορία (ή περίπου) στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής

Οι γερμανικές εκλογές "κατέρριψαν" το μύθο του "τεμπέλη Έλληνα"

Η «ευρωκρίση» έχει παραμείνει δευτερεύον θέμα στον γερμανικό προεκλογικό αγώνα, επισημαίνει σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel και παρατηρεί ότι από τα προγράμματα των γερμανικών κομμάτων διαπιστώνει κανείς ότι οι εξελίξεις στο πεδίο της κρίσης δεν θα επηρεαστούν ανεξάρτητα από το ποιος θα νικήσει στις γερμανικές εκλογές.

Πώς έφτιαχναν στο Πόντο προζύμι με βασιλικό του Σταυρού

Στον Πόντο οι νοικοκυρές έφτιαχναν προζύμι με Βασιλικό στις 14 Σεπτεμβρίου εορτή της Ύψωσεως του Τιμίου Σταυρού και το χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή ψωμιού. Μετά τη λειτουργία, έπαιρναν ένα κλωνί βασιλικό από τα χέρια του ιερέα και το έβαζαν σε ένα ποτήρι με νερό. Το σκέπαζαν και το άφηναν όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα έβγαζαν τον βασιλικό, ζέσταιναν λίγο το νερό και έριχναν μέσα λίγο αλεύρι και γινόταν ένας αραιός χυλός. Το σκέπαζαν με πετσέτα και από πάνω τοποθετούσαν το βασιλικό. Το άφηναν όλη μέρα. 

Συγκλονιστικό: Οι μέλισσες σέβονται τις Άγιες Εικόνες

Από τον Μοναχό Συμεών - Στην περιοχή του Καπανδριτίου κοντά στην Αθήνα, συμβαίνει ένα εκπληκτικό γεγονός. Δέκα χρόνια πριν, ο πιστός μελισσοκόμος Ισίδωρος Τιμίνης, σκέφτηκε να τοποθετήσει σε ένα από τα μελίσσια του την Εικόνα της Σταύρωσης του Κυρίου. Λίγο μόλις μετά, όταν άνοιξε την κυψέλη, βρέθηκε προς μεγάλης εκπλήξεως: οι μέλισσες έδειξαν σεβασμό και ευλάβεια προς την Εικόνα, έχοντάς την «περιβάλλει» με κερί, αλλά αφήνοντας ακάλυπτο το πρόσωπο και το σώμα του Κυρίου. Από τότε, και κάθε άνοιξη, τοποθετεί στις κυψέλες των μελισσών τις Εικόνες του Σωτήρα Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων με την ίδια εντυπωσιακή κατάληξη.