“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αρσένιος ο Καππαδόκης ο άγιος ο θαυματουργός

(Φάρασα Καππαδοκίας 1840 - Κέρκυρα 1924) Εορτή: 10η Νοεμβρίου

Α. Γέννηση -ανατροφή:
Ο Όσιος πατήρ Αρσένιος Χατζεφεντής, ο νεοφανής Άγιος, γεννήθηκε γύρω στα 1840 στο χωριό Φάρασα ή Βαρασιό της Καππαδοκίας, στην περιοχή της Νοτιοανατολικής σημερινής Τουρκίας. Το χωριό αυτό, με μοναδικό λαϊκό πολιτισμό έως την ανταλλαγή (πληθυσμών), ήταν το Κεφαλοχώρι μιας ομάδας έξι χωριών της επαρχίας Φαράσων και είχε τότε τετρακόσιες οικογένειες με Ορθόδοξους Ρωμιούς και μια Τουρκική ...;
Ήταν μεταλλουργική κωμόπολη, στην άγρια περιοχή των βουνών του Αντίταυρου. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι από αρετές και μέτριοι από υλικά πράγματα, κατά τον μακαριστό Αγιορείτη π. Παΐσιο, που ήταν βαφτιστικός του! Ο δάσκαλος πατέρας του, ονομαζόταν Ελευθέριος και μετά το προσκύνημα στους άγιους Τόπους, Χατζηλευτέρης. Το επώνυμό του ήταν Αννητσαλήχος και το παρατσούκλι του Αρτζίδης. Η μητέρα του λεγόταν Βαρβάρα, το γένος Φράγκου ή Φραγκόπουλου, με το παρατσούκλι Τσαπάρη. Είχαν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Βλάσιο και τον Θεόδωρο (π. Αρσένιο). Σε μικρή ηλικία έμειναν ορφανά, πρώτα απ'; τον πατέρα τους και λίγο αργότερα κι απ'; την μητέρα τους. Τα προστάτεψε η αδελφή της μητέρας τους, στα Φάρασα ...;

Αντιπαράθεση με ρόλεξ και κασετοφωνάκια στη Βουλή

Ρολόγια και… κασετοφωνάκια επιστρατεύουν οι βουλευτές για να εκφράσουν την πολιτικοοικονομική τους άποψη στην συζήτηση που διεξάγεται για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 στην Βουλή. Υπό αυτά τα δεδομένα αποτυπώνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο το επίπεδο που διακρίνει ένα μέρος τουλάχιστον της εθνικής αντιπροσωπείας η οποία κατά τα άλλα καλείται να βγάλει την χώρα από την περιδίνηση της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της  ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε  την ομιλία του για να επιτεθεί στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όχι όμως σε ιδεολογικό επίπεδο αλλά σε… μικροπολιτικό και υλιστικό.

Παναγούλης: “Να παρακαλάτε να περάσετε από δίκη παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη”

Αυτά είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης μιλώντας το πρωί στη βουλή στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν θεωρείτε τους εαυτούς σας έντιμους, ελάτε ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΜΕ…. αυτοί που περάσαμε από κυβερνητικά κόμματα, από το 1974 μέχρι και σήμερα τι είχαμε και τι έχουμε….ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ…..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΑΤΕ!!!

Ποιος είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας;;;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Ψηφίζοντας τον εκλεκτό τους που θα τα άλλαζε όλα! Οι 153 και ο Πρωθυπουργός που θα μείνουν στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας!
Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στη Βουλή των Ελλήνων, συζητήθηκε από την ολομέλειά της, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση και εγκρίθηκε με ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών, το πολυνομοσχέδιο των οικονομικών και εργασιακών μέτρων της σκληρής λιτότητας, του οποίου η εφαρμογή από την προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά, επιβάλλει έναν εργασιακό μεσαίωνα, ο οποίος θα διαλύσει όλες τις Ελληνικές οικογένειες. 

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΔΗΛΩΝΩ !!!


ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15.000.000 ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Μπαμπά τι είναι προπαγάνδα;

-Μπαμπά τι είναι προπαγάνδα;
-Προπαγάνδα παιδί μου είναι όταν δεν έχεις φράγκο, σου έχουν κόψει επιδόματα, συντάξεις, μισθούς και σε έχουν ρίξει στην ανεργία, να σου μιλάνε για πολλά δις.

Ο Μπερίσα απελευθέρωσε 2.094 ποινικούς κρατούμενους – Που θα πάνε;

Με αφορμή την 100ή επέτειο από την ίδρυση του αλβανικού κράτους η κυβέρνηση Μπερίσα έδωσε άφεση αμαρτιών σε 2.094 ποινικούς κρατουμένους. Ορισμένοι από αυτούς είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, σωματεμπορία και συμμετοχή σε κυκλώματα ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων! Που θα πάνε όλοι αυτοί; olympia 

Επενδυτική πρόταση αμυντικής-βιομηχανικής συνεργασίας ύψους 2 δισ. ευρώ!

Επίσημη ρωσική πρόταση αγοράς της ΕΛΒΟ, αλλά και και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) πρόκειται να κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση από την ρωσική εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσων, φυσικά, δείξει η κυβέρνηση ότι εννοεί αυτά που λέει περί αποκρατικοποιήσεων. Σε συνάντηση που είχε πριν μερικές ημέρες πολυμελής ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μιχαήλ Πετουκόφ (μαζί με τονΑλεξάντερ Φομίν, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Β.Πούτιν, ελέγχουν το σύνολο των παγκόσμιων συνεργασιών του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος) και τον προέδρου της κρατικής εταιρείας εξαγωγών αμυντικού υλικού ROSOBORONEXPORT, Ανατόλι Ισάακινμε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με επικεφαλής τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, κοινοποίησαν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ρωσίας για τις δύο υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες. 

Και...τσαλιμάκια στο Αιγαίο οι Γερμανοί, μαζί με Τούρκους!

Δεν φθάνει που μας έχουν κάνει τη ζωή και τα νεύρα κουρέλια οι Γερμανοί. Τώρα ανεχόμαστε και τις παρατυπίες “αλά τούρκα” στο Αιγαίο,στο οποίο σήμερα υπήρξε “ταραχή”. Συμμετέχοντας μαζί με Τούρκους σε άσκηση, Γερμανοί με ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από φρεγάτα, “έγραψαν” παράβαση κανόνα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, μαζί με πέντε τουρκικά ελικόπτερα.  Συνολικά σημειώθηκαν 11 παραβάσεις και 2 παραβιάσεις.

Μοναδικό ντοκουμέντο !!! Βίντεο από την ανακήρυξη του Αγίου Νεκταρίου-5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1961

Δείτε το σπάνιο αυτό ντοκουμέντο:

Το Τρίτο Μνημόνιο, οι δυσβάστακες στερήσεις του Ελληνικού λαού και οι προφητείες του Πατροκοσμά!

Ένας  αδελφός (ο “Ενορίτης”) μας εμπιστεύθηκε τις σκέψεις του για τις καλπάζουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Θέλησε να μείνει ανώνυμος. Σημασία δεν έχει το όνομα του γράφοντος, αλλά το περιερχόμενο των σκέψεών του. Εμείς θεωρήσαμε ότι αξίζει να σας τις παραθέσουμε. Τα σχόλια δικά σας. ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ
Πολλοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν πλέον  ότι  η οικονομική και κοινωνική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, μέσω  μέτρων και μνημονίων που κατά κοινή παραδοχή «δεν βάζουν πουθενά», στόχο έχει την ίδια την Ελλάδα και τον πλούτο της. Απονευρώνεται η κοινωνία και ο λαός της για να μην έχει τη δύναμη αντιδράσει στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου.