“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στην ΤΕΡΝΑ η κατασκευή της Πτολεμαϊδας 5

Στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Hitachi ανατέθηκε και επίσημα από το σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΗ η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ Πτολεμαϊδα 5. Ως γνωστόν, η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με υπεργολάβους τις εταιρείες Hitachi Power Europe GmbH, Hitachi Ltd Ιαπωνίας και την Hamon Environmental GmbH προσέφερε συνολικό τίμημα €1.394.634.137,82. Η προσφορά αφορά σε μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 660,0 MW. Ο Όμιλος Εταιρειών Alstom Power System S.A., Alstom Power Systems GmbH, Alstom Hellas Α.E., METKA A.E. και DAMCΟ Energy Α.Ε. με επικεφαλής την Alstom Power Systems S.A. και με υπεργολάβους τις εταιρείες Alstom Power Steam Turbines, Alstom Power India και Alstom Power Italia είχε προσφέρει συνολικό τίμημα €1.557.786.200 (συμπεριλαμβανομένου ποσού €46.398.200 που αντιστοιχεί στην τιμολόγηση των τεχνικών αποκλίσεων) για μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 598,9 MW. Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από εννέα συνεχείς μεταθέσεις της ημερομηνίας υποβολής, τελικά στα τέλη Ιουνίου είχαν καταθέσει προσφορές η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ- Hitachi και η κοινοπραξία Alstom - METKA- DAMCΟ Energy.

http://energypress.gr

Γοργοπόταμος: Μια ανατίναξη που ακούστηκε σ΄ όλο το κόσμο.


 Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

25 Νοεμβρίου 1942
 Το κορυφαίο   γεγονός   της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ  την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.  Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Στην ανατίναξη έλαβαν μέρος  120 άνδρες του Ε.Α.Μ. , 65 του Ε.Δ.Ε.Σ  και 12 Αγγλοι κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Αρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα.
“Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου καθυστέρησε για αρκετές εβδομάδες τον ανεφοδιασμό των Γερμανών που μάχονταν στην Αφρική για ένα τουλάχιστον πολύτιμο μήνα, έδωσε το έναυσμα να φουντώσει το αντάρτικο στα βουνά της Ρούμελης, ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων και καταξίωσε τον ένοπλο αγώνα στην συνείδηση των συμμάχων.


Πως έγινε η επιχείρηση
Το δειλινό της 28ης Σεπτεμβρίου 1942 απογειώθηκαν απ'  το Aγγλοκρατούμενο Κάιρο τρία  αεροπλάνα. Επιβάτες τους δεν ήταν άλλοι παρά 12 Αγγλοι Σαμποτέρ. Στις αποσκευές τους είχαν 150 κιλά εκρηκτικά , ασυρμάτους εφόδια, και τα αλεξίπτωτά τους. Προορισμός τους κάπου στην ορεινή Στερεά Ελλάδα. Αρχηγός της «επιχείρησης Χάρλιγκ» ορίστηκε ο συνταγματάρχης Έντυ Μάγιερ και υπαρχηγός ο ταγματάρχης Κρις Γουντχάουζ. Ανάμεσά τους και ένας Έλληνας, ο Θέμης Μαρίνος. Αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης, η συνεργασία με Έλληνες αντάρτες για την ανατίναξη μιας εκ των σιδηροδρομικών γεφυρών Γοργοποτάμου, Ασωπού, Παπαδιάς , που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή της Λαμίας. Πίστευαν έτσι ότι θα καθυστερήσουν τον ανεφοδιασμό των Γερμανικών στρατευμάτων του Ρόμελ που προήλαυνε στη Αφρική (Africa Korps). Για   τα σημεία πτώσης των αλεξιπτωτιστών - Σαμποτέρ είχαν γίνει προηγουμένως συνεννοήσεις μέσω ασυρμάτου με Έλληνα πράκτορα (Προμηθέας 2). Τα αεροπλάνα όμως το ίδιο βράδυ δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τα οπτικά σήματα (φωτιές ιδιαίτερου σχήματος) και επέστρεψαν στο Κάιρο. Στις 30 Σεπτεμβρίου επιχείρησαν πάλι και οι Σαμποτέρ των δυο αεροπλάνων πήδηξαν κοντά στο χωριό Καρούτες (πάνω απ'  την Αμφισσα) της Γκιώνας.  Το τρίτο αεροπλάνο γύρισε στο Κάιρο και επέστρεψε με τους αλεξιπτωτιστές στις 27 Οκτωβρίου. Οι Σαμποτέρ μετά από περιπλανήσεις ήρθαν σε επαφή με τους αντάρτες των 2 κυριοτέρων αντιστασιακών οργανώσεων: του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα.  Κατέστρωσαν το σχέδιο ανατίναξης της γέφυρας στον Γοργοπόταμο και το βράδυ της 25ης προς  26η Νοέμβριου 1942 ξεκίνησε η επιχείρηση. Τη φρουρά της γέφυρας αποτελούσαν 100 περίπου Ιταλοί και 3-4 Γερμανοί με βαριά πολυβόλα και οπλοπολυβόλα. Οι αντάρτες ήταν περίπου 150 με αριθμητική υπεροχή των Eλασιτών.
Στις 11 το βράδυ όλα τα τμήματα βρίσκονταν στις θέσεις τους. Έκοψαν τα τηλεφωνικά σύρματα και δόθηκε με πυροβολισμό το σύνθημα  έναρξης της μάχης. Παράλληλα ξεκίνησε και το έργο των Σαμποτέρ οι οποίοι υπονόμευσαν με εκρηκτικά τις γραμμές του τρένου και τους πυλώνες της γέφυρας. Γύρω στις 1.30 σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη. Την ώρα εκείνη κατέφθανε μια αμαξοστοιχία με ενισχύσεις απ'  τη Λαμία (Λιανοκλάδι).Το τρένο είχε μπει στη γέφυρα ,όταν έγινε η έκρηξη και συνετρίβει μαζί με ένα τμήμα της. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη και έτσι ολοκληρώθηκε η καταστροφή με επιτυχία .
Οι αντάρτες με ελάχιστες απώλειες  συμπτύχθηκαν ικανοποιημένοι στο χωριό Μαυρολιθάρι  όπου γιόρτασαν την νίκη. Οι απώλειες των Ιταλών ήταν 7 νεκροί, 5 τραυματίες και 2 αιχμάλωτοι. Μετά από λίγες ημέρες ,σε αντίποινα οι Γερμανοί εκτέλεσαν 26 Έλληνες από τα γύρω χωριά . Η σημασία  της ανατίναξης της γέφυρας ήταν τεράστια . Κατ'  αρχήν  απέκοψε μια απ'  τις αρτηρίες ανεφοδιασμού του Ρόμελ και διευκόλυνε τις επιχειρήσεις των συμμάχων στο μέτωπο της Αφρικής . Έπειτα έδωσε στους Γερμανούς να καταλάβουν ότι το αντάρτικο που είχαν υποτιμήσει, φούντωνε και για το λόγο αυτό καθήλωσαν στην Ελλάδα μεραρχίες οι οποίες θα τους χρησίμευαν σε αλλά  κρίσιμα μέτωπα (π.χ. Αφρική, Ρωσία).

Η σημαντικότερη όμως   συνέπεια έχει να κάνει με τον κλιμακούμενο αγώνα του ελληνικού λαού. Η ανατίναξη ενίσχυσε το ηθικό των Ελλήνων και τους δημιούργησε την αισιόδοξη βεβαιότητα ότι ενωμένοι θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά στον αγώνα εναντίον των κατακτητών. ο ψυχρό μάτι του απαλλαγμένου από τις προκαταλήψεις μελετητή της ιστορίας δεν μπορεί παρά να καταλήξει  στη ρήση ενός  απ'  τους πρωταγωνιστές του γεγονότος ,του Κρις Γουντχάουζ:  (Ο Γοργοπόταμος) «Χωρίς Ζέρβα δεν γινόταν , χωρίς Αρη δεν πετύχαινε»

ΠΗΓΗ:gorgopotamosvillage.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

Ο Ρώσος «Μεγαλέξανδρος» απέναντι στην πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ. Η προσπάθεια του αμερικανικού Πενταγώνου να "βάλει πόδι" στη γειτονιά της πρώην ΕΣΣΔ με πρόσχημα τα πυρηνικά του Ιράν απειλεί να φέρει πάλι στην Ευρώπη την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων.
Η Ουάσιγκτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο προωθούν συστηματικά την ανάπτυξη νέων βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, αλλά και την Τουρκία και το Ισραήλ, από όπου συστοιχίες πυραύλων αναχαίτισης θα μπορούν να παρέχουν προστασία από πιθανή επίθεση προς την Ευρώπη με βαλλιστικούς πυραύλους. Η ιδέα αυτή, πέραν του ότι είναι προφανώς αμφιλεγόμενη, αφού το Ιράν δεν έχει πυραυλική τεχνολογία ικανή να φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης, εφαρμόζεται και με παράδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, η εμβέλεια των αμερικανικών αντίμετρων είναι τόσο μικρή, ώστε είτε να μην προλαβαίνει έναν μέσο βαλλιστικό πύραυλο πριν πάει ψηλότερα από το δικό του "απόγειο", το μέγιστο ύψος, είτε να τον ξανασυναντά όταν πλέον είναι σε φάση καθόδου στο στόχο. Δεδομένου ότι οι αμερικανικοί SM-3 δεν έχουν εκρηκτική κεφαλή αλλά καταστρέφουν τον επερχόμενο "αντίπαλο" πύραυλο με πρόσκρουση, ακόμη και αν τον πετύχαιναν, τελικά η κεφαλή θα έπεφτε κάπου κοντά στο στόχο. Τα κέρδη για τις ΗΠΑ είναι σαφώς πολιτικά, καθώς η προσέγγιση του ΝΑΤΟ με την Ανατολική Ευρώπη φέρνει νέες βάσεις (και κονδύλια για το Πεντάγωνο). Η Ευρώπη ωστόσο φοβάται ήδη ότι στα σύνορά της με τη Ρωσική Κοινοπολιτεία θα ξεκινήσει ένας νέος αγώνας εξοπλισμών. Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρόσφατα απείλησε ότι η Μόσχα θα φέρει στα σύνορά της τις κινητές μονάδες με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, προκειμένου να ακυρώσει πλήρως το στρατηγικό ρόλο των αμερικανικών βάσεων. Οι Iskander (λέξη - παραφθορά του Αλέξανδρος στις ασιατικές χώρες), έχουν βεληνεκές 500 χλμ. και μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Σε μία τέτοια περίπτωση, βέβαια, το Πεντάγωνο έχει έτοιμη την δική του απάντηση (εάν δεν ήταν αυτός ο σκοπός εξαρχής): αντί των μικρών SM-3, που ουσιαστικά είναι μέτρα αεράμυνας για ναυτικές μονάδες, στις ίδιες βάσεις θα αναπτυχθούν αντίστοιχοι πύραυλοι αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων, οι GBI - Ground Based Interceptors. Οι συγκεκριμένοι είναι ήδη "φυτεμένοι" σε όλη την Αλάσκα προστατεύοντας κάποτε από την απειλή επίθεσης από την ασιατική πλευρά της ΕΣΣΔ. Οπως μπορεί εύκολα να σκεφτεί κανείς, οι Ρώσοι έχουν επίσης έτοιμη απάντηση. Κάτι που σίγουρα δεν καθησυχάζει κανέναν στην Ευρώπη...

http://www.ethnos.gr

Τα Κρυφά Σχολειά... ξαναλειτουργούν ! ! !

Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Γερανίου Ρεθύμνου εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε «δανεικούς» χώρους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε υποτυπώδεις αίθουσες διδασκαλίας. Ενδεικτικότερο παράδειγμα αποτελούν οι μαθητές της τετάρτης δημοτικού, οι οποίοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα κάνουν μάθημα με την «ευλογία της εκκλησίας», αφού οι αρμόδιοι επέλεξαν το συγκεκριμένο χώρο του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου που γειτνιάζει με το σχολείο. Ένας λευκός πίνακας και λίγα θρανία ήταν αρκετά για να μετατρέψουν το χώρο του ιερού ναού σε σχολική τάξη. Αντίστοιχη όμως είναι η κατάσταση και για τους υπόλοιπους μαθητές, οι οποίοι κάνουν μάθημα στο κοινοτικό γραφείο, στην αίθουσα των υπολογιστών αλλά και σε χώρο του παλιού νηπιαγωγείου.  Η φωτογραφία με τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα στην Εκκλησία, ξυπνά μνήμες που οι "προοδευτικοί" ολετήρες της Παιδείας και όχι μόνο, προσπαθούν απεγνωσμένα να ξεριζώσουν από τον λαό μας!  
Τα Κρυφά Σχολειά...ξαναλειτουργούν! Κι όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό σε ορισμένους, τουλάχιστον δεν μπορούν να μας πουν ότι λέμε "παραμύθια", αφού τα γεγονότα είναι αδιάψευστα! Η Εκκλησία, στέκεται ως στοργική μητέρα απέναντι σε κάθε ανάγκη των παιδιών της: Είτε αυτή είναι το φαγητό, είτε η στέγη, είτε ακόμα και εύρεση "αιθουσών" διδασκαλίας! ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ; Είμαστε βέβαιοι πως θα...επέμβεις, αφού η εικόνα των μαθητών ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ να μαθαίνουν γράμματα, ενοχλεί αφάνταστα εσένα και το σινάφι σου!


Nigel Farage: Έχετε ένα πρωθυπουργό πρωτομάστορα της ευρωπαικής αποτυχίας...

Ο Nigel Farage έδωσε χθες συνέντευξη στο ΚΟΝΤΡΑ και στον Τέρενς Κουίκ. (Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου)
Πραγματικός καταπέλτης...Μίλησε για όλους και για όλα.. Για την Γερμανία, το "4ο Ράϊχ" και την ελληνική κρίση. Αναφέρθηκε στην έλλειψη ηγετών και στην ελπίδα του ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει τον αγώνα.. Είπε με έμφαση : οι άνθρωποι σε μια ελεύθερη χώρα αξίζει να έχουν δημοκρατία...Η Ελλάδα χρειάζεται καλούς, δυνατούς και γενναίους πολιτικούς που ο κόσμος θα μπορεί να βασισθεί . Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τον κ. Παπαδήμο για τον οποίο είπε: "Έχετε ένα πρωθυπουργό πρωτομάστορα της ευρωπαικής αποτυχίας..... πως λοιπόν αυτός θα βελτιώσει την κατάσταση ;;"

http://anaxfiles.blogspot.com/2011/11/nigel-farage.html

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ!

Ο ηρωικός ΣΥΡΙΖΑ με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή ακυρώνει μέσω του Γερμανού Επιτρόπου το χυδαίο χαράτσι της ΔΕΗ που εμπνεύστηκε ο Βενιζέλος και συγκαλύπτει η σιωπή του Λουκά Παπαδήμου!
Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Πιο συγκεκριμένα,  ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72. Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι  σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν  «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).» Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.»  και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.» Σημειώνεται ότι ήδη κατά του τέλους έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ  Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: « Η ανάλγητη κυβέρνηση,  που αποδεικνύεται ότι  δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει  στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου,  που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή». Όπως έχει γίνει γνωστό ανεπισήμως από κυβερνητικές πηγές, αναζητείται λύση ειδικά για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το τέλος. Ενδεχομένως να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των τραπεζών και των εφοριών σε μία τέτοια διαδικασία, που εκτιμάται ότι μπορεί να συσχετιστεί με τους διακανονισμούς για την αποπληρωμή δανείων από τους πολίτες.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ. Επισυνάπτονται εδώ εδώ η πλήρης ερώτηση και απάντηση στο Ν. Χούντη και εδώ τα σχετικά άρθρα της οδηγίας 2009/72 που αναφέρονται στην απάντηση του Επιτρόπου.

http://www.kourdistoportocali.com

ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!


Μας δίνουν κουτσουρεμένη την 6η δόση και μετά πάπαλα! Μέρκελ-Σαρκοζί προχωράνε μόνοι τους! Δικαίωση για τον Δημήτρη Καζάκη! Σοκαρισμένος επέστρεψε ο Παπαδήμος από το πρόσφατο ταξίδι  σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει η αίσθηση ότι η 6η δόση θα είναι η τελευταία που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι και είναι πολύ πιθανό να μην δοθεί και ολόκληρη, παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις οφειλές μας προς τους δανειστές  μας! Ακόμη και για την επιστολή Σαμαρά υπάρχει σκεπτικισμός αλλά δεν είναι το περιεχόμενο της επιστολής που ενοχλεί τους αποδέκτες, αλλά η κατάσταση όπως διαμορφώνεται. Η αποτυχία της Γερμανίας να συγκεντρώσει από τις αγορές τα 6 δις έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σε Βερολίνο - Παρίσι και οι Μέρκελ-Σαρκοζί έχουν αποφασίσει να  αλλάξουν εντελώς το πρόσωπο της Ευρώπης  και να την μετατρέψουν σ’ ένα πιο κλειστό club πριν την διαλύσουν εντελώς εάν χρειασθεί! Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι στον αέρα και όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η στιγμή που θα δικαιωθεί απόλυτα ο Δημήτρης Καζάκης που προτείνει μια διαφορετική πρόταση εθνικής σωτηρίας της χώρας μας. Η καθυστέρηση της 6ης δόσης δεν οφείλεται στην αντίδραση Σαμαρά αλλά στην απροθυμία των Ευρωπαίων να συμμετάσχουν στη διάσωση της Ελλάδας.
Είναι η ώρα που πρέπει η Ελλάδα να ζήσει με αυτά που παράγει –και δεν είναι λίγα-αρνούμενη να συνεχίσει να πληρώνει το δόλιο χρέος. Ας αδράξουμε λοιπόν τη στιγμή να σωθούμε μόνοι μας αφού πρώτα απαλλαγούμε από την σημερινή πολιτική ηγεσία με τα 300 πλουσιόπαιδα του Πετσάλνικου, αυτού του δεινού σκιέρ του Γράμμου…

http://www.kourdistoportocali.com

Δ. Αβραμόπουλος: «Ναι, οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι παγωμένες»


Στο κρίσιμο και καυτό θέμα των σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ενημέρωση που πραγματοποίησε προς τους στρατιωτικούς συντάκτες. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός αναγνώρισε πως οι σχέσεις με τη Μόσχα έχουν παγώσει αναφέροντας μάλιστα πως αυτό του επισημάνθηκε και από τη ρωσική πλευρά σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε: «Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι παγωμένες και μου το είπαν και οι ίδιοι οι Ρώσοι όταν ταξίδεψα στη Ρωσία με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ με την ευκαιρία της ενοποίησης του κόμματός μας με αυτό της «Μητέρας Ρωσίας» τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος για να συνεχίσει:
«Τα τελευταία δύο χρόνια, δε, είναι απόλυτα «παγωμένες» και στις επαφές που είχα ερωτήθηκα εάν θέλουμε να συνεργαζόμαστε ή όχι.
Προσωπικά θεωρώ πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε ίσως όχι στο βαθμό που είχε επιτευχθεί επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, αλλά εν πάση περιπτώσει μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια αναθέρμανση των σχέσεων αυτών. Γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ότι είμαστε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εντούτοις αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να αναθερμάνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr