“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στου Άγιου Όρους τα βουνά Άγιοι τριγυρνάνε...

Στου Άγιου Όρους τα βουνά
Άγιοι τριγυρνάνε!
Έχουν φτερά κατάλευκα
στους ώμους και Πετάνε!
Τους είδαν πολλοί χριστιανοί…
κι όλοι το μολογάνε.

Τους είδανε προσκυνητές
τους είδανε οι ασκητές
τους είδαν να Μιλάνε!
Τους είδανε να Κοινωνούν!
Να ψέλνουν και να τραγουδούν
τους είδανε να Προσκυνάνε!

Τους άγγιξαν, τους άκουσαν…
τους είδαν να Ευλογάνε!

Ανάστατη η Τουρκία, τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ (11.01), στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, σε συζήτηση για τον περιορισμό της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας. 
Την ίδια ώρα διαδηλώσεις κατά του σκανδάλου διαφθοράς. Με κλωτσιές, μπουνιές, πλαστικά μπουκάλια, ιπτάμενα Ipad και ντοσιέ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να συζητήσουν τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για την επίμαχη τροπολογία στον τρόπο διορισμού των μελών του δικαστικού σώματος, αλλά και την αποδυνάμωση του συνταγματικού θεσμού ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης με υπαγωγή της στην δικαιοδοσία του υπουργού Δικαιοσύνης. 

“Μπάμ” και έξω από την Μεσόγειο !!!

Του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα
Από την στιγμή που οι Τούρκοι θεώρησαν  ότι απέκτησαν Ναυτωσύνη  η επωδός “τα κάνανε Θάλασσα” τους ταιριάζει γάντι

ΛΑΔΟΞΕΡΑ ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΡΑ;
Το Κυπριακό του 74 ήρθε με τα πετρέλαια της Θάσου( Μπάμπουρας-θέση Καλόγερος) και αμέσως το μάτι του γείτονα αλληθώρισε στην γειτονική βραχονησίδα της Λαδοξέρας. Από τότε η Λαδοξέρα για τους Τούρκους γίνεται το κομβικό σημείο της στρατηγικής διεκδίκησης σχεδόν του μισού Αιγαίου με όλες τις συνεπακόλουθες γεωπολιτικές ανατροπές που αφορούν τας νήσους της Αιγαιοπελαγίτικης συνοριογραμμής μας.

Μεγάλη κινητικότητα στους Ναύσταθμους

Βγάζει τον Στόλο στο Αιγαίο η Άγκυρα μετά το επεισόδιο στην Λαδοξέρα
Kινήσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλο το μήκος των μικρασιατικών ακτών, αμέσως μετά το επεισόδιο στην βραχονησίδα Λαδοξέρα/Ζουράφα. Τουρκικά πλοία κατευθύνονται με χαμηλή ταχύτητα εδώ και μία ώρα περίπου από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ προς την έξοδο των Δραδανελίων, ενώ και στους ναυστάθμους Σμύρνης και Αλικαρνασσού καταγράφεται υψηλή κινητικότητα.

Τουρκία: Ξύλο στην εθνοσυνέλευση

σχόλιο Γ.Θ : Όταν θα βγάλουν και τα όπλα στην εθνοσυνέλευσή τους (ΔΕΣ ΕΔΩ), τότε να ετοιμαστούμε γιατί θα στραφούν σε εμάς... 
Μέχρι και σε κλωτσιές και γροθιές κατέληξε η κόντρα των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα σε βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης με αφορμή το σκάνδαλο διαφθοράς εξαιτίας του οποίου παραιτήθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν.