“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Με τιμές δεκτό σε ρωσικό λιμάνι, το τουρκικό TCG Bayraktar L-402…

Θ.Π.: Κι εμείς περιμένουμε να μας σώσει το «ξανθό γένος» το οποίο επίσης μετράει ανθρώπινες απώλειες από την τούρκικη αλαζονεία. οι τούρκοι τους ρίχνουν τα αεροπλάνα και εκείνοι τους δέχονται με τιμές… «Μέγας εἶ, Κύριε, καὶ θαυμαστὰ τὰ ἔργα σου» !!!!
Τον κατάπλου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, στο Novorossiysk, τον μεγαλύτερο ρωσικό λιμένα στη Μαύρη Θάλασσα, του αρματαγωγού (LST: Landing Ship Tank) TCG Bayraktar L-402 της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας (TDK: Turk Deniz Kuvvetleri), ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Νέο θαύμα συγκλονίζει το Πανελλήνιο. 8χρονο κοριτσάκι μίλησε για πρώτη φορά μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Του Ηλία Προύφα
Νέο θαύμα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες και αφορά 8χρονο κοριτσάκι από τη Λάρισα.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο γυναικείο μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου  Αγίου Όρους την Ι.Μ Θεοσκεπάστου Σοχού και μας το διηγήθηκε μοναχή της Μονής.

Για τον Αββά Παύλο που πλανήθηκε

Από τις εμπειρίες των αρχαίων Πατέρων της ερήμου
Κείμενον βλ. F. Nau - L. Glugnet, Vies et Récits d'Anachorètes, Revue de 1' Orient Chrétien, τόμ. 10 (1905), σ. 47-49.
Ζούσε κάποτε στη Θηβαΐδα κάποιος που τον έλεγαν Παύλο και ήταν ευλαβής και φιλακόλουθος. Μέρα και νύκτα παρακολουθούσε την εκκλησία κι έκανε με προθυμία και τις υπόλοιπες διατεταγμένες ακολουθίες. Βλέποντας τον έτσι οι γνωστοί του ευλαβείς και φιλακόλουθοι του λένε: «Κυρ-Παύλε, αφού ούτε γονείς έχεις ούτε γυναίκα θέλεις να πάρεις, γιατί δεν γίνεσαι μοναχός;» Κι αυτός τους απάντησε: «Καλά λέτε. Θα πάω να γίνω μοναχός». Έφυγε λοιπόν και ησύχασε σε κελλί μόνος του και δόθηκε στην άσκηση και τους λοιπούς κόπους και ήταν στο φρόνημα ακμαιότερος.

O Άγιος Ευστάθιος και η Συνοδεία του

Αυτός ο μεγαλομάρτυρας του Χριστού Ευστάθιος ήταν στρατηλά­της ενδοξότατος στη Ρώμη στα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού κατά το έτος 100, και ήταν γνωστός ως ο πλέον περιβόητος από τους άλλους στην αρετή και στους τρόπους και στην διάθεση και στην ελεημοσύνη και συμπάθεια προς τους πτωχούς. Ονομαζόταν προηγουμένως Πλακίδας και η γυναίκα του Τατιανή. Αυτός λοιπόν ο αοίδιμος, επειδή ήταν υποδουλωμένος στην πλάνη των ειδώλων, εξ αίτιας της μεγάλης του ευλάβειας και καλοκαγαθί­ας αξιώθηκε να κληθεί στην πίστη από τον Θεό, όπως και ο Απόστολος Παύ­λος Διότι μία φορά, που αυτός κυνηγούσε και καταδίωκε ένα μεγάλο ελάφι και αρκετά το πλησίασε, ω του θαύματος!, βλέπει ανάμεσα στα δυο κέρατα του ελαφιού να στέκεται, ο τίμιος Σταυρός του Χριστού, ο οποίος έλαμπε περισσότερο από τον ήλιο.