“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στόκος η βόμβα κατά Ερντογάν

Κάτι σαν ''στόκος'' για τζάμια και σύρματα ήταν τελικά η  ''βόμβα'' κατά Ερντογάν, όπως προκύπτει από δήλωση του  Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Γκιουλέρ, σχετικά με  το θέμα του ''βομβιστή αυτοκτονίας'', ο οποίος  δεν τραυματίστηκε, ενώ έχει ψυχολογικά προβλήματα.
Όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, αναφορικά με το θέμα του «ύποπτου» ως ''βομβιστή αυτοκτονίας'' ( «ζωντανή βόμβα»)  μπροστά στην Πρωθυπουργία της Τουρκιας , γράφει ότι ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μουαμέρ Γκιουλέρ, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα και υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα «ζωντανής βόμβας», είπε:  

O υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος παραδέχεται ότι ιδιωτική εταιρεία έχει τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου

Προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης καταλόγισε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά παραδέχτηκε ότι ιδιωτική εταιρεία έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου.
Η τοποθέτησή του έγινε με αφορμή ερώτηση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννη Δημαρά και Τέρενς Κουίκ, στην οποία καταγγέλλουν ότι όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού μας ύμνου.

Κρήτη: Πατέρας πουλάει το νεφρό του

Ένας πατέρας που παραμένει άνεργος για περισσότερα από δύο χρόνια άφησε σημείωμα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη λέγοντας πως θέλει να πουλήσει το νεφρό του. «Δεν πουλάω μόνο το νεφρό μου, θα μπορούσα να πουλήσω και το κεφάλι μου αν το ήθελαν, αρκεί να ζήσουν τα παιδιά μου», έγραψε χαρακτηριστικά.

21 Νοεμβρίου: Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων - Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, Προστάτιδας των Ενόπλων Δυνάμεων

ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΣΚΗΝΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία έπειτα από απόπειρα δολοφονίας κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντρας ζωσμένος με εκρηκτικά προσπάθησε πριν από λίγο να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στο πρωθυπουργικό...μέγαρο στην οδό Vekaletler Avenue στην Αγκυρα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ήταν μέσα στο κτήριο την ώρα εκείνη. Οι μαρτυρίες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. 

H E.E. στέλνει ρύζι Κίνας και ληγμένα τυριά για συσσίτια των Ελλήνων που εξαθλιώνει

ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαθλίωσε τους Έλληνες, με τη βοήθεια βέβαια των ελληνικών κυβερνήσεων που υπέγραψαν τα μνημόνια-θανατική καταδίκη και τώρα στέλνει ρύζι από την Κίνα και τυριά αμφιβόλου ποιότητας προσφέροντας τα στα συσσίτια των… θυμάτων τους

Η προεισαγωγή μας στα Χριστούγεννα (Εισόδια της Θεοτόκου)

Τα εισόδια της Θεοτόκου είναι η εορτή της εισόδου μας στην Εκκλησία, στά άγια των αγίων, όπου εισοδεύουμε καθαγιαζόμενοι, για να τραφούμε με ουράνιο άρτο για να τέξουμε Θεόν εντός μας. Είναι εορτή πρώτον θεολογική και με πνευματικό νόημα. Μας εισάγει στην εορταστική προεόρτια ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΣΣΑ της Μακεδονίας. Στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ  
Πλησιάζει η ώρα που τα συνοριακά σκιάχτρα που περιβάλλουν τον ζωτικό χώρο της Ελλάδας μαζί με τους διεθνείς πάτρωνες τους θα πούνε στους ήδη “πεινασμένους”  Έλληνες...“Πουλάτε Μακεδονία; Πουλάτε Θράκη;” “Τα θέλουμε και τα δύο πακεταρισμένα στην ίδια συσκευασία δίχως όμως  να συμπεριλάβετε σε αυτήν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το ΑΙΜΑ τους.” “Τότε μόνο θα έχετε από εμάς όλα τα “καλά” και δεν θα σας λείψει μισθός και σύνταξη. Άλλωστε “λυπηθείτε” μας χρόνια και χρόνια κουραστήκαμε για να σας φέρουμε σε αυτό το σημείο της ιστορικής αποχαύνωσης και της οικονομικής εξαθλίωσης" “Επιλογές δεν έχετε πολλές παρά μόνο μία και αυτή είναι η παραπάνω.”

Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι και τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τήν βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου. Η αγία Άννα, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της χωρίς να γεννήσει παιδί, παρεκάλει τον Δεσπότη της φύσεως μαζί με τον άντρα της Ιωακείμ να τους χαρίσει παιδί και, αν πετύχουν το ποθούμενο, να το αφιερώσουν ευθύς στον Θεό. Έτσι, ευδόκησεν ο Θεός και γέννησε παραδόξως αυτήν που προξένησε τη σωτηρία του γένους των ανθρώπων, την καταλλαγή και συμφιλίωση του Θεού με τους ανθρώπους, την αιτία της αναπλάσεως του πεσόντος Αδάμ καθώς και της εγέρσεως και θεώσεώς του, δηλαδή την υπεραγία και δέσποινα Θεοτόκο Μαρία.