“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ας πάνε οι ανιστόρητοι να ζήσουν ¨το όνειρο¨ του πρόσφυγα στην Τουρκία. ΕΜΕΙΣ όμως σε λίγο θα πάμε διαφορετικά.

Φώτο από Facebook Anjia Annita Erricson   “ήγγικεν η ώρα”
ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ  μπορείς να εκφέρεις λόγο για την ΙΣΤΟΡΙΑ.

Και τώρα το ερώτημα γιατί κάποιοι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ  προσπαθούν να τον προσβάλλουν κατάφωρα και να  τον διχάσουν με ψευτοδιλήμματα ;
Εδώ καίγεται το γεωπολιτικό πελεκούδι και άλλοι ¨γράφουν¨ την νέα ιστορία της παγκοσμιοποίησης η πολτοποίησης των Εθνών.

Θέλουν να «τρομοκρατήσουν» τον Πούτιν για να κατέβει γρηγορότερα μέσω Τουρκίας;

Η  Ρωσία προσπαθεί να συνέλθει από το κτύπημα του μεγαλύτερου αεροπορικού δυστυχήματος της ιστορίας της και το Forbes αναδεικνύει τον Πούτιν σαν τον ισχυρότερο άνθρωπο του πλανήτη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Και ταυτόχρονα  ο Πούτιν σε χθεσινή δήλωση του λέει ¨κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τον Ρωσικό Λαό¨. Τελικά πάνω στους τάφους των αθώων θυμάτων παίζεται ένα χείριστο παίγνιο προπαγάνδας.

Τι έπαθε ο εισαγγελέας που αδίκησε τον Άγιο Νεκτάριο;

Κάποτε ένας Άγιος Γέροντας συκοφαντήθηκε άδικα και απειλήθηκε από ένα εισαγγελέα με χυδαίο και βάναυσο τρόπο...Ο κόσμος, της εποχής εκείνης τον γιουχάριζε, τον κορόιδευε, τον ειρωνευόταν, τον κατηγορούσε. Ο κόσμος και οι άρχοντές του, ταπείνωσαν τον Άγιο εκείνο Γέροντα, όμως ο Θεός τον δόξασε και θα τον δοξάζει εις πάντας τους αιώνες.
Στο παρακάτω συγκλονιστικό κείμενο θα διαβάσετε τι έκανε και τι έπαθε ο εισαγγελέας που κατηγόρησε άδικα τον Άγιο Νεκτάριο. Βρωμερές συκοφαντίες Πολλά όμως διασπείρονταν από τους κακούς ανθρώπους στην Αθήνα περί του Πενταπόλεως και της ανεγέρσεως της Μονής.
Πολύ τον κατέτρεξε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Μελέτιος Μεταξάκης. Αυτός διετέλεσε και Οικουμενικός Πατριάρχης και Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

“Με τη σιωπή, την ανοχή και την προσευχή ωφελούμε τον άλλον μυστικά”

Όσιος Πορφύριος
“Όταν βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να μην αγαπούν τον Θεό, στενοχωρούμαστε. Με τη στενοχώρια δεν κάνουμε απολύτως τίποτε. Ούτε και με τις υποδείξεις. Ούτε αυτό είναι σωστό. Υπάρχει ένα μυστικό, αν το καταλάβουμε, θα βοηθήσουμε.
Το μυστικό είναι η προσευχή μας, η αφοσίωσή μας στον Θεό, ώστε να ενεργήσει η χάρις Του
Εμείς, με την αγάπη μας, με τη λαχτάρα μας στην αγάπη του Θεού, θα προσελκύσουμε την χάρι, ώστε να περιλούσει τους άλλους, που είναι πλησίον μας, να τους ξυπνήσει, να τους διεγείρει προς τον θείο έρωτα. 

Χέρι χέρι Εκκλησία και Κυβέρνηση (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Προσφυγικό, φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εκκλησιαστική εκπαίδευση ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών Ηλείας Γερμανό και Σιδηροκάστρου Μακάριο που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.