“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

☦ Διώξτε την κακομοιριά με την πνευματική λεβεντιά

-Γέροντα, όταν μου έρχωνται απανωτές δυσκολίες στον αγώνα μου, γογγύζω και με πιάνει λύπη.
–Ε, στην δύσκολη στιγμή φαίνεται η δύναμη του ανθρώπου. Μη φοβάσαι, μην πανικοβάλλεσαι, όταν συναντάς κάποια δυσκολία. Να ζητάς από τον Θεό να σου δίνη πνευματικό ανδρισμό, για να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες στην πνευματική σου πορεία με θάρρος και να αγωνίζεσαι με λεβεντιά.
–Γέροντα, η λύπη που νιώθω αυτόν τον καιρό για την άσχημη πνευματική μου κατάσταση με παραλύει πνευματικά.

Ο διάβολος δεν πλησιάζει στο καθαρό πλάσμα του Θεού (Άγιος Παΐσιος)

-Γέροντα, πώς γίνεται και κυριεύομαι από τα πάθη; 
-Ο άνθρωπος, αν δώση δικαιώματα στον πειρασμό, κυριεύεται από τα πάθη. Αυτό που θέλει ο Θεός, που είναι και συμφέρον σου, είναι να πετάξης στα μούτρα του διαβόλου όλα τα πάθη. Δηλαδή να στρέψης εναντίον του τον θυμό, το πείσμα κ.λπ. Η καλύτερα, πούλησε τα πάθη στο ταγκαλάκι και, με όσα χρήματα πάρης, αγόρασε πέτρες, να έχης και να το πετροβολάς, για να μη σε πλησιάζη! 
Συνήθως εμείς οι άνθρωποι με τις αφορμές που δίνουμε, είτε με απροσεξίες είτε με υπερήφανους λογισμούς, επιτρέπουμε στον εχθρό να μας κάνη κακό. Ακόμη και έναν λογισμό ή έναν λόγο μπορεί να τα εκμεταλλευθή το ταγκαλάκι.

☦ Αγίου Γέροντος Παϊσίου – Υπέρ του Γένους και της Πατρίδος

Το σημαντικότερο κείμενο-παρακαταθήκη του Αγίου Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου:
“Ο Γέροντας, ξεριζωμένος από την βρεφική του ηλικία, και έχοντας ζήσει τη φρίκη του πολέμου και της Κατοχής, γνώριζε από την πείρα του ότι το να «διάγωμεν ήρεμον και ησύχιον βίον» είναι μεγάλη ευλογία.
Αγαπούσε τη Πατρίδα και έλεγε: «Και η Πατρίδα είναι μία μεγάλη οικογένεια». Δεν επεδίωκε το εθνικό μεγαλείο, τη δόξα και την ισχύ με την κοσμική έννοια, αλλά την ειρήνη, τη πνευματική άνοδο και την ηθική ζωή των πολιτών, για να μας βοηθά και ο Θεός. Ούτε επιζητούσε την ασφάλεια για ν’ απολαμβάνουν οι άνθρωποι τις ανέσεις τους.

☦ Προσευχή για τους Ασθενείς του Αγίου Παϊσίου

☦ Άγιος Παΐσιος: «Ο Θεός θα δώσει τη λύση»

Ό Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύτερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προσοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζονται οι άνθρωποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσότερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει.
Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβή­ρων κανένας μοναχός.

☦ Άγιος Παΐσιος: «Τής κακοφάνηκε τής Αγίας Βαρβάρας, γιατί είπα κανα-δυό λόγια μέ παράπονο!

Καθένας ἀπὸ κάποιο γεγονὸς ποὺ τοῦ ἔχει συμβῆ μὲ τὴν βοήθεια ἐνός Ἁγίου, ἔχει καὶ μία ἰδιαίτερη ἀγάπη στὸν Ἅγιο αὐτόν.
Μπορεῖ νά εἶναι σοβαρό αὐτό τό γεγονός, μπορεῖ νά εἶναι καί ἁπλό.
Νά, ἐγὼ ἐπειδὴ ἀπὸ μικρὸς πήγαινα στὸ Ἐκκλησάκι τῆς Ἁγίας Βαρβάρας, ἐκεῖ στὴν Κόνιτσα, ἔχω σὲ μεγάλη εὐλάβεια τὴν Ἁγία Βαρβάρα.

☦Πειραιώς σε Κυβέρνηση: ''Κατάργηση Προξενείων και αφαίρεση ελληνικής υπηκοότητας στη Θράκη''

Ἡ Ἑλλάς ὀφείλει νά ἀπαντήσει δυναμικά στήν ἱερόσυλη καί βάρβαρη μετατροπή τῆς Μεγάλης τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας σέ Μουσουλμανικό τέμενος τῆς ψευδοθρησκείας τοῦ Ἰσλάμ.
Ὁ σχεδιασμός τοῦ νεοθωμανοῦ Ταγίπ Ἐρντογάν ὁλοκληρώθηκε. Ἡ δικαιοσύνη στήν Τουρκία ἀποδεικνύεται γελοιωδέστατο ἄθυρμα τοῦ φασιστικοῦ Ἰσλαμικοῦ καθεστῶτος. Ὁ Ἐρντογάν ἐζήλωσε Ἠροστράτεια δόξα καί ἐπιδιώκει νά πυρπολίσει τίς διανθρώπινες σχέσεις καί νά δηλητηριάσει τήν συνύπαρξη τῶν Ἐθνῶν.

☦Από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ και από εκεί στην πραγματοποίηση των προφητειών.

Η τουρκία φέρνει πανδημία πολέμου και προδοσίας
ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί κανένας άγιος πατέρας μας δεν μίλησε για την πρόσφατη βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ή για την δεύτερη άλωση που λένε οι νεοποχίτες; ( και εδώ να απαξιώσουν την ψυχολογία του Έλληνα)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γιατί έπρεπε μόνοι μας να καταλάβουμε από ποιο σημείο θα ξεκινήσουν τα γεγονότα και να κατανοήσουμε ότι επετράπει αυτό άνωθεν για τις δογματικές και ηθικές παρεκτροπές μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ίσαμε με 10 έτη  συνεχόμενης αρθρογραφίας πάνω σε κοφτερά βράχια  επικεντρωθήκαμε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ καθότι πέριξ και εντός αυτής βρίσκεται η μελλοντική ιστορία μας.

☦11 Ιούλιου μνήμη ΑΓΙΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ, 12 Ιουλίου μνήμη ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. Και οι δύο μας είπαν, ότι η ΠΟΛΗ θα γίνει Ελληνική. Φοβερή συγκυρία ο τούρκος να κάνει αυτές τις μέρες την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ τζαμί.

Πρώτα θα πάμε στην μαρτυρία όπως την καταθέσαμε στις  12 ΜΑΡΤΊΟΥ 2019 και δημοσιεύθηκε σε πολλά ιστολόγια.
Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ, το 1975: «πρώτα εμείς οι Ρώσοι θα πάρουμε την ΠΟΛΗ και μετά εσείς οι Έλληνες- τώρα μην στενοχωρείσαι, θα επιστρέψεις στην Ελλάδα»
Θα μεταφερθούμε στην Μεγ. Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του 70, όταν αυτή δεν ήταν πλήρες μέλος της τότε ΕΟΚ και φυσικά τώρα επέστρεψε εις τα ίδια εκείνων των χρόνων
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Το παρακάτω συμβάν είναι προσωπική μαρτυρία. Μας  προβλημάτισε αν πρέπει να δοθεί, αλλά θεωρήσαμε  ότι φτάσαμε σε κρίσιμους καιρούς και είναι ανάγκη να μοιράζουμε τις εμπειρίες μας προς Δόξα του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

☦Όποιος πέρασε από πειρασμό, εκείνος θα μπορέσει να βοηθήσει και τον πειραζόμενο.

Το παρελθόν ως «γεγονός» δεν διαγράφεται από τη ζωή. Μπορούμε να το καλύψουμε με τη μετάνοια, να το καταστήσουμε ανίσχυρο απέναντι στην αιωνιότητα, αλλά ως ιστορικό γεγονός μένει οριστικώς αμετάβλητο.
Δεν είμαι, βέβαια, ο πρώτος στον οποίο έλαχε να αισθανθεί ντροπή για το παρελθόν του, για κάποιον άκαιρο λόγο που είπε ή έγραψε. Αλλά και σε αυτό βρίσκω ήδη κάποια ικανοποίηση, ότι έστω και στα χρόνια που ακολούθησαν μού δόθηκε η ευκαιρία να αναλογισθώ τα λάθη που έκανα νωρίτερα.