“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Οάσεις Ορθοδοξίας στην άνυδρη έρημο


Ο Γέροντας Εφραίμ έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα ευλογημένο έργο και μία πλούσια πνευματική παρακαταθήκη. Ήταν ο αναμορφωτής του μοναχισμού στην Αμερικανική Ήπειρο ιδρύοντας πολλά μοναστήρια και μετατρέποντας τις ερήμους σε αγιασμένους τόπους. Παρακολουθείστε το βίντεο -αφιέρωμα του Πρακτορείου Ορθοδοξίας με τις Ιερές Μονές που ίδρυσε ο γέροντας Εφραίμ στην Αμερική. 
https://www.orthodoxianewsagency.gr

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7.00: Έφυγε σαν να μπήκε κατευθείαν στον Όρθρο

Κώστας Παναγόπουλος – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»
Έφυγε 22.00, ώρα Αμερικής. Όμως, 7.00 το πρωί της Κυριακής, ώρα Ελλάδος. Και, τρόπον τινά, ίσως να μέτρησε η ώρα της πατρίδος, η ώρα του Όρθρου και της Προσκομιδής. Έφυγε σαν να μπήκε κατευθείαν στον Όρθρο του επουρανίου Θυσιαστηρίου. Ποιοι, άραγε, περίμεναν εκεί;
Περίμενε ο Γέρο Ιωσήφ ο Ησυχαστής και ο Γέρο Αρσένιος ο Σπηλαιώτης για να τον βάλουν ανάμεσα στα μισόγκρεμα στασίδια τους, όπως τότε παλαιά, στο «στριμωγμένο» εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου στις ερημιές της Μικράς Αγίας Άννας. Ο μοναχός Εφραίμ, ο «βαβούλης» που τον έλεγε ο Γέρο Ησυχαστής, ήταν μικρός σε ηλικία και σε όγκο και χωρούσε ανάμεσα στα δύο στασίδια των Γερόντων.

Άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου –Καθηγητού
    Ένας από τους πλέον δημοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας είναι και ο άγιος Σπυρίδων ο θαυματουργός, του οποίου το τίμιο λείψανο βρίσκεται στην Κέρκυρα, άφθαρτο εδώ και χίλια επτακόσια χρόνια.
  Καταγόταν από την Κύπρο. Γεννήθηκε στο χωριό Άσσια περί το 270 από αγρότες απλοϊκούς και φτωχούς, αλλά ευσεβείς γονείς. Ο ίδιος δεν είχε την ευκαιρία να λάβει σπουδαία εκπαίδευση, παρά μόνο τη στοιχειώδη. Όμως ενστάλαξαν οι γονείς του στην ψυχή του την ευσέβεια. Τα λίγα γράμματα, που έμαθε, τα χρησιμοποιούσε για τη μελέτη της Αγίας Γραφής και άλλων ψυχωφελών αναγνωσμάτων. Ακολούθησε το επάγγελμα των γονέων του, του ποιμένα προβάτων. Εκεί στα λιβάδια και στα δάση μελετούσε με πάθος το λόγο του Θεού προσευχόμενος αδιάλειπτα. Μέσα στο ποιμενικό σακίδιό του, μαζί με το λιτό φαγητό του, έφερε μαζί του την Αγία Γραφή. Όταν δεν μελετούσε, έψελνε ύμνους δοξολογίας και ευχαριστίας στο Θεό για τις άπειρες δωρεές Του, που απολάμβανε στη ζωή του. Πολύ συχνά σύναζε και άλλους ποιμένες, στους οποίους δίδασκε την πίστη στον αληθινό Θεό και την χριστιανική ζωή. Μια άσβεστη φλόγα έτρεφε στην καρδιά του, να οδηγήσει και άλλους ανθρώπους στην αληθινή εν Χριστώ ζωή και σωτηρία.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ από την Αριζόνα «Να πας να πεις στο στράτευμα, ότι το πίσω μέρος το έχουν αφύλακτο και θα πάνε οι αντάρτες» ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΦΩΤΟ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΑΡΙΖΟΝΙΤΙΣΣΑ
Δεν υπάρχουν πλέον ικανές εκφράσεις για να επισημάνουν τον μέγιστο κίνδυνο που ανέκυψε εξ ανατολών. Ο τούρκος ή τρελάθηκε ή ετοιμάζεται να μας κτυπήσει με μεγάλη σφοδρότητα;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το  πράγμα φαίνεται από μόνο του. Λίγα 24ωρα πριν την Οσιακή Κοίμηση του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στις ΗΠΑ, η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης γίνεται η θρυαλλίδα φοβερών εξελίξεων.

Βάστα, παιδί μου, γερά τον Σταυρόν σου και ανάβαινε τον σωτήριον Γολγοθάν…

«Ουκ άξια τα παθήματα του νυν καιρού προς την μέλλουσαν δόξαν» που μας αναμένει.
Χαίρε, παιδί μου, χαράν μεγάλην, ότι ο αγαθός Θεός, εις Ον ελπίζομεν την σωτηρίαν μας, θα μας αξιώση να είμεθα όλοι μαζί εις την ουράνιον βασιλείαν και να λέγωμεν τα ρήματα του Αγίου Ανδρέου, του δια Χριστόν σαλού «ω μακαρία η χειρ, η ταύτα ποιήσασα».
Η άνω Ιερουσαλήμ, η ευφρόσυνος πόλις, η αχειροποίητος, αναμένει τα τέκνα του Θεού, δια να τα περιθάλψη και να τα ξεκουράση με την μεγάλην της απόλαυσιν, τα τέκνα που εις την ζωήν αυτήν πάσχουν και οδυνώνται φέροντα το σώμα το πολύμοχθον.