“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ανησυχούν οι Τούρκοι για την Αγία Σοφία! – Φοβούνται αναβίωση της Ορθοδοξίας και αφύπνιση των Κρυπτοχριστιανών

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Τρόμο προκαλεί η Αγία Σοφία στους Τούρκους και στους απανταχού ισλαμιστές, καθώς καθημερινά βλέπουν τα σημάδια επανορθοδοξοποίησής της.
Εδώ και καιρό έχουν την εντύπωση (όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr) ότι το ιερότερο μνημείο της Ορθοδοξίας «θέλει να ξαναεπιστρέψει εκεί που ανήκει», και αυτό όπως έχει προφητευθεί από τους Άγιους της Ορθοδοξίας θα συνοδευτεί από την καταστροφή του όποιου τουρκικού κράτους.

Όσιος Παΐσιος: Αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση

Πώς το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και το χρησιμοποιούμε; το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα;
– Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα- και η λύρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια, αυτό δεν με πειράζει. 
«Τα Καίσαρος Καίσαρι». Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό, δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ότι και η λέξη, ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ΄ αυτά που δηλώνει. Βάζουν το διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πώς να το κάνω αυτό;
Γέροντα τί σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;
–Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος.
Ο κόσμος Γέροντα, ρωτάει τι να κάνει σχετικά με τις νέες ταυτότητες.

Σήκωσαν και χάρτη της Ανεξάρτητης Θράκης!

Ανθελληνική ενέργεια Ρουμάνου Ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο, με συνεργασία Σκοπιανών και Τουρκόφωνων της Θράκης – Ερωτήματα για την ανοχή του Ευρωκοινοβουλίου
Προκλητική και επικίνδυνη κρίνεται από Έλληνες Ευρωβουλευτές η εκδήλωση «Ελευθερία του δικαιώματος του συνέρχεσθαι στην Ελλάδα. Νομικά Κενά στα Δικαιώματα των Μειονοτήτων στην Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε σε κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου.

Τουρκία: Οι Αμερικάνοι εκκενώνουν τις βάσεις από τα γυναικόπαιδα - Τι συμβαίνει;

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Διαταγή για άμεση απομάκρυνση των οικογενειών των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν στην Τουρκία εξέδωσε πριν λίγο το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, λόγω της κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στη χώρα.
Έχουν ήδη λάβει διαταγή απομάκρυνσης όλα τα μέλη οικογενειών Αμερικανών που υπηρετούν στα Αδανα, τη Σμύρνη, και τη Μούγλα. 

Το βαρύ χέρι του ΘΕΟΥ, η ρωσική στρατιωτική μηχανή

Φώτο από www.crashonline.gr
Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας
Στις 3 Δεκεμβρίου του 2015 αρθρογραφώντας θέσαμε ένα ερώτημα “Ο Πούτιν συνειδητοποιεί ότι ήρθε η ΩΡΑ των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ …εμείς;” Και στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 το πρωινό ανοίξαμε τους δέκτες της τηλεόρασης και τους υπολογιστές και έκπληκτοι διαβάσαμε.

Η νεοελληνική ταυτότητα. (Απάντηση στην κ. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ)

Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Απόστολος Παπαδημητρίου
Μπορεί να μη θέλουμε να το παραδεχθούμε όμως η κρίση ταυτότητας συνιστά μείζον πρόβλημα για τους Έλληνες, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Βέβαια το πρόβλημα δεν απασχολεί όλους, καθώς η πλασματική ευμάρεια έχει αλλοτριώσει αρκετούς από μας. Η κρίση ταυτότητας εκδηλώνεται στις θέσεις που υποστηρίζονται ως προς ιστορική συνέχεια του έθνους μας, τις παραδόσεις μας, την πορεία μας κατά την πρόσφατη περίοδο και το μέλλον μας. 

Ἡ τιμή καί ὁ ἔπαινος βλάπτουν τόν ἄνθρωπο

«Μέ πολλή δυσκολία ἀνευρίσκεται ἄνθρωπος, πού νά μπορῇ νά βαστάσῃ τήν τιμή· μᾶλλον δέν ὑπάρχει πουθενά τέτοιος ἄνθρωπος. Καί αὐτό συμβαίνει ἐξ αἰτίας τῆς ταχείας ὑποδοχῆς τῆς ἀλλοίωσης [πού προκαλεῖται ἀπό τήν τιμή] ἀκόμη καί ἄν κάποιος γίνει ἰσάγγελος ὡς πρός τόν τρόπο τῆς ζωῆς του»1. Αὐτά μᾶς διδάσκει ὁ Ἀββᾶς Ἰσαάκ ὁ Σῦρος. Εἶναι πολύ δύσκολο νά ὑπάρξῃ ἄνθρωπος, πού δέν θά βλαφθῇ πνευματικά ὅταν ἐπαινεῖται.
Οἱ ἔπαινοι ἀλλοιώνουν τόν ἄνθρωπο πρός τό κακό. Μέ τούς ἐπαίνους τρέφεται ὁ ἐγωισμός καί ἡ ὑπερηφάνεια. Συντηρεῖται ἔτσι τό εὔκρατο κλῖμα ὅλων τῶν παθῶν. Ἐπίσης οἱ ἔπαινοι καί οἱ κολακεῖες ὁδηγοῦν στήν ἀπιστία.

Βόλτα στο Αιγαίο έβγαλαν πάλι οι Τούρκοι το “Τσεσμέ”: Παρακολουθείται από ελληνικά σκάφη

Υπό τη στενή παρακολούθηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» που χθες το βράδυ πέρασε τα Δαρδανέλια και εισήλθε στο Αιγαίο.
Μέχρι αυτή την ώρα το τουρκικό σκάφος, που σύμφωνα με τη NAVTEX που έχει εκδώσει η Άγκυρα θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες, πραγματοποιεί πλου χωρίς να έχει σταματήσει σε κάποιο σημείο για ερευνητικούς σκοπούς, αναφέρει το Έθνος.