“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

H σωτηρία ανέφικτη αν δεν υπάρξει «δίκη»

Tου Χρηστου Γιανναρα
Tο να παίζει κανείς με την ψυχολογία των πολιτών, τον φόβο, τον ενδεχόμενο πανικό, την ελπίδα ή τον απελπισμό τους, το να τολμάει τέτοιον σαδισμό από καιροσκοπικό συμφέρον ή από ανεύθυνη επιπολαιότητα, είναι αδίκημα ποινικό. Tο προβλέπει ο Ποινικός Kώδικας (άρθρο 191) και το προσδιορίζει ως «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Tο τιμωρεί με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και με χρηματική ποινή. Tο αδίκημα, με τη νομική του διατύπωση, αφορά σε όποιον «διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας».

Χαμός στην Ύδρα – Έστειλαν τα... ΜΑΤ για να μεταφέρουν φοροφυγά εστιάτορα!

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ύδρα με τους Υδραίους να έρχονται στα χέρια και να προπηλακίζουν την Οικονομική Αστυνομία επειδή έκανε το λάθος να συλλάβει και να θελήσει να μεταφέρει στον Εισαγγελέα του Πειραιά τον ιδιοκτήτη εστιατορίου που δεν έκοβε αποδείξεις. Συγκεκριμένα, η Οικονομική Αστυνομία μετά από έλεγχο σε ψαροταβέρνα του νησιού, διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι δεν έκοβαν καθόλου αποδείξεις. Στην 11η συνεχή παράβαση που διαπίστωσαν, οι ελεγκτές ζήτησαν να μιλήσουν με τον αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος, και τους υπεδείχθη μια 60χρονη η οποία εμφανιζόταν ως υπεύθυνη για το νόμο! Μην έχοντας άλλη επιλογή, οι αστυνομικοί οδήγησαν την κυρία στο Αστυνομικό Τμήμα της Ύδρας για να δώσει εξηγήσεις. Στον δρόμο όμως εκείνη εμφάνισε υψηλή αρτηριακή πίεση και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Νησιού.

“μη συσχηματίζεσθε τω αιώνι τούτω”

Το ρεύμα του κόσμου...
Ζούμε σε μια εποχή που η ανηθικότητα γίνεται κανόνας, η αισχρότητα και η γύμνια επιβάλλονται ως κάτι το φυσιολογικό και μάλλον απαραίτητο για την άστατη ζωή μας. Δίκαια κάπου ειπώθηκε πως η κοινωνία μας μυρίζει αμαρτία μιας και θυμίζει εκείνες τις φρικτές ημέρες των Σοδόμων και των Γομόρων... Και εδώ ακούγεται η γεμάτη αγωνία φωνή της Μάνας Εκκλησίας: Νέοι/ες αντισταθείτε στο ρεύμα του κόσμου, μην ακολουθείτε την εποχή. Επιλέξτε το δικό σας δρόμο. Άλλωστε Μάγκας δεν είναι αυτός που ακολουθεί από πίσω το ρεύμα αλλά αυτός που στέκεται ΟΡΘΙΟΣ όταν το ρεύμα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του...(π. Ι.)
pentapostagma

Η Αστυνομία στους Κήπους απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή και σε στέλεχος του Ερντογάν

Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου, η Ελληνική Αστυνομία, σε τρεις Τούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην χώρα μας γιατί στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή Ανδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου γιατί ανέφερε την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται ως Κιουμουρτζίνα!!! Η σύζυγός του Φειζέ στο διαβατήριο της έγραφε Κομοτηνή, αλλά την Ελλάδα ως Γκιουνανιστάν!!!

Ρόδος: Απελπισία δίχως τέλος - Ηλικιωμένος προσπάθησε να αυτοκτονήσει γιατί δεν είχε χρήματα για τα φάρμακα του!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύεται από την Πέμπτη το μεσημέρι ένας 70χρονος κάτοικος του νησιού. Ο ηλικιωμένος σύμφωνα με τη dimokratiki.gr επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που δεν του επιτρέπουν να αγοράσει φάρμακα που του συνταγογραφήθηκαν για ασθένεια από την οποία πάσχει. Ο 70χρονος ανέβηκε προχθές το μεσημέρι στα Μεσαιωνικά Τείχη στο “μικρό κάστρο” απέναντι από το «Νεώριο» και έπεσε στο κενό. Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με μέριμνα του ΕΚΑΒ στο χειρουργικό τμήμα των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Ρόδου.

Αναδύεται !!!

Αναδύεται...
Από τα βάθη των αιώνων έρχεται στο σήμερα.
Όλος ο κόσμος συνασπίστηκε κάποτε για να την ξεκάνει και όμως έμεινε ζωντανή.
Ζωντανή, αλλά μαρμαρωμένη.
Άφησε το σκήπτρο της υπερδύναμης στα χέρια τους και βυθίστηκε για αιώνες στη σιωπή.
Πήραν τη δύναμη και έκαναν τον κόσμο κόλαση.
Αναδύεται για τους λίγους, που ποτέ δεν την ξέχασαν.

Στη Σερβία τίμησαν τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς του Αγίου Όρους.

Πρωθυπουργός της Σερβίας: Είστε ήρωες και είμαστε περήφανοι για εσάς!
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεζιάνας, Ανδρέας, εκπρόσωπος του Σέρβου Πατριάρχη, ευχαρίστησαν τους πυροσβέστες από τη Σερβία, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς του Αγίου Όρους κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. «Είστε ήρωες και είμαστε περήφανοι για εσάς. Αν οι φλόγες έκαιγαν  την Ι.Μ Χιλανδαρίου, θα ήταν μια ανεπανόρθωτη απώλεια και τραγωδία όχι μόνο για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και του σερβικού λαού,», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντάτσιτς. 

Σταματήστε τον κόσμο, η Ελλάδα θέλει να κατέβει!

Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα αρχαία μνημεία και την αρχιτεκτονική της...

1. γκρεμίστε όλη την ελλαδα σε βάθος 100 μέτρα.
2. γκρεμίστε όλη την ιταλια σε βάθος 100 μέτρα.
3. αδειάσετε όλα τα μουσεια σας, απο όλον τον κόσμο.
4. γκρεμίστε καθε τι Ελληνικό απο όλο τον πλανήτη...

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
1.απο την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
2.απο τα μαθηματικά σας( γεωμετριά, άλγεβρα,....)
3.απο την φυσική σας, χημεία
4.απο την αστρονομική σας
5.απο την πολιτική σας
6.απο την καθημερινότητα σας.

Η επίθεση μέσω facebook του Τατσόπουλου στην εφημερίδα Δημοκρατία και η αναφορά του, στο «θαύμα της Παναγίας»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επιτέθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία για το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει παραμονές δεκαπενταύγουστου για την φωτιά στο Άγιο όρος. Σύμφωνα με Πιο-Σοβαρό-Πεθαίνεις ρεπορτάζ της χτεσινής «Δημοκρατίας», η φωτιά στο Αγιον Ορος έσβησε μετά από συντονισμένες προσευχές των μοναχών στην Παναγία, που με τη σειρά τους προκάλεσαν την επέμβασή Της υπό μορφή βροχόπτωσης, ενώ έως τότε ο ουρανός ήταν καθαρός. Το γιατί η Παναγία δεν απεσόβησε ευθύς εξαρχής τη φωτιά αναμένουμε να μας το εξηγήσει το ίδιο δημοσιογραφικό τσακάλι σε προσεχές Ακόμη-Πιο-Σοβαρό-Πεθαίνεις ρεπορτάζ.