“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Η νέα ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει

H νέα ελληνική χρεοκοπία, η ένδειξη αποτυχίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής πλησιάζει με ορόσημο τις Γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου. 
Στις 17 με 21 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Αθήνα η Τρόικα τα ανώτερα κλιμάκια και θα επιβεβαιωθεί ότι πρόοδος υπήρξε αλλά δεν είναι αρκετή για να διασωθεί η Ελλάδα. Η νέα χρεοκοπία που εκλεπτυσμένα ονομάζεται haircut, αναδιάρθρωση είναι απόδειξη αποτυχίας και όχι επιτυχίας. Όταν μια χώρα δεν μπορεί να πληρώσει δηλαδή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος που φθάνει στην Ελλάδα στα 317 δισεκ. ευρώ το haircut δεν είναι επιβράβευση.

Ο τελευταίος χειμώνας της Ελλάδας, όπως την ξέρουμε;

Από τον Βασίλη Μπόνιο
To πόσο αρρωστημένος είναι αυτός ο κρατικός μηχανισμός δεν χρειάζεται να το διαπιστώσουμε από την απελευθέρωση της συμμορίας του ΙΚΑ Καλλιθέας.
Ούτε από τον μαφιόζικο τρόπο με τον οποίο μοιράζεται η μηντιακή και επιχειρηματική τράπουλα. Στην περίπτωση της Ελλάδας του 2013, ισχύει περισσότερο από ποτέ το ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς

"Κάθε Τούρκος στη Βηρυτό θα είναι στόχος"

Του Κώστα Ράπτη
Η ραγδαία υποχώρηση της τουρκικής επιρροής στις χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, μετά την παραίτηση του Εμίρη του Κατάρ και την ανατροπή του Morsi στην Αίγυπτο, παίρνει εκδηλώσεις άλλοτε σχεδόν διασκεδαστικές και άλλοτε ολότελα τραγικές. Λ.χ. οι τουρκικές “σαπουνόπερες”, των οποίων η διείσδυση στη μεσανατολική (και όχι μόνο) τηλεοπτική αγορά αναφερόταν ως αψευδής μάρτυρας της τουρκικής soft power αποτελούν το πρώτη θύμα της “διπλωματίας αρχών και όχι συμφερόντων” που επιμένει να ακολουθεί η κυβέρνηση Erdogan, υπερασπιζόμενη τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ...ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ!

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, ΩΣ ΣΗΜΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ούτε αυτά, θα μας τα πούν! Μήν τυχόν και... "βγούμε απο τα ρούχα μας"! Και όμως συμβαίνουν στην Ευρώπη και μάλιστα στην μάλλον "χαλαρή" Ελβετία, που τελευταίως στοχοποιείται - επειδή"κλωτσάει"! -  όλο και περισσότερο, απο τους μουσουλμάνους. (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, "ΚΟΒΟΝΤΑΙ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ, ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ; ΜΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΟΒΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!)

Οι τελευταίες στιγμές της Παναγίας

(Ιωάννου Γεωμέτρου -10ος αιώνας)
Η Μητέρα του Θεού λοιπόν έδειξεν εις τούς Αποστόλους, όπου ήδη το εγνώριζαν, το σύμβολον της αναχώρησεώς της, τον φοίνικα, τους μετέδωσε επίσης ευλο­γία και ανάλογη παρηγορία και αφού τους ομίλησε περί της εξόδου της και τους προθυμοποίησε διά το κήρυγμα, τους εξέθεσε δι’ ολίγων ολόκληρη την οικονομία της αποστολής τους. Έπειτα ασπάσθηκε τον Πέτρο και τους άλλους Αποστόλους, “χαίρετε”, λέγουσα, “τέκνα και φίλοι και μαθηταί του Υιού και Θεού μου και θεω­ρείτε εαυτούς μακάριους, όπου ηξιώθητε τοιούτου διδασκάλου και Δεσπότου και διακονίας τοιούτων μυστηρίων και της κοινωνίας των διωγμών και παθημάτων Του, διά να γίνετε κοινωνοί της δόξης και Βασιλείας Του”.

Το κομμένο χέρι του Μουεζίνογλου

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Μουεζίνογλου στα τουρκικά σημαίνει γιος του μουεζίνη, του θρησκευτικού λειτουργού που καλεί σε προσευχή τους μουσουλμάνους από τον μιναρέ του τζαμιού. Με το όνομα αυτό κυκλοφορεί και Τούρκος υπουργός, ο οποίος ανέλαβε από τον Ερντογάν τον τομέα της υγείας. Παρά ταύτα, ασχολείται με ανθυγιεινά «αθλήματα» όπως οι προκλήσεις εις βάρος της ελληνικής Θράκης. Επισκέφθηκε προσφάτως την περιοχή και δήλωσε ότι η Θράκη είναι «το κομμένο χέρι της Τουρκίας».