“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η απλή μέθοδος των ...Τριών !!!

Του Δημήτρη Μυ
Σύμφωνα με τον Εμμανουὴλ Ροΐδη (1836- 1904) «κόμμα εἶναι ὁμὰς ἀνθρώπων εἰδότων ν᾿ ἀναγιγνώσκωσι καὶ νὰ ὀρθογραφῶσιν, ἐχόντων χεῖρας καὶ πόδας ὑγιεῖς ἀλλὰ μισούντων πᾶσαν ἐργασίαν, οἵτινες ἑνούμενοι ὑπὸ ἕνα ἀρχηγὸν οἱονδήποτε ζητοῦσι ν᾿ ἀναβιβάσωσιν αὐτὸν διὰ παντὸς μέσου εἰς τὴν ἕδραν τοῦ πρωθυπουργοῦ ἵνα παράσχῃ αὐτοῖς τὰ μέσα νὰ ζῶσιν χωρὶς νὰ σκάπτωσιν». Ενδεχομένως ο ορισμός του Ροίδη να είναι υπερβολικά καυστικός και να μην αφορά στα σημερινά τρία κόμματα της (υπό την Εποπτεία της έξωθεν Τρόικας) συγκυβέρνησης της χώρας. Ενδεχομένως...Πιθανότατα, στόχος των τριών να μην είναι «να ζώσιν χωρίς να σκάπτωσιν» αλλά δεν βάζουμε και το χέρι μας στη φωτιά.

ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΑΡΚΑ: “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ, ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ” !!!

Θ.Π.

Πρώην υπουργός, νυν βουλευτής με 45 αστυνομι-κούς φρουρούς !!!!

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκος Καραδήμας, με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, για 1.500 αστυνομικούς, που θα βγουν από τη φύλακη υψηλών προσώπων και θα ριχτούν στη μάχη της εγκληματικότητας. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Καραδήμας υποστήριξε ότι 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή. Παράλληλα, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να γυρίσουν στο δρόμο και στις περιπολίες οι αστυνομικοί που έχουν πάρει απόσπαση για τη φύλαξη ειδικών στόχων.

Οι βουλευτές διαλέγουν ιδιωτική ή δημόσια ασφάλιση!!! Εμείς γιατί δεν μπορούμε…;;;

Υπάρχει μία ομάδα στο twitter (@Reducecostinpar) που προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες της Βουλής των Ελλήνων. Αυτήν την φορά βγάλανε λαυράκι από την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ στην Β’ Πειραιά, κ. Γιαννακάκη!!! Ξέρετε τι επιβεβαίωσε η βουλευτής; Ότι οι βουλευτές των Ελλήνων, μπορούν να διαλέξουν μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ασφάλισης !!!! Δηλαδή αν θέλουν ιδιωτική ασφάλεια δεν τους γίνονται κρατήσεις!!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, λάβαμε από τον κ. Γεώργιο Χρήστου, Δικηγόρο LLM Kent, το άρθρο του κ. Λάμπρου Καλαρρύτη όπου γίνεται αναφορά για την παρουσίαση της δυνατότητας ενός άλλου δρόμου στο Αιγαίο, τον οποίο έχει προτείνει ο κ. Χρήστου και ο οποίος ως τώρα δεν έχει αναφερθεί και γνωστοποιηθεί ευρύτερα. Αξίζει να διαβαστεί από όλους όσους ενδιαφέρονται επί του θέματος ώστε να συνειδητοποιήσει κι ο τελευταίος Έλληνας ότι το Διεθνές Δίκαο της Θάλασσας, μας παρέχει τέτοια νομική δύναμη που ουδέποτε στην ιστορία είχαμε. Μένει η βούληση της ηγεσίας της χώρας ώστε να την αξιοποιήσει και με ένα στρατηγικό σχεδιασμό να αποδώσει τους καρπούς που όλοι προσμένουμε.

Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Μαρκουλλή: Η Ελλάδα θα κηρύξει ΑΟΖ… !!!

Τη πεποίθηση της πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλή. Και όταν οι υπουργοί Εξωτερικών «διατυπώνουν πεποιθήσεις», αυτό δεν είναι έκφραση μόνο ευσεβών πόθων, αλλά ενίοτε και πληροφόρησης. Να δούμε όμως πρώτα διότι από λόγια γενικώς είμαστε χορτάτοι. Στη συνέντευξή της η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως η Αθήνα, όπως και η Κύπρος έχουν υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θαλάσσης οπότε η Ελλάδα θα εξασκήσει το δικαίωμά της όπως προβλέπεται από αυτό και όχι όπως θα ήθελε γίνει από τη Τουρκία. Η Ε. Κοζάκου-Μαρκουλή επεσήμανε πως η περίπτωση τις Κύπρου με την Ελλάδα είναι διαφορετική αφού η Λευκωσία «δεν έχει κανένα κανάλι επικοινωνίας» με την Άγκυρα κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τη περίπτωση της Αθήνας.