“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

☦ Η ΠΑΝΑΓΙΑ κλαιει στην Αθήνα γιατί όλα τα δύσκολα συμβαίνουν (βλ. χθεσινός Χιονιάς) και από ότι φαίνεται θα συμβαίνουν σε αυτήν.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Με χιλιάδες ξυλιασμένους από την παγωνιά και εγκλωβισμένους από τον Χιονιά και την απαράμιλλη ανευθυνότητα των υπευθύνων για τους  συνανθρώπους μας, το γεγονός ότι παρόλο τις ταλαιπωρίες και τα επί μέρους ανθρώπινα δράματα, δεν θρηνήσαμε απώλειες (αν εξαιρέσουμε δυο περιστατικά), μπορούμε να πούμε και να αναφωνήσουμε ότι ήταν ΘΑΥΜΑ.

☦ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..

☦ Το Θαύμα

Η τοιχογραφία της Παναγίας της Ελεούσας  είναι από το έτος 1763 αγιογραφημένη από τον Ιεροδιάκονο Αθανάσιο από την Κρήτη, όπως αποδεικνύεται από την υπάρχουσα υπογραφή.

Το θαύμα συνέβη τον Φεβρουάριο (μάλλον 25) του έτους 1955. Κατά τον καθαγιασμό των τιμίων δώρων όλο το Εκκλησίασμα είχε γονατίσει και  όταν ο Ιερέας εκφώνησε  «Της Παναγίας αχράντου υπερευλογημένης Μαρίας…», ακούστηκε στον ναό μιά κραυγή· «χάθηκε η Παναγία».  Η κραυγή αυτή προερχόταν  από την ευσεβέστατη αείμνηστη Ειρήνη Οικονόμου, η οποία μόλις σηκώθηκε από τη «γονάτισμά της», αντίκρυσε, αντί την εικόνα της Παναγίας έναν κατάλευκο τοίχο.

☦ Όλοι σε τάξη , όπως ακριβώς θέλει η Νέα Τάξη .....

“ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ” ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΗ: “ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ‘ΔΩ” ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ… ΑΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ !!!

☦ «Δεν κοινωνούμε γιατί είμαστε άξιοι…»

Θα με ρωτήσει κάποιος, είμαστε άξιοι να κοινωνούμε τακτικά; Όχι! Μα γι’ αυτό κοινωνούμε, γιατί είμαστε ανάξιοι.

Δεν κοινωνούμε γιατί είμαστε άξιοι. Δεν κοινωνούμε γιατί είμαστε καλοί. Κοινωνούμε γιατί είμαστε ανάξιοι, γιατί είμαστε ασθενείς, γιατί θέλουμε να γίνουμε του Χριστού. Και πως θα γίνουμε του Χριστού;

☦ "οι τούρκοι αγριάνθρωποι έδιωξαν το 22 όχι μόνο ανθρώπους αλλά και ΑΓΙΟΥΣ" - από την ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ θα συγκεντρώνεται ο Ελληνικός Στρατός για να επιστρέψει στην ΠΟΛΗ

ΦΩΤΟ : Λιτανεία του σκηνώματος του ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ στην Νέα Καρβάλη της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας. που ήρθε καταδιωκόμενο από την γενέτειρα του ΑΓΙΟΥ  τη μικρή  Αριανζό της Καππαδοκίας, κοντά στην κωμόπολη Ναζιανζό. Τότε δεν φορούσαμε μάσκες και " καπίστρια" . 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

(κάθε φορά που τον προσκυνώ από μικρό παιδί χαίρομαι και σαν να μου λέει: συνέχισε να επιμένεις ..θα πάμε στην Πατρίδα.. μάλιστα μια φορά γέμισε ο Ιερός Ναός του με ΦΩΣ, άλλο ΦΩΣ , ήταν πριν χρόνια Παραμονή της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ , τα να λέμε αυτά γιατί απηύδησα με αυτούς  που νομίζουν ότι όλα θα τους πηγαίνουν καλά μέχρι να ισοπεδώσουν τα ιερά και τα όσια)

☦ Η αμέλεια για το καλό αποτελεί την αρχή του κακού (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)