“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ «ΑΝΑΨΕΙ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Η φωτιά που θα ανάψει θα κάψει πάρα πολλούς»! Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώσε ουσιαστικά την επικείμενη εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία, ανάβοντας κυριολεκτικά «φωτιές», αλλά το ποιους θα κάψουν αυτές οι φωτιές, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που θα πρέπει να τον απασχολήσει έντονα.

Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο εντός Νοεμβρίου - Πού έχει αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ
Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και αυξημένη ετοιμότητα καταγράφεται σε όλη τη νότια και νοτιο-ανατολική Τουρκία με συνεχείς μετακινήσεις μονάδων του τουρκικου Στρατού και οπλικών συστημάτων από την περιοχή της 1ης Στρατιάς της Ανατολικής Θράκης.

Η ΕΕ Δηλώνει Έτοιμη να Φυλάξει το Αιγαίο – Νέα Ύπουλη Πρόταση

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Μιλώντας στην γερμανική δημόσια τηλεόραση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εμφανίστηκε σύμφωνα με τη Deutsche Welle σχεδόν εξοργισμένος: «Συμβαίνει πάντα το ίδιο. Η ΕΕ κινητοποιείται, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καταθέτουν προτάσεις, αλλά οι κυβερνήσεις των χωρών μελών δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα». Αφορμή η προσπάθεια χρηματοδότησης των χωρών της βόρειας Αφρικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ

Πριν περίπου 13 χρόνια, την 31 Ιανουαρίου 2003, είχε δημοσιευθεί εις την Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της πόλεως Ξάνθης και σε άλλες εφημερίδες της χώρας μας, το κάτωθι άρθρο μου με τίτλο: «Τριτοκοσμική διαφθορά, οι Εισαγγελείς και ο Λαός. Η ώρα της κρίσεως». Δια του παρόντος δημοσιεύματος δεν θέλω μόνον να υπενθυμίσω το περιεχόμενο του τότε άρθρου μου και την ευθύνη των Κυβερνόντων, αλλά παράλληλα να τονίσω σήμερα ότι ο κατά τα τελευταία χρόνια θανάσιμος δημοσιονομικός  εκτροχιασμός  εις βάρος της χώρας  αποτελεί  μεγάλο έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού. 

Υπέρ των μηδέποτε προσευχομένων

Έλεγε συχνά ο άγιος Παΐσιος: «Στην εποχή μας πλήθυναν δυστυχώς τα λόγια και τα βιβλία και λιγόστεψαν τα βιώματα. Διότι επηρεάστηκαν οι άνθρωποι πάλι από το κοσμικό πνεύμα, που επιδιώκει όλο τις ευκολίες και αποφεύγει τον σωματικό κόπο»(1). Αφήσαμε τον κόπο και εγκολπωθήκαμε την ευχαρίστηση. Αμέτρητες οι ανέσεις μας, ασύμμετρες οι ευκολίες μας και πάλι ολούθε ¨πνιγόμαστε¨, πουθενά να αναπαύσει το πνεύμα του ο άνθρωπος, όλα μαρτύριο, όλα και όλοι τού φταίνε, όλα τα λοιδορεί, όλοι τον εκνευρίζουν! Και ο Θεός; Που είναι ο Θεός; Μόνος του ο άνθρωπος ν΄αναζητά δίοδο στις ατέρμονες περιπλανήσεις του, παντέρημος να επιχειρεί να στοιβάξει το ανίερο απείκασμα των προσωπικών βιωμάτων του!