“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;

Εδώ και λίγο καιρό, όλα τα ρωσικά κανάλια, δορυφορικά και μη, προβάλουν πολεμικές κινηματογραφικές ταινίες που έχουν να κάνουν με τον πατριωτισμό των Ρώσων και την αγάπη στην πατρίδα. Όσοι έχουν μυαλό, στις μέρες μας, και σκέφτονται, αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί αυτό το μπαράζ  των πολεμικών ταινιών;
Έχει κάτι κατά νου ο Πούτιν που δεν ανακοινώθηκε επίσημα;

liako.gr

Oι μίζες του Ακη και η «αγγελική αθωότητα» των υπολοίπων...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Σοβαρότατο σφάλμα διέπραξε κάποιος πολιτικός νους, αν νόμισε ότι αποκαλύπτοντας σοβαρό τμήμα των παράνομων δραστηριοτήτων του «πολιτικά ξοφλημένου» τέως υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, θα μπορούσε να εδραιώσει την εικόνα «αυτοκάθαρσης» του ΠΑΣΟΚ και συνολικότερα του πολιτικού κόσμου της χώρας και έτσι να προσποριστούν με έμμεσο τρόπο εκλογικά οφέλη τα κυβερνητικά κόμματα. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πολιτικό κέντρο που αποφάσισε κάτι τέτοιο, αλλά είναι βέβαιο πως τα πολιτικά αποτελέσματα της δημοσιοποίησης του εισαγγελικού πορίσματος που αναφέρεται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είναι τα εντελώς αντίθετα. Τεκμηριώνει και εδραιώνει το πόρισμα την εικόνα απίστευτης σήψης του πολιτικού κόσμου και όχι φυσικά την εικόνα κάθαρσης. Πώς άλλωστε θα ήταν ποτέ δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι εκτυλίσσεται διαδικασία αυτοκάθαρσης του πολιτικού κόσμου, όταν το πόρισμα-καταπέλτης για τη δράση του Ακη είναι αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας δύο εισαγγελέων, ενώ το συμπέρασμα επιτροπής της Βουλής που είχε ασχοληθεί με το θέμα των ρωσικών πυραύλων ήταν ότι τίποτα μεμπτό δεν υπήρχε στις διαδικασίες προμήθειάς τους; 

Τα 'χουν παίξει οι Σκοπιανοί...Πιστεύουν ότι μια κότα γέννησε… αυγό με τον Ήλιο της Βεργίνας

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των Σκοπίων είναι το… θαύμα που έγινε με την κότα που γέννησε αβγό που πάνω του απεικονίζεται ο Ήλιος της Βεργίνας. Έχουν πλάκα οι Σκοπιανοί...Ακόμα και τις ....αιμορροΐδες της κότας τις βλέπουν για μακεδονική σημαία.

Πηγή 

Έρχεται το μεγάλο «ψαλίδι» στα επιδόματα μετά τις εκλογές! Ποια θα κοπούν

Σε επίπεδα… Τριτοκοσμικής χώρας είναι πολύ πιθανό να φθάσουμε σύντομα τόσο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των μισθών όσο και εξαιτίας της μεγάλης περικοπής των ειδικών επιδομάτων. Με βάση τις επιταγές της τρόικας που θα ακολουθηθούν μετά τις εκλογές, πολλά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ως βοήθημα στους Έλληνες θα ψαλιδιστούν ή θα κοπούν πλήρως. Όλα δείχνουν με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ότι …χέρι θα μπει σε όλα τα επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ακόμη και σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Νέα κριτήρια όπως εισοδηματικά, θα κυριαρχήσουν μετά τον Ιούνιο προκειμένου να καταβάλλονται τα ειδικά ενισχυτικά κονδύλια στους πολίτες. Ειδικότερα στο στόχαστρο θα μπουν ακόμη και τα πολυτεκνικά επιδόματα τα οποία ήδη δίνονται σε λίγους. 

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ύφεση και το 2013

Ανάπτυξη από το 2014 και... βλέπουμε, ανακοίνωσε το ΔΝΤ, στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητά.....Όπως αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με το capital.gr, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. που ανακάμπτουν, οι δύο χώρες που είναι σε καθεστώς μνημονίου -η Ελλάδα και η Πορτογαλία- βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην ύφεση. Το ίδιο ισχύει και για την Ισπανία και την Ιταλία όπου «παρά τις δημοσιονομικές προσπάθειες τα spreads των ομολόγων διευρύνονται». Τα συμπεράσματα της έκθεσης θα συζητηθούν στην σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που θα λάβει χώρα από τη Παρασκευή στην Ουάσιγκτον. Από ελληνικής πλευράς θα παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Σώπα όπου να 'ναι ….

Μεγάλες στιγμές σοσιαλιστικής έξαρσης, κομματικού μεγαλείου, ιδεολογικής ειλικρίνειας και γνήσιας λαϊκής αγωνιστικότητας ...Γιατί όπως είπε και ο μεγάλος Γιάννος Παπαντωνίου:"Συντρόφισσες και σύντροφοι, για τον Σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι !"

“Γεννήθηκες για να πολεμάς και στο τέλος να νικάς!”

Ένας αναγνώστης με την επιστολή του εκφράζει την έντονη πεποίθησή του ότι στο τέλος οι Έλληνες θα γελάσουν! Είμαστε ένας λαός που έχουμε μάθει στα δύσκολα, έχουμε δώσει μεγάλες μάχες και τις περισσότερες φορές έχουμε βγει κερδισμένοι…

Διαβάστε την επιστολή:

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ

Ολοι συζητουν οτι πρεπει να ΄κανουμε κατι’  για τιμωρηθουν οι ενοχοι και να απελευθερωθει η Ελλαδα. Καποιοι ξεκινησαν να το κανουν. Στις 27 Απριλιου θα κατατεθει μηνυση με την κατηγορια της εσχατης προδοσιας, κατα των πολιτικων που εξαπατησαν τον Ελληνικο λαο και οδηγησαν τη χωρα στην χρεωκοπια που βιωνουμε σημερα. Μηνυτες ειναι πληθος πολιτων που συμφωνουν με το περιεχομενο της μηνυσης και θελουν να συμμετεχουν. Οποιοσδηποτε Ελληνας μπορει να συμμετασχει. Εαν συμφωνειτε και εσεις, μπορειτε να συνυπογραψετε τη συλλογικη μηνυση μεχρι 26 απριλιου ωστε στις 27 Απριλιου να κατατεθει.

ΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

Δυνατότητα Πρόσληψης στην Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών ΑΠΕ με Ένα Οποιοδήποτε Πτυχίο.
Αλλαγές στην διοικητική θέση της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΑΠΕ προκύπτουν από το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση των υπουργείων και ΝΠΔΔ» του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου προβλέπεται η υπαγωγή της υπηρεσίας από τη ΓΓ. Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας. Η Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Επενδυτών για έργα ΑΠΕ αποτελεί τη μετεξέλιξη του τμήματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που με το νόμο 3851/2010 (άρθρο 20) έλαβε τον τίτλο Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Στα πλαίσια αυτά, έχει αναλάβει να αποτελέσει μια υπηρεσία μιας στάσης για τα έργα ΑΠΕ. Αυτό όμως που ανησυχεί τον κλάδο είναι η απόφαση της κυβέρνησης να γίνονται δεκτά στην υπηρεσία στελέχη με οποιαδήποτε πανεπιστημιακή εκπαίδευση και όχι μηχανικούς όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι με τον τρόπο αυτό θα υποβαθμιστεί το έργο της υπηρεσίας, η οποία καλείται να εξετάσει σειρά τεχνικών ζητημάτων όσον αφορά τα έργα ΑΠΕ.

energia

Δ. ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ: «Εδώ και δεκαπέντε χρόνια γνωρίζαμε στο ΠΑΣΟΚ τι έκανε ο Ακης»!!!

Γιώργος Αδαλής
Μια βόμβα μεγατόνων που είχε εξαπολύσει πριν τρία χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε συγκινήσει ... κανέναν! Πως φτάσαμε ως εδώ με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου; Ποιους βάζει στο κάδρο των ευθυνών ο Ακης και οι συνήγοροί του; Ηταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011 και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου όταν καταδικάστηκαν δύο στελέχη της εταιρίας Ferrostaal για δωροδοκίες σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Στο Μόναχο, η δίκη τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ και επετεύχθη επί της ουσίας ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο Γερμανικό Δημόσιο και την Ferrostaal! H εταιρία είχε αναπτύξει ένα δίκτυο «μιζαδόρων» και στο σκμνί κάθισαν ένας πρώην εντεταλμένος της Ferrostaal και ένα μέλος του Συμβουλίου της, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων για λογαριασμό της εταιρείας προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει παραγγελίες για την παράδοση υποβρυχίων. Η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε σε αγορές της Πορτογαλίας και κυρίως της Ελλάδας! Ο Εισαγγελέας του Μονάχου «σκαλίζοντας» όσο έπρεπε την υπόθεση ανακάλυψε ότι μεταξύ 2000 - 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες, προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας «οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και συμβούλους, οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις παραγγελιών» ανέφερε η ανακοίνωση της Εισαγγελίας τον περασμένο Απρίλιο. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιόαχιμ Έκερτ πρότεινε δημοσίως στους κατηγορουμένους μια «συμφωνία» που προβλέπει ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Οι κατηγορούμενοι δέχτηκαν τη συμφωνία παραδεχόμενοι το κατηγορητήριο και η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Οι κατηγορίες αφορούν και την ίδια την Ferrostaal, η οποία την εποχή που έγινε η συμφωνία με τα υποβρύχια ανήκε στην MAN. Η ίδια η Ferrostaal έχει ήδη έλθει σε συμβιβασμό με τη γερμανική δικαιοσύνη αποδεχόμενη να καταβάλει πρόστιμο ύψους 149 εκατομμυρίων ευρώ σε 4 δόσεις μέχρι το 2014. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ. Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Μονάχου δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις σε βάρος 40 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας.

Ασυγκράτητο ρεύμα φυγής στην Ε.Ε. για εξεύρεση εργασίας

Της Χαράς Καλημέρη*
Την τύχη τους εκτός συνόρων αναζητούν όλο και περισσότεροι Έλληνες, καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης οι δυνατότητες απασχόλησης στην Ελλάδα δείχνουν να έχουν μειωθεί δραστικά. Το κύμα...μαζικής φυγής και των αλλοδαπών, εξάλλου, έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχε μετατραπεί σε «αφιλόξενη» επαγγελματικά χώρα. Η πλέον ανησυχητική διαπίστωση, πάντως, που προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «ΗτΣ» είναι το ότι «πρωταθλητές» στη μετανάστευση αναδεικνύονται οι νέοι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και καλή επαγγελματική κατάρτιση. Μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, 41.445 πολίτες συμπλήρωσαν το Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Σημείωμα (Europass CV) το οποίο αποτελεί, ουσιαστικά, «διαβατήριο» για την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας με τους περισσότερους -τρεις στους τέσσερις- να βρίσκονται στην πλέον παραγωγική ηλικία (21-35 ετών).

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΠΙΡΟΓΑ

“Έφυγε” ο Δημήτρης Μητροπάνος …
Κύματα συγκίνησης προκάλεσε η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή από πνευματικό οίδημα, σε ηλικία 64 ετών. Ο δημοφιλής ερμηνευτής, ο οποίος χάραξε τη δική του ιστορία στον χώρο του ελληνικού πενταγράμμου, υπέστη ανακοπή καρδιάς, και ενώ τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην πολυετή διαδρομή του στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού, ο Δημήτρης Μητροπάνος είχε συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού, όπως τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Δήμο Μούτση, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Τάκη Μουσαφίρη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Γιάννη Σπανό και τον Θάνο Μικρούτσικο.

statesmen