“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η αμερικανική θέση για την ΑΟΖ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Του Μ. Ιγνατίου
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Αντίθετοι σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, που ως γνωστό ξεκινούν μονίμως από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι παρουσιάζονται έτοιμοι να εμπλακούν σε προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ της Αθήνας και της Αγκυρας, για θέματα που αφορούν την ανακήρυξη αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, ώστε να αποφευχθούν κρίσεις. Ενώ δεν εναντιώνονται στην ανακήρυξη ΑΟΖ από την Αθήνα, εν τούτοις καλούν την ελληνική κυβέρνηση «να αποφύγει μονομερείς ενέργειες».

ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ PAX ALEMANA
Η πρώτη δημόσια κόντρα ΗΠΑ-Γερμανίας και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα
Μια πρώτη "μετωπική" είχαν ο νέος υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λου, με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, με αφορμή την συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μια σύγκρουση που έχει πολύ ευρύτερες γεωπολιτικές προεκτάσεις. 

Μέσα σε δύο χρόνια έφυγαν 120.000 έλληνες επιστήμονες

Από το 2010 κι έπειτα υπολογίζεται η μετανάστευση περίπου 120.000 Ελλήνων επιστημόνων σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου. Όλοι τους κατέχουν πτυχία, μεταπτυχιακά, καθώς και διδακτορικά από τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ενώ επιλέγουν κυρίως ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, σε μεγάλες εταιρείες που σχετίζονται με το αντικείμενο των σπουδών τους.

«Μαμά, τὴ νύχτα ἦρθε ἐκεῖνος ὁ παππούλης»

(Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ π.Νεκταρίου Ἀντωνοπούλου «Ταχὺς εἰς βοήθειαν»)
Τὸ ἔτος 2004 ἦλθα γιὰ προσκύνημα στὴν Ι. Μονὴ Σαγματὰ μὲ τὶς κόρες μου καὶ ὁ Γέροντας π.Νεκτάριος μᾶς ἔδωσε εὐλογία μιὰ εἰκονίτσα τοῦ ἁγίου Λουκᾶ τοῦ Ἰατροῦ μ' ἕνα κομματάκι ἀπ' τὸ φέρετρο τοῦ Ἁγίου.
Εἴμαστε ἀπὸ τὴ Θεσσαλονίκη. Τὸ βαπτιστήρι μας ἡ Χριστίνα, τριῶν χρονῶν, παρουσίασε ἕνα πρόβλημα. Στὴν κάτω γνάθο, ἀριστερά, εἶχε ἕνα ἔξογκωματακι κι ἔδειχνε μελανό. Οἱ γονεῖς τὸ πῆγαν στὸν παιδίατρο, ὁ ὅποιος τοὺς συνέστησε ὑπέρηχο, γιὰ νὰ δοῦν τί εἶναι. Ὁ ὑπέρηχος ἔδειξε ἕνα ὀγκίδιο καὶ ὁ γιατρὸς εἶπε πῶς πρέπει νὰ ἀφαιρεθεῖ. Στὸ σπίτι ἔπεσε πανικός. Ἄρχισαν νὰ τὸ τρέχουν σὲ διάφορους γιατρούς.

Πόλεμος αερίου στο «οικόπεδο» της Αφροδίτης - Γρίφος η μεταφορά του. Απούσα η Αθήνα

• Γρίφος το κόστος μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο προς τις εμπλεκόμενες χώρες • Η Μεγαλόνησος προσπαθεί να διαφυλάξει τα οικονομικά οφέλη, η Τουρκία πιέζει να περάσει ο αγωγός από τα εδάφη της και το Ισραήλ δεν έχει μιλήσει ακόμα • Η Άγκυρα προωθεί από τώρα την ιδέα ότι το κυπριακό αέριο θα φτάσει πολύ ταχύτερα, οικονομικότερα και ασφαλέστερα στην Ευρώπη μέσω του τουρκικού εδάφους και του συστήματος αγωγών 
Ένα υψηλού ρίσκου πολιτικό και επιχειρηματικό γαϊτανάκι στήνεται γύρω από το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο, με επίκεντρο το κυπριακό φυσικό αέριο στο οικόπεδο 12 (μπλοκ της Αφροδίτης) και το... γειτονικό ισραηλινό κοίτασμα του Λεβιάθαν.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ-EUROBANK

Παίζουν με τα νεύρα των πολιτών ή έστησαν κομπίνα;
Παίζει με τα νεύρα καταθετών, μετόχων και εργαζομένων στις δύο τράπεζες, Εθνική και Eurobank o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας πριν λίγο στην Βουλή ότι «κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε». Θα μας τρελάνει; Αυτοί δεν ανακοίνωσαν ότι η τρόικα δεν εγκρίνει την συγχώνευση; Ξέρει κάτι άλλο και το κρατάει για τον εαυτό του;

ΤΟ ΜΠΡΕΛΟΚ … ΠΟΥ ΜΙΛΑ

Η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Τεκτονισμός

Του πρωτ. π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου,
Λέκτωρος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ 
Βασική τακτική διαφόρων ομάδων, κινήσεων, οργανώσεων κ.α. όπου ο χαρακτήρας τους, οι διδασκαλίες και οι πρακτικές είναι απολύτως ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη μας, είναι η προσπάθεια χειραγώγησης των ανθρώπων μέσω της παραπληροφόρησης. Τακτική η οποία κατ’ εξοχήν χρησιμοποιείται από τον Τεκτονισμό ή Μασωνία. 
Μόνιμη επωδός των διαφόρων Τεκτόνων αποτελεί ο ισχυρισμός, ότι αποτελούν απλώς φιλοσοφική οργάνωση που αποβλέπει στην αναζήτηση της αλήθειας, στην κοινωνική και ατομική πρόοδο χωρίς να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα. Άποψη που προσπαθούν να τη διαδώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο και σε κάθε ευκαιρία. Θεωρούν μάλιστα ότι μπορεί κάποιος να είναι ταυτοχρόνως και χριστιανός και Τέκτονας. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Είναι δυνατόν κάποιος να είναι χριστιανός ορθόδοξος και ταυτοχρόνως να είναι και Μασώνος;

Ο Χριστός απομακρύνθηκε από την Ευρώπη… (Άγιος Νικόλαος Επίσκοπος Αχρίδος ο Βελιμίροβιτς)

Στο δικαστήριο ανάμεσα στο Χριστό και την Ευρώπη πραγματικά έγινε το εξής: Ο Χριστός λέει στην Ευρώπη πως αυτή βαπτίστηκε στο όνομά Του, και πως πρέπει να μείνει πιστή σ’ Αυτόν, και στο δικό Του ευαγγέλιο. Η κατηγορουμένη Ευρώπη απαντάει: «Όλες οι θρησκείες είναι ίσες -αυτό είπαν οι Γάλλοι εγκυκλοπαιδιστές- κανένας δεν πρέπει να πιέζεται να πιστεύει αυτό ή εκείνο». Η Ευρώπη ανέχεται όλες τις θρησκείες σαν λαϊκές δεισιδαιμονίες λόγω των δικών της ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Όμως, η ίδια η Ευρώπη δεν έχει ούτε μία θρησκεία. Όταν η Ευρώπη θα καταφέρει να πετύχει τους πολιτικούς της στόχους, τότε γρήγορα θα κάνει μία εκκαθάριση όλων των λαϊκών δεισιδαιμονιών.
Σ’ αυτά τα λόγια ο Χριστός ρωτάει λυπημένος: «Πως μπορείτε εσείς οι άνθρωποι να ζείτε με ιμπεριαλιστικά, υλικά συμφέροντα, με κτηνώδη επιθυμία μόνο για σωματική τροφή; Εγώ ήθελα να σας κάνω θεούς και γιους του Θεού και εσείς αντιστέκεστε και σπεύδετε να γίνετε ίδιοι με τα κτήνη»;

Ευλογία προς την Ρωσία απο τον αγιορείτη γέροντα Γαβριήλ 2013 -Благословение России (Афонский старец Гавриил)