“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ἡ Θεσσαλονίκη καὶ ὁ Ἑλληνισμὸς εὐχαριστοῦν τὸν ἅγιο Δημήτριο

Γράφει ὁ Κωνσταντῖνος Χολέβας, Πολιτικὸς Ἐπιστήμων
Ἡ ἐπέτειος τῶν 100 χρόνων ἀπό τήν ἀπελευθέρωση τῆς Θεσσαλονίκης καθιστᾶ ἐπιτακτική τήν ἀπόδοση τῆς ὀφειλομένης τιμῆς στή μνήμη τοῦ πολιούχου Ἁγίου Δημητρίου. Ἡ πόλη εἶναι ἄρρηκτα συνδεδεμένη μέ τον Ἅγιο. Ἐκεῖ διοίκησε ὡς Ρωμαῖος Ἀνθύπατος, ἐκεῖ μαρτύρησε τό 305 μ.Χ., ἐκεῖ βρισκόταν καί βρίσκεται μετά ἀπό περιπέτειες καί καταστροφές ὁ περικαλλής Ναός του, ἐκεῖ σήμερα προσκυνοῦμε τά λείψανά του.

ΑΓΕΡΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ…

ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΜΑΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
(( ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ  ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ..
ΠOIA TYXH ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ,
ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΑ...
ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΙΞΕΙΣ,
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΕΡΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΖΥΓΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΦΗ,
ΑΥΤΟΣ ΞΑΝΑΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΑ ΤΗΝ ΠΑΓΕΡΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑ , ΝΑ ΣΕ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΧΤΑ ΠΛΟΥΜΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...
ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΛΥΦΕΡΝΗ ΝΥΦΗ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ,
ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΙΣ, ΝΑ ΛΥΠΕΙΣ  ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΑΓΗΣ ΣΕ ΧΩΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ...
ΣΗΚΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟ ΔΟΡΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΛΑΓΓΙ  ΗΡΩΙΚΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΟΥ.
ΝΑ ΣΕ ΑΞΙΩΣΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.))

Δεν ξεχνώ...

Δεν ξεχνώ ότι είμαι Έλληνας.... 
Δεν ξεχνώ αυτούς που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μου....
Δεν ξεχνώ εν όψει της Εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
να αναρτήσω την Ελληνική Σημαία στο μπαλκόνι μου....

Πολίτης προς Σαμαρά: "Μπράβο πρόεδρε, μας πούλησες όλους"

"Θερμή" υποδοχή είχε ετοιμάσει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ένας πολίτης, ο οποίος μόλις είδε τον πρωθυπουργό να φτάνει στον ιερό ναό Aγίου Δημητρίου, φώναξε "μπράβο πρόεδρε, μας πούλησες όλους". Δείτε το βίντεο

Βίος Ἀγίου Δημητρίου ὁ Μεγαλομάρτυρας ὁ Μυροβλύτης

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη κατά τους χρόνους της βασιλείας του μεγάλου διώκτου των Χριστιανών Διοκλητιανού και Μαξιμιανού Ερκούλιου (284-305 μ.Χ). Καίσαρας της Μακεδονίας τοποθετήθηκε ο Μαξιμιανός Γαλέριος, ο οποίος εξαπέλυσε αληθινό πόλεμο εναντίον των Χριστιανών. Εκλεκτό μέλος της εκκλησίας των Θεσσαλονικέων ήταν και ο Άγιος Δημήτριος, ο οποίος προερχόταν από ευσεβείς και επιφανείς γονείς. Είχε δε προικισθεί από τον Θεό με πολλά αγαθά και με πλήθος σωματικών και πνευματικών χαρισμάτων. Η φήμη του έφθασε μέχρι το βασιλιά Γαλέριο, ο οποίος εκτιμώντας τις αρετές του τον έκανε μέλος της Συγκλήτου της πόλεως και τον διόρισε στρατηγό όλης της Θεσσαλίας και ανθύπατο και αφέντη όλης της Ελλάδας. Ο Άγιος Δημήτριος, ως χριστιανός, κατηχούσε και δίδασκε με ιεραποστολικό ζήλο και με τη φωτεινή παρουσία του τους Θεσσαλονικείς, που τους κατέκλυσε η ειδωλολατρία, οδηγώντας τους προς τον Χριστό και την αλήθεια Του. Όταν πληροφορήθηκε ο Μαξιμιανός τη δραστηριότητα αυτή του Αγίου, διέταξε και τον έφεραν ενώπιόν του. Ο Άγιος ομολόγησε με παρρησία την πίστη του στον Χριστό με συνέπεια να τον οδηγήσουν στη φυλακή, σ ‘ένα παλαιό δημόσιο λουτρό δίπλα στο στάδιο, όπου υπέστη πολλές κακουχίες και βασανιστήρια.

Οι FT αποκαλύπτουν το σχέδιο για την Ελλάδα! Η γερμανική κυβέρνηση ζητεί την... υποχρεωτική πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων!

Την «ουρά» των πρόσφατων δηλώσεων Σόιμπλε περί νέων μηχανισμών ελέγχου και της αιχμής Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου» φέρνει στην επιφάνεια αναλυτικό δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα», που αναδημοσιεύει πλήρως το Euro2day.grΣύμφωνα με το δημοσίευμα, πέραν της πολυαναμενόμενης δόσης, επίκειται συμφωνία που θα διασφαλίζει 2ετή παράταση του ελληνικού προγράμματος, με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 16-18 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μαζί με το «καρότο» έρχεται και το «μαστίγιο». Επιθυμία του Βερολίνου, που φέρεται να έχει υποστήριξη από τη Γαλλία, αλλά και την Κομισιόν είναι αυτές οι... παροχές να συνοδευτούν από νέους σκληρούς όρους, όπως ο περίφημος ειδικός λογαριασμός, στον οποίο μάλιστα θα μεταφέρονται και πλεονάσματα του ελληνικού προϋπολογισμού αλλά και η υποχρεωτική πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών. 

Η μοναδική θέα της Θεσσαλονίκης όπως την κατέγραψε ένα F-16


Ένα μαχητικό F-16 αναστάτωσε τη συμπρωτεύουσα με τους εκκωφαντικούς ελιγμούς του. Ωστόσο ήταν εξοπλισμένο με κάμερα εντός της καμπίνας, η οποία προσφέρει μια απίστευτη θέα της Θεσσαλονίκης που έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες. Το μαχητικό βρέθηκε στην «Νύμφη του Θερμαϊκού» με αφορμή τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναλώσιμες κυβερνήσεις

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος
Η χώρα βομβαρδίζεται ολόκληρη την τελευταία τριετία. Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε πλέον σε μια τελική φάση· το Σύνταγμα της Ελλάδας, το νομικό της πλαίσιο, η λειτουργία του κράτους, οι δομές της οικονομίας, το βιοτικό επίπεδο και το ερχόμενο χρονικό διάστημα, μετά την ψήφιση του πακέτου των 13,6 δισ. ευρώ, η ιδιοκτησία. Δημόσια και ιδιωτική. Οπως ο λίβας που καίει τα σπαρτά, τα ...συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και της νεογερμανικής αυτοκρατορικής προσέγγισης καταλαμβάνουν τη χώρα γκρεμίζοντάς τη σε ερείπια, με την τρόικα και τα μνημόνια όπως σε άλλες εποχές, με βομβαρδιστικά και τα τάγματα του στρατού κατοχής.