“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης με μία υπέροχη λαμπερή αγιογραφία του και ένα νέο θαύμα του!

Καποτε μια γυναικα….μια γυναικα ερωτευμενη και τρελη απο αγαπη για εναν ανδρα…. ηθελε πολυ να συναντησει τον Αγιο Γεροντα Παισιο..
Υπηρχαν εμποδια σε αυτη την αγαπη …. Πιστευε ο μονος που μπορει να την πιστεψει και να την καταλαβει… ο μονος που θα εβλεπε τι κρυβει στην καρδια και την ψυχη της….ειναι ο Γεροντας…..
Οταν ο Αγιος ειχει βγει απο το Αγιον Ορος…..η γυναικα αποφασησε να παει να τον συναντησει…. παρολο που περιμενε πολλες ωρες στο μαναστηρι δεν καταφερε να του μιλησει ουτε να τον συναντησει και εφυγε απελπισμενη….

Μετά την δολοφονία του ρώσου πρέσβη , η ώρα ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ και η ώρα για ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΗΡΘΕ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη; Γεωπολιτικό πλήγμα της Ρωσίας  η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη μέσα στην Τουρκία.
Σαν να πήρε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι και χαλάρωσε τα μπουλόνια της περιστροφής της γης για να τρέξουν τα γεγονότα πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν.

«Τοῦ δέ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἡ γέννησις οὕτως ἧν…» (Ματθ., κεφ α’, στ.18)

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΜΗΝΑ
Τό Πνεῦμα τό Ἅγιον ρητά ἀποκαλύπτει τόν τρόπο τῆς ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι καί Μαρίας τῆς Παρθένου σαρκώσεως τοῦ Θεοῦ Λόγου καθώς καί κατηγορηματικῶς, τόν χρόνον καί τόν τόπον τῆς Γεννήσεως ὅπως ἀκριβῶς οἱ προφῆτες προεφήτευσαν.