“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αμβρόσιος: “Σε λίγο θα βγουν τα καριοφίλια”

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτήκοων μαρτύρων χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος εκκλησιάστηκε στον Όσιο Λουκά (παλιό μοναστήρι πίσω από τα Ψηλαλώνια της Πάτρας) όπου και συμπροσευχήθηκε στο μνημόσυνο της κυρίας που είχε την φροντίδα της μητέρας του Δεσπότη. Εκεί εκκλησιάστηκε και ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με τα 4 παιδιά του. Στο τέλος με χαμόγελο και νόημα ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Ιεράρχης είπε στον πολιτικό: «Έφτασε ο καιρός θα βγουν θα αστράψουν τα καριοφίλια….»

“Βλέπετε. Αγρυπνείτε. Προσεύχεσθε. Ουκ οίδατε γαρ πότε ο καιρός εστιν”

Ο Κύριος μας έχει προαναγγείλει την θλίψη, που θα προηγηθή της Δευτέρας Παρουσίας. 
Και έδωκε εντολή στους μαθητές Του να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Και να προσεύχωνται. Τους είπε: «Βλέπετε. Αγρυπνείτε. Προσεύχεσθε. Ουκ οίδατε γαρ πότε ο καιρός εστιν»[112]. Η προσευχή χρειάζεται πάντοτε. Και είναι πάντοτε στον άνθρωπο ωφέλιμη. Γιατί αυτή τον κρατεί σε κοινωνία με τον Θεό και υπό την σκέπη Του. Αυτή τον φυλάει από τη φιλαυτία και την αυτοπεποίθηση και από το παραστράτημα της ματαιοδοξίας και της υπερηφάνειας. Και μην ξεχνάμε, πως όλους αυτούς τους λογισμούς, επακόλουθα, κακές συνέπειες της πτώσεως, του ενσπείρουν στο νου μας τα εκπεσόντα πνεύματα της πονηρίας.

“Κυριακήν ημέραν μέλλει ο Κύριος να αναστήση όλον τον κόσμον”

Πρέπει και ημείς, αδελφοί μου, να χαιρώμεθα πάντοτε, μα περισσότερον την Κυριακήν, οπού είνε η Ανάστασις του Χριστού μας. Διότι Κυριακήν ημέραν έγινεν ο Ευαγγελισμός της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Κυριακήν ημέραν μέλλει ο Κύριος να αναστήση όλον τον κόσμον.
Πρέπει και ημείς να εργαζώμεθα τας εξ ημέρας διά ταύτα τα μάταια, γήινα και ψεύτικα πράγματα, και την Κυριακήν να πηγαίνωμεν εις την εκκλησίαν και να στοχαζώμεθα τας αμαρτίας μας, τον θάνατον, την κόλασιν, τον παράδεισον, την ψυχήν μας οπού είνε τιμιωτέρα από όλον τον κόσμον, και όχι να πολυτρώγωμεν, να πολυπίνωμεν και να κάμνωμεν αμαρτίας.

ΕΝΦΙΑ: “Πληρώστε ΠΡΏΤΑ και θα τα βρούμε μετά”

Σχόλιο Θ.Π.: ΤΈΤΟΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΞΑΝΑΓΙΝΑΝ
Στην «αναμονή» 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ
Η νέα εκκαθάριση θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου
Σε αναμονή έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών περίπου 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι περιμένουν μείωση ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ βάσει των ψηφισμένων διατάξεων από την Βουλή.

ο Αρχ. Χριστόδουλος μιλά για σιωνισμό και νέα τάξη πραγμάτων

Δείτε γιατί έβγαλαν από την μέση τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ομιλία κατά του σιωνισμού και της νέας τάξης πραγμάτων.
Κύπρος 2007. Η ομιλία είναι προφητική για την σημερινή κατάντια της χώρας μας. ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ 

Οι Τούρκοι καίνε χριστιανικές εκκλησίες για να γυρίσουν σίριαλ που προβάλουν στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι καίνε χριστιανικές εκκλησίες για να γυρίσουν σίριαλ τα οποία προβάλουν στην Ελλάδα και... σπάνε τα μηχανάκια της τηλεθέασης. Αυτή τη φορά, έγινε στην Καππαδοκία, με "θύμα" την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νεάπολη (Νεβσεχίρ).
Την αποκάλυψη φέρνει σε φως η εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου. Σύμφωνα το δημοσίευμα, η νέα βεβήλωση χριστιανικών ναών και ελληνικών μνημείων έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πολιτιστικούς συλλόγους στην Τουρκία.

Πάπα ο Τσίπρας; Πατριάρχη ο Σαμαράς!

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρμένιο Πατριάρχη
Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό τραβώντας όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Ο Αντώνης Σαμαράς "απάντησε" σε αυτήν τη συνάντηση με έναν Πατριάρχη. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον Πατριάρχη Αρμενίας, Αράμ, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του για τον εορτασμό των 180 χρόνων της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Γρηγορίου Κομοτηνής.

Mαρτυρία-σοκ: Οι τζιχαντιστές βιάζουν μικρά κορίτσια πριν τις επιθέσεις αυτοκτονίας!

Στα «τάγματα αυτοκτονίας» συμπεριλαμβάνονται κυρίως νέοι ισλαμιστές που δεν μπορούν να μιλήσουν καλά αραβικά
Για τις φρικτές στιγμές που έζησε και τις τρομακτικές εικόνες που είδε μέσα στα στρατόπεδα εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους μιλά ο Σέρκο Ομέρ, ένας Κούρδος από το Ιράκ και πρώην τζιχαντιστής. Σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Sun» φιλοξενεί τα όσα ο νεαρός άντρας είχε να αφηγηθεί από την εμπειρία του δίπλα στους ισλαμιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στην Τουρκία λειτουργεί νοσοκομείο μόνο για τζιχαντιστές

Η κυβέρνηση του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης-AKP συνεχίζει να υποστηρίζει οργανώσεις τζιχαντιστών, καθώς και τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και τα μέλη του Μετώπου της Αλ Νούσρα, που βρίσκονται στη Συρία. 

Ὄντως φοβερώτατον, τὸ τοῦ θανάτου μυστήριον! Ένα αληθινό σύγχρονο γεγονός.

Ήταν δυο φίλοι που αγαπιόντουσαν πολύ. Ήταν και εν ΧΩ αδερφοί γιατί ήταν πιστοί και αγωνιστές χριστιανοί.
Ο ένας έφυγε γρήγορα, πολύ ξαφνικά και έτσι ο πόνος ήταν μεγάλος στον φίλο του που έμεινε. Μέσα του δημιουργήθηκε καθώς περνούσαν οι μέρες, ένα ερώτημα ….άραγε πως έφυγε ο φίλος μου, πως είναι να αποχωρήσετε η ψυχή από το σώμα….τι έγινε αυτό το βράδυ που εντελώς απροσδόκητα  έκλεισε τα μάτια του και αναχώρησε κοντά στο Θεό που τόσο αγαπούσε?