“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ - ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

του Γιάννη Πετρίδη
Eικόνες από το μέλλον; Ελπίζουμε, πώς όχι, αλλά ολόκληρος ο Ελληνισμός θα ανατριχιάσει από το ακόλουθο βίντεο, όπου ο ιμάμης αναγιγνώσκει το κοράνι μέσα στο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
Η απόφαση του ισλαμιστή προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν νε μετατέτρεψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, έγινε πράξη και η Αθήνα πρακτικά δεν έχει αντιδράσει καθόλου...

Ἁγίου Νεκταρίου: ἡ ὑπερηφάνεια

ὑπερηφάνεια τοῦ νοῦ εἶναι σατανικὴ ὑπερηφάνεια, ὁποία ἀρνεῖται τὸ Θεὸ καὶ βλασφημεῖ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα, γίαὐτὸ καὶ πολὺ δύσκολα θεραπεύεται. Εἶναι ἕνα βαθὺ σκοτάδι, τὸ ὁποῖο ἐμποδίζει τὰ μάτια τῆς ψυχῆς νὰ δοῦν τὸ φῶς ποὺ ὑπάρχει μέσα της καὶ ποὺ ὁδηγεῖ στὸ Θεό, στὴν ταπείνωση, στὴν ἐπιθυμία τοῦ ἀγαθοῦ.

ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Γι άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρώφ, γνωστός για τα αισθήματα του έναντι της Τουρκίας, σοκάρει και εκνευρίζει τους Τούρκους με πρωτοφανείς δηλώσεις για το ίδιο το μέλλον της χώρας τους που τους προκαλούν μεγάλη ταραχή.

Η Τουρκία επίτηδες βυθίζει αεροπλάνα στο Αιγαίο

Φώτο από sputniknews.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αυτό και αν είναι τιμωρία. Έριξαν το ρωσικό αεροσκάφος στην Συρία και τώρα υποχρεώνονται να βυθίζουν τα αεροπλάνα τους στο ΑΙΓΑΙΟ.
Η Τουρκία οδεύει με ταχύτητα στον πάτο του γεωπολιτικού βυθού και δεν το κρύβει πια από μόνη της. Μπήκαμε στην καλοκαιρινή σαιζόν και ο τουρκικός τουρισμός βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Περίεργα ακολουθώντας…

Κοπαδιαστά οι αχτίνες
του χειμωνιάτικου ήλιου
πεισματικά στριμώχθηκαν
από τα καμαρωτά τζάμια
μ΄ ημερήσιο φως γεμίζοντας
το Καθολικό της Μονής Ιβήρων.