“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

☦ Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ θα σφραγίσει όλες τις πόρτες της Ελλάδος από το Κακό.

ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Καθότι  τα μάτια μας βλέπουν αυτό που γίνεται με δόλιο τρόπο. Μα δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς υπεύθυνος να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει γιατί γίνονται όλα αυτά; Και επειδή δεν υπάρχει, η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ θα πιάσει την σκούπα και δη η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ, όπως έκανε παλαιότερα.

Η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ δεν φυλάει απλώς τις πόρτες από τους βαρβάρους τούρκους αλλά θέλει και τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού της –ΕΛΛΑΔΑ  παστρικά καθαρό.

☦ «Εγώ Ορθόδοξος γεννήθηκα και Ορθόδοξος θα πεθάνω»

Αυτό το θαύμα μου το ανέφερε κάποιος Μοναχός από το Άγιο Όρος.

Ήταν ένας πατέρας που μεγάλωνε ένα ανάπηρο παιδί, μόνος του.

Το παιδί ήταν κατάκοιτο στο κρεβάτι. Κάποια στιγμή έφτασε σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο. Τότε εμφανίστηκε κάποιος άνθρωπος στην ζωή του, που άρχισε να τον βοηθά χρηματικά προς χάριν του παιδιού.

☦ «Μέσα στην χορεία των Αγίων.... αντικρίζεις την αληθινή "νεότητα"... τους γνήσιους επαναστάτες, τους ασυμβίβαστους και ανήσυχους...»

Θυμάμαι ότι από μικρό παιδί, όλοι, συγγενείς, δάσκαλοι, φίλοι, μου έλεγαν ότι στη ζωή θα πρέπει να έχουμε πρότυπα, προκειμένου η πορεία μας να φωτίζεται και να ψηλαφείται από οράματα και πεποιθήσεις που θα μετατρέψουν την βιοτη του καθενός σε μικρό... παράδεισο.
Μου υπέδειξαν πολλούς, ως πρότυπα, που προέρχονταν από διαφόρους χώρους και πού τους ακολουθούσαν στρατιές κυρίως νέων ανθρώπων.

☦ “ο σκοπός μου είναι η ωφέλεια των αδελφών μου των Ορθοδόξων και όχι ο έπαινος ή η δόξα” Νικηφόρος Θεοτόκης

☦ Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

 Δημήτριον νύττουσι λόγχαι Χριστέ μου,

Ζηλοῦντα πλευρᾶς λογχονύκτου σῆς πάθος.

Εἰκοστῇ μελίαι Δημήτριον ἕκτῃ ἀνεῖλον.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

☦ Ποιος Typhoon; Το S-700 missile system της Ελλάδος είναι ΜΥΡΟΒΟΛΟ και λέγεται ΑΗ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

 Τέλη δεκαετίας του 1980 και ο Νομάρχης της Κωνσταντινούπολης ήθελε να έχει λόγο στους προορισμούς των ταξιδιών στο εξωτερικό του τότε Οικουμενικού Πατριάρχη Δημητρίου του Α΄.

Ο Πατριάρχης αντιμετώπιζε με πικρία τις επιβαλλόμενες  απαξιωτικές επισκέψεις που έπρεπε να  κάνει  στον νομάρχη για να τον ενημερώνει ως αναφορά  τις εξόδους του από το Φανάρι.

Όμως η Βοήθεια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ δεν άργησε.

☦ "μόλις έβγαλαν τις βίδες από την εικόνα της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ για να την λιτανευσουν έτρεχε ΜΥΡΟ"