“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μεγάλος Πόλεμος παραγγέλθηκε από την νέα εποχή αλλά θα τον προλάβει το Project του ΟΥΡΑΝΟΥ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ θα μας ξανασυστηθεί. Όταν η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα γίνεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ η γη θα τρέμει στην Αμερική;
Η δοκιμή της βόμβας υδρογόνου από την Β. Κορέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 προκάλεσε σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ. Όμως και ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ κάνει «τις δικές του πνευματικές  δοκιμές προς μετάνοια πολλών Ρίχτερ».

Πώς δέχεται ο Θεός τη μετάνοια

Ένας αδελφός πολεμήθηκε από τον δαίμονα της πορνείας, και κάποτε που περνούσε από κάποια κωμόπολη της Αιγύπτου, έτυχε να δει μια γυναίκα όμορφη, θυγατέρα του ιερέα των ειδωλολατρών, και αμέσως την ερωτεύτηκε. Πήγε λοιπόν στον πατέρα της και του είπε: «Δώσε μου την κόρη σου για γυναίκα». Εκείνος του αποκρίθηκε: «Δεν μπορώ να σου τη δώσω, πριν συμβουλευτώ τον θεό μου». Πήγε λοιπόν στον δαίμονα (*) και τον ρώτησε: «Ήρθε κάποιος μοναχός και θέλει την κόρη μου. Να του τη δώσω;» Ο δαίμονας αποκρίθηκε: «Ρώτησέ τον αν αρνείται τον Θεό του και το βάπτισμα και τη μοναχική υπόσχεση». Γύρισε λοιπόν στον αδελφό ο ιερέας των δαιμόνων και του είπε: «Αρνείσαι τον Θεό σου και το βάπτισμα και τη μοναχική υπόσχεση;» Ο αδελφός συμφώνησε, και αμέσως είδε κάτι σαν περιστέρι να βγαίνει από το στόμα του και να πετά στον ουρανό.

Όποιος αποφεύγει τις δοκιμασίες, απομακρύνεται από την ουράνια ζωή

Του Ν. Βοϊνέσκου
Κανένας άνθρωπος, που δεν πέρασε από θλίψεις και δοκιμασίες, δε θα γίνει δεκτός στη Βασιλεία του Θεού, συνήθιζε να λέγει ο Μέγας Αντώνιος.
Αν είχαμε αποκτήσει ταπεινοφροσύνη, έλεγε άλλος Πατήρ, δε θα είχαμε ανάγκη παιδαγωγικής μάστιγος εκ μέρους του Θεού. Όλα τα κακά προέρχονται από την υπερηφάνεια.