“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Brexit–Λιβύη–Στενά του Ορμούζ-Ελληνοτουρκικά όλα τρέχουν στην σειρά.

«-Πίσω από την συμφωνία Λιβύης- Τουρκίας βρίσκεται και η Αγγλία.
-οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την Λιβύη, όσο για την Μεσοποταμία, τον Περσικό κόλπο και τα Στενά του ΟΡΜΟΥΖ.
-Εκεί θα πάνε πολλά πλοία που θα έχουν πάνω τους αεροπλάνα και  φέρουν ονόματα μεγάλων ηγετών.
-Εκεί παιδί μου, εκεί θα δοκιμαστεί η παγκόσμια οικονομία» μόλις προχθές σεβάσμιος γέροντας ασκητής  μας επισήμανε τα ανωτέρω  που χρήζουν ερμηνείας εν μέσω εξελίξεων
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Και οι ειδήσεις τρέχουν μαζί με τις εξελίξεις
«Η Νότια Κορέα θα αναπτύξει ναυτική αποστολή στο Στενό του Χουρμούζ»
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι σχεδιάζουν να ενισχύσουν την αποστολή τους κατά της πειρατείας η οποία δρα το τρέχον διάστημα στα ανοικτά της Αφρικής και να τη μεταφέρουν στην περιοχή του Στενού του Χουρμούζ, μετά τις πιέσεις που άσκησε στη Σεούλ η Ουάσινγκτον να συμβάλλει στη φύλαξη δεξαμενόπλοιων που κινούνται στον Κόλπο.» https://www.militaire.gr

Η λέξη που χαρακτηρίζει τον αιώνα μας είναι αποστασία

Έλαχε στον κλήρο μας να γεννηθούμε στον κόσμο κατά μια τρομακτικά ταραγμένη περίοδο. Δεν είμαστε μόνο παθητικά θεατές, αλλά μέχρι ένα σημείο συμμέτοχοι στον ισχυρό αγώνα ανάμεσα στην πίστη και στην απιστία, ανάμεσα στην ελπίδα και την απελπισία…
Μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης σχεδόν αλληλοεξοντώσεως των ανθρώπων επάνω στη γη, για την οποία δικαιολογούνται όλοι αδιάκοπα μπροστά στον ίδιο τον εαυτό τους, είναι αδύνατο να περιμένουμε ότι αυτοί θα τολμήσουν να ατενίσουν το ύψος του Ουρανού και να ονομάσουν τον Θεό Πατέρα τους.
Στις ημέρες μας η «αποκτήνωση» του κόσμου έλαβε φοβερές διαστάσεις. Η έκπτωση από τη χριστιανική πίστη κατά την αυθεντική της ουσία έχει γίνει καθολικό φαινόμενο. Η λέξη που χαρακτηρίζει τον αιώνα μας είναι αποστασία.

Είναι φοβερό παιδιά μου, αυτό που γίνεται την ώρα που βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου

Ο Άγιος Αντώνιος είχε ένα μεγάλο χάρισμα από το Θεό. Όταν τον βασάνιζε μια απορία για οποιοδήποτε θέμα της Αγίας Γραφής ή κάποιο άλλο από τον ορατό ή αόρατο κόσμο, ο Θεός του το αποκάλυπτε.
Ζητά, λοιπόν, από το Θεό να του αποκαλύψει τα μυστήρια της άλλης ζωής, καθώς και τι γίνεται την ώρα που πεθαίνει ο άνθρωπος. Βλέπει πολλές και σημαντικές αποκαλύψεις για τις οποίες τον βλέπουν οι μαθητές του να αναστενάζει πικρά και να κλαίει γοερά.
Στις επίμονες παρακλήσεις των μαθητών του να τους πει έστω κάποια λίγα πράγματα από τις ουράνιες αυτές αποκαλύψεις, εκείνος, για να τους ωφελήσει πνευματικά να μην αμελούν καθόλου για τη σωτηρία της ψυχής τους, έλεγε:
-Οι δαίμονες απαγγέλουν εις βάρος μας πλήθος κατηγορίες από τα πολλά σφάλματα που κάνουμε και προσπαθούν να πάρουν από τα χέρια των αγγέλων την τρομοκρατημένη ψυχή μας.

Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»

Ανεβαίνοντας τη σκάλα που βρίσκεται στα αριστερά της κεντρικής πύλης του καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου υπάρχει  παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Παναγία την Παραμυθία. Μέσα σ’ αυτό μεταφέρθηκε μετά την τέλεση του θαύματος, που θα περιγράψουμε, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τοιχογραφία του 14ου αι. που βρισκόταν άλλοτε στη  δεξιά άκρη τοῦ εξωνάρθηκα.

† Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης ο Οσιομάρτυρας

Ἀναστάσιος ἐν τραχήλῳ τὸν βρόχον,
Ὡς λαμπρὸν ὅρμον ὡραΐζεται φέρων.
Εἰκάδι δευτερίῃ Ἀναστάσιος βρόχον ἔτλη.
Βιογραφία
Ο Άγιος Αναστάσιος έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. στα χρόνια του βασιλιά των Περσών Χοσρόη Β' (590-628 μ.Χ.) και του αυτοκράτορα Κωνσταντινούπολης Ηρακλείου και ήταν Πέρσης. Γεννήθηκε στο χωριό Ραζήχ της επαρχίας Ρασνουνί και ήταν γιος του μάγου Βαβ και αρχικά ονομαζόταν Μαγουνδάτ (κατ' άλλους Μαζοενδάτ). Όταν το 614 μ.Χ. οι Πέρσες κυρίευσαν τα Ιεροσόλυμα πήραν μαζί τους τον Τίμιο Σταυρό. Λόγω των πολλών θαυμάτων που έγιναν στην Περσία από τον Τίμιο Σταυρό, πολλοί Πέρσες ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν την νέα θρησκεία, μεταξύ αυτών και ο Μαγουνδάτ.

ξορκίζοντας το κακό δεν αποφεύγεις τον πόλεμο αλλά τον κάνεις θηριώδη

Ποιος σώφρων θέλει πόλεμο; Ποιος σώφρων θέλει να χαθεί έστω και μια στάλα χώμα από την πατρίδα του; Αν Εθελοτυφλείς την ώρα που τα  νοητά σκυλιά αλυχτούν (γαυγίζουν)και θέλουν να δαγκώσουν, είσαι άξιος της μοίρας σου. Τόσα χρόνια  επιμελημένου σκοταδισμού ποιος ετοίμασε τον λαό του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα πράγματα έγιναν συγκρουσιακά , εκεί πάει το πράγμα, το γνωρίζουν οι πέτρες, οι βραχονησίδες, τα ακρογιάλια του Ελληνικού  Αρχιπελάγους .Το γνωρίζουν και τα γλαροπούλια του, ότι το ΑΙΓΑΙΟ δεν θα έχει σε λίγο σύνορα, θα είναι μια άπλα με τα μικρασιατικά παράλια μέχρι και την ΠΟΛΗ.