“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ισραήλ προς Τουρκία: "Μην εισβάλετε στην Συρία γιατί θα χτυπήσουν με βαλλιστικά όπλα την Άγκυρα"

Να προσέχει η Τουρκία και να μην παίζει πολεμικά παιχνιδια εισβολής με την Συρία γιατί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ δεν θα διστάσει να στοχοποιήσει την Άγκυρα με πυραύλους Scud-C καθώς η τουρκική πρωτεύουσα είναι εντός του βεληνεκούς τους, προειδοποίησε το Ισραήλ. Την ίδια στιγμή προτείνει συνεργασία στην Τουρκια για την απο κοινού ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μας πήρε το ...ποτάμι! Οι Τούρκοι κάνουν σημαία το άρθρο του Νίκου Δήμου για το 1821

Τίτλο έκαναν οι Τούρκοι όσα υποστήριξε σε άρθρο του ο Νίκος Δήμου για το 1821, εμφανίζοντας και παρουσιάζοντας βέβαια ιδιαίτερα αυτά που εξυπηρετούν τους προπαγανδιστικούς στόχους τους.
Με τον τίτλο, λοιπόν,  «Στους Έλληνες αρέσουν οι μύθοι», στο ένθετο του Σαββάτου της εφημερίδας Sabah δημοσιεύεται ανταπόκριση από την Αθήνα όπου αναφέρεται στον Νίκο Δήμου τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον Aziz Nesin της Ελλάδας, το Νίκο Δήμου. Με άρθρο του την 25ης Μαρτίου  εξόργισε, γράφει,  τους εθνικιστές.

Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος

Υπό Δημητρίου Π. Λυκούδη Θεολόγου – Φιλολόγου,
ΜΑ.,ΜΑ. Θεολογίας, Υπ. Δρος Παν/μίου Αθηνών

Ο Νέος Μωϋσής
Το φρόνημα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, από την απαρχή της συστάσεως της ως Θεανθρώπινου- πνευματικού οργανισμού υπήρξε εκκλησιοκεντρικό και μοναστικό, ακριβώς επειδή πρωτίστως υπήρξε τριαδοκεντρικό και χριστοκεντρικό. Εκκλησιοκεντρικό μεν, ως πηγή και αφετηρία της μυστηριακής ζωής των πιστών, ως ¨χωροχρόνος¨ δηλαδή εκδήλωσης και επενέργειας της αγιοπνευματικής χάρης, μοναστικό δε, καθώς ανέδειξε στους θεοφρούρητους κόλπους της χορεία αγίων μοναχών και μοναζουσών αλλά και γενικότερα πιστών, εμποτισμένων στην αγιαστική μοναχική χάρη και διακονία.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Στρατηγός Μακρυγιάννης μίλησε για τους πολιτικούς της Ελλάδας που ήθελαν να σβήσουν την Ορθόδοξη πίστη. Πηγή 

Να τελειώνουμε τις “εκκρεμότητες” με την Ελλάδα και μετά να το “γιορτάσουμε” στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σαν τζαμί ;

Ξυπνάτε ωρέ Έλληνες  και απαντήστε στο παραπάνω πιθανό ερώτημα που κρύβουν οι Τούρκοι  μέσα στο όνειρο του μεγαλοϊδεατισμό που τους σερβίρουν πρόσφατα για να ξεχάσουν τα χάλια τους.
Αφήστε τα “ξινά γάλατα” της πολιτικής  και γρηγορείτε πνευματικά γιατί όλες οι  διαμορφούμενες μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις συγκλίνουν στην γειτονιά μας.

Οι ερωτήσεις του αββά Αβραάμ

Από το Γεροντικό
Κάποιος ασκητής απέκτησε την φήμη ότι επί πενήντα χρόνια έζησε με αυστηρή νηστεία, αποφεύγοντας και αυτό το ψωμί και το κρασί. Έλεγε μάλιστα και ο ίδιος:
-Θανάτωσα την φιληδονία, την φιλαργυρία και την φιλοδοξία.
Όταν το άκουσε ο αββάς Αβραάμ, πήγε και τον συνάντησε.
-Εσύ είπες αυτά τα λόγια; Τον ρώτησε
- Ναι, απήντησε εκείνος.

Όποιος ανοίγει τον λάκκο του “αλλουνού- Ρώσου” πέφτει ο ίδιος μέσα…

Στο ψηφιδωτό των προσφάτων γεωπολιτικών εξελίξεων κάθε μέρα μπαίνουν και ολοένα καινούργιες ψηφίδες ώστε να μπορέσει κάποιος το κατά δύναμη να προσεγγίσει “που το πάνε” και “τι μέλλει γενέσθαι”.
Η καθημερινή επικαιρότητα συγκλίνει στην συγκέντρωση όγκου ρωσικής στρατηγικής δύναμης πυρός στα σύνορα όχι μόνο με την Ουκρανία αλλά και με την Φινλανδία και ακόμα  σε αυτό τον Αρκτικό κύκλο.