“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

ΤΡΑΜΠ και ΠΟΥΤΙΝ μαζί έστησαν την παγίδα της Αλεπούς του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ; Καιρός δεν ήταν;

Φώτο: www.cnn.gr
Συνεργάστηκαν άψογα και αυτό θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Τα πρώτα δείγματα είναι ότι ο παγκόσμιος τύπος και τα διεθνή μέσα αναδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τις ελάχιστες προς το παρόν καταστροφές του κουρδικού στοιχείου (αν και κάθε απώλεια μετράει , σκεφτείτε τι θα γίνει όταν οι απώλειες αυτές θα αυξηθούν;) Τι θα γίνει;
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας
Απλώς η παγκόσμια κοινή γνώμη θα ξεσηκωθεί και θα ζητάει νόμιμη πατρίδα για τους Κούρδους ή οποία δρομολογήθηκε ήδη παρασκηνιακά εδώ και χρόνια. Μνημειώδης η φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΟΥ « οι σύμμαχοι της τουρκίας θα την κομματιάσουν ευγενικά»

Ένας αδελφός ρώτησε. Μήπως την ώρα που θα πιάνουν την τουρκική αλεπού στα τέσσερα έχει στο στόμα της την Ελλάδα; (ΦΕΥ)

Και συνέχισε αυτός ο αδελφός που συμβαίνει να αναλύει ιστορικές  διαχειρίσεις έκτακτων εθνικών αναγκών που προέκυψαν στο παρελθόν .
«-Κινδυνεύουμε τούτες τις ώρες να πέσουμε με τα μούτρα στις αναλύσεις επί  των αναλύσεων για τις κινήσεις και τις ενέργειες της τουρκίας επί  καθημερινής βάσεως μέσα στα εδάφη των Κούρδων.

Η ευλογία και το χρέος να είσαι Αγιορείτης

Θυμάμαι έναν επισκέπτη που είχε πει κάποτε: «Μα τι κάνετε τόση ώρα μέσα στην εκκλησία; Δεν μπορώ να καταλάβω πως περνάτε τόσες ώρες, κοιμάστε;
Εγώ δεν μπορώ να καθήσω άπραγος. Θέλω κάτι να κάνω, αλλοιώς θα με πιάσουν τα νεύρα μου». Κι έτσι που τα έλεγε ο άνθρωπος αυτός, τον δικαιολογούσα. Δεν είχα όμως εκείνη τη στιγμή να του πώ κάτι.

Η Αληθινή αγάπη πληροφορεί τον άλλον..

Του Αγίου Γέροντα Παισίου
Γέροντα, πώς θα δείξω αγάπη;
–Να δείξω αγάπη; Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι κάτι ψεύτικο, υποκριτικό. Να υπάρχη η αγάπη μέσα μας και να μας προδώση, ναι. Η αληθινή αγάπη πληροφορεί τον άλλον χωρίς εξωτερικές εκδηλώσεις. Αγάπη είναι να ακούσης με πόνο την στενοχώρια του άλλου. Αγάπη είναι κι ένα βλέμμα πονεμένο κι ένας λόγος που θα πης με πόνο στον άλλον, όταν αντιμετωπίζη κάποια δυσκολία. Αγάπη είναι να συμμερισθής την λύπη του, να τον αναπαύσης στην δυσκολία του. Αγάπη είναι να σηκώσης έναν βαρύ λόγο που θα σου πη. Όλα αυτά βοηθούν περισσότερο από τα πολλά λόγια και τις εξωτερικές εκδηλώσεις.

Λόγοι Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου

• Ρίξτε το μεγαλύτερο βάρος του αγώνα σας στην προσευχή, γιατί αυτή μας κρατεί σε επαφή με το Θεό. Και η επαφή αυτή πρέπει να είναι συνεχής. Η προσευχή είναι το οξυγόνο της ψυχής, είναι ανάγκη της ψυχής και δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία. Η προσευχή για ν’ ακουστεί από το Θεό πρέπει να γίνεται με ταπείνωση, με συναίσθηση βαθιά της αμαρτωλότητας μας, και να είναι καρδιακή. Εάν δεν είναι καρδιακή, δεν ωφελεί. Ο Θεός ακούει πάντοτε την προσευχή του ανθρώπου που είναι πνευματικά ανεβασμένος. Η μελέτη της Αγίας Γραφής βοηθάει πολύ την προσευχή, θερμαίνει την ψυχή και μεταφέρει τον προσευχόμενο σ’ ένα πνευματικό χώρο.

Θα σε προλάβει η ζωή...

Εσύ που έχεις άγχος, φόβο, πανικό και θλίψη, μην περιμένεις να σε νιώσει απόλυτα κανείς. Όχι ίσως γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δε μπορούν. Είναι η ψυχή που ανιχνεύεται δύσκολα. Δεν είναι εύκολο να κοιτάξει κανείς μέσα της γιατί τα μάτια θολώνουν στο βάθος και το μυστήριο του πόνου. Ούτε να την νιώσει κάποιος είναι εύκολο αφού αυτό χρειάζεται αγιότητα

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ. «Γιατί είσαι θεόγυμνη σαν την Ελλάδα που την ξεγύμνωσαν οι εχθροί μου;»

Φώτο από http://agios-dimitrios.blogspot.com
Πριν πολλά χρόνια  μια γερόντισσα και μετά την εκδημία των μεγάλων αγίων μορφών των συγχρόνων αγίων μας είπε: «έρχεται θλίψη στην ανθρωπότητα γιατί θα λείψουν οι άγιοι γέροντες και οι γερόντισσες πλην εξαιρέσεων στα δάκτυλα και ο κοσμάκης θα τρέχει να λάβει βοήθεια στην Αγιαστική Χάρι που εγκαταβιώνει στα Ιερά Λείψανα και τις θαυματουργές Εικόνες της Ορθοδοξίας»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τι βλέπουμε; Κάθε σπίτι και καημός και κάθε ψυχή πόνος . Τα μαρτύρια των Ελλήνων κορυφώνονται στις μέρες μας. Για αυτό ένας άγιος μας έλεγε «μπορεί τα σπίτια σας να είναι όρθια αλλά τα ερείπια είστε εσείς μέσα σε αυτά»