“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ;

«Μόνο ο Ιω. Καποδίστριας, λόγω των ουσιαστικών σχέσεών του με την Ορθοδοξία, τήρησε εφεκτική στάση…»
 «Oι πολιτικοί Ηγέτες μας έμαθαν να στηρίζουμε «την πάσαν ελπίδα μας», στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τα σημερινά αποκαλυπτήρια της Ενωμένης Ευρώπης και την απογοήτευση του Έθνους, με εξαίρεση τους συνειδησιακά ταυτισμένους μαζί της, τη «δυτική παράταξη» των ευρωπαϊστών».

Του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνού
Το μελέτημά μας αυτό δεν έχει την πρόθεση να είναι a priori καταδικαστικό και απορριπτικό, αλλά κυρίως ερμηνευτικό και αναθεωρητικό κάποιων παγιωμένων και αμετακίνητων θέσεων, που επιβλήθηκαν στο Έθνος, αναπαραγόμενες μέσω της σχολικής παιδείας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον κόκκινο φωτισμό του Δημαρχείου η ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Όταν μου μεταφέρθηκε το παρακάτω γεγονός από το ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μου έφευγαν τα δάκτυλα στο πληκτρολόγιο και δεν μπορούσα να συμμαζέψω τον νου.
Άλλωστε αυτές τις ημέρες βιώνουμε γεγονότα που μας προκαλούν ισχυρούς προβληματισμούς σαν να θέλουν κάποιοι να μας μεταφέρουν ένα μήνυμα, ότι θα πρέπει να συμβιβαστούμε οικειοθελώς  με το πνευματικό υπόστρωμα της παγκοσμιοποίησης.

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ «ΓΥΜΝΟΣ» … ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία θα μετρά τα θύματα της, «Sehit» και δεν θα έχουν τελειωμό. Με αυτά τα λιτά αλλά πολύ περιεκτικά λόγια ένας Τούρκος αρθρογράφος περιέγραψε την κατάσταση μετά το τρομοκρατικό χτύπημα το βραδύ του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, που πραγματικά συγκλόνισε όλη την χώρα και έστησε νέα εκατόμβη θυμάτων σε ένα απελπισμένο και ατελείωτο εσωτερικό πόλεμο.

Ο ΠΟΥΤΙΝ θα μπορεί να βλέπει οποτεδήποτε θέλει τον φίλο τον ΤΡΑΜΠ μέσα σε 40 λεπτά.

ΦΏΤΟ από www.pravdareport.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το πόσο όμως  πραγματικοί φίλοι  είναι θα το δούμε στην εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως το παραπάνω γεγονός δεν συνιστά σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά το επιστέγασμα της ρωσικής αεροδιαστημικής.