“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

“Να δεις τι σου 'χω για μετά” (ακούστε το δυνατά και κλάψτε άφοβα)

«ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΗΜΕΝΗ……»
Το video clip του τραγουδιού «Να δεις τι σου 'χω για μετά» με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΤΟΝ Γ’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Στίχοι: Μιχάλης Γκάνας
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Από τα σκισμένα μνημόνια… στις δεσμεύσεις για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Θ.Π.: Φαίνεται τελικά εκεί στο Σύριζα, το να είσαι μεγάλος "ψευτράκος"  αποτελεί… "δέσμευση" !!!

Να ζητήσει η Ελλάδα τη στήριξη του NATO έναντι του κράτους-τζιχαντιστή που λέγεται Τουρκία

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τις τελευταίες ημέρες το NATO και ο γενικός του γραμματέας έχει βαλθεί να παιξει με τα νεύρα των Ελλήνων. Όχι δεν ξύπνησαν τα “αντινατοϊκά” και “αντιαμερικανικά” συναισθήματα της δεκαετίας του 70 και του 80, ούτε υπάρχει κάποια …νοσταλγία για τα τα συνθήματα “έξω οι βάσεις του θανάτου” κι άλλα σχετικά. Όμως η Συμμαχία και ο Στόλτενμπεργκ μας θεωρούν είτε ηλίθιους, είτε απολύτως δεδομένους. Πιθανόν και τα δύο…

Στο Σεράι του Σουλτάνου συζητούνται σχέδια για πολεμική αναμέτρηση ακόμα και με την Ρωσία

Θ.Π.: “Μωραίνει Κύριος ὅν βούλεται ἀπολέσαι”
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΦΕΥΓΑΤΟΣ» ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει «ξεφύγει» τελείως και καθίσταται πλέον μεγάλος κίνδυνος για την Τουρκία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, όπως υποστηρίζει ένας γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Cumhürriyet.

Περί Τούρκων ... (Άγιος Παϊσιος)

οι Τούρκοι είναι βάρβαρος λαός… Πά, πά. Όταν σφάζαν τους Αρμένιους, για τρεις μέρες, μύριζε ολόκληρη η πόλη σαν σφαγείο… Οι Έλληνες ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, δεν τολμούσε να βγει κανείς στο δρόμο, φωνάζανε, σκοτώνανε…, τρεις ολόκληρες μέρες.
—Ποιοί γέροντα; Ο Τούρκικος στρατός;
— (με έμφαση) Όχι μόνο ο στρατός αλλά και ο κόσμος, οι Τούρκοι και οι γέροι ακόμα.

Ο Άγιος Γεώργιος τον σκουντούσε λέγοντας: ''Σήκω, η ώρα πέρασε''...

...Μια νύχτα ο Ηλίας είδε στον ύπνο του τον Άγιο Γεώργιο, ο οποίος του παρήγγειλε να κτίση κοντά στο σπίτι του Εκκλησία στο όνομά του. Του υπέδειξε μάλιστα και το σημείο, που θα κρεμούσε την εικόνα του καθώς και τις άλλες εικόνες, ενώ του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθούσε και θα ενεργούσε θαύματα.

Κάποια ημέρα, που ο Ηλίας έσκαβε στο κτήμα του σφηνώθηκε ο κασμάς και δεν έβγαινε. Έσκαψε γύρω του με κοπίδι και σφυρί και τότε βρήκε τοίχο Εκκλησίας. Έσκαψε με προσοχή. Αμέσως φάνηκαν οι τρεις πλευρές του Ναού και στον τοίχο μια τοιχογραφία του Αγίου Γεωργίου, που διετηρείτο καλά.

Έφτιαξε την Εκκλησία με σανίδια και την σκέπασε με χορτάρια. Από έξω έμοιαζε με αχυρώνα, ώστε να μην δίνη υποψία στους Κομμουνιστές.