“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Επανέρχεται η Κυριακάτικη Αργία

Μετ’ επιτάσεως πολλοί Ιεράρχες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τώρα αυτό τους αίτημα φαίνεται πως θα γίνει δεκτό.
Από τα νέα μέτρα που αναμένεται να λάβει ο νέος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, είναι η κατάργηση του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων, έτσι όπως αυτό ορίστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η… «ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για άλλη μια φορά εμφανίζεται προκλητικός ο νεοοθωμανιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταϊπ Ερντογάν, ο οποίος στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο ξεκαθάρισε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας, και ότι θα προχωρήσει να «κόψει τα κομμάτια» που επιθυμεί για το δικό της συμφέρον.
Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε ακόμα περισσότερο και σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα ανακοίνωσε όπως αναφέρεται στο Εθνικό Συμβούλιο, ότι η Τουρκία παρήγγειλε μια μεγάλη πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου την οποία θα εγκαταστήσει στην ανατολική Μεσόγειο, για την οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, είναι η «κοιλιά» της Τουρκίας και θα πάρει δικαιωματικά αυτό που της ανήκει.

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Τα Μονοπάτια προς ΙΒΗΡΩΝ και ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΑ

Ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος

Ανάμεσα στα ολίγα σωζόμενα πνευματικά διαμάντια της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ισάξιος στην πολυμάθεια με τον Μέγα Βασίλειο, στη γλυκύτητα και στη γλαφυρότητα του λόγου με τον Θείο Χρυσόστομο, σύγχρονος και με τους δύο, είναι ο Όσιος και Θεοφόρος Πατέρας μας και Οικουμενικός Διδάσκαλος, Εφραίμ ο Σύρος.
Γεννήθηκε στην Νίσιβη της Μεσοποταμίας, της Συρίας, το σημερινό Νισβίν, πρωτεύουσα της παλαιάς Μυγδονίας, «306 χρόνια ύστερα από τον αγαπημένο του Κύριο και ανεχώρησε κοντά Του το 373 μ.Χ»

Η Εκκλησία τιμά την μνήμη Του στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Όσιος Εφραίμ εικονίζεται στην όψη παράδοξος, υψηλός, λεπτόσαρκος, ολιγογένειος.
Γεννήθηκε από πτωχούς γονείς αλλά χριστιανούς, οι οποίοι μάλιστα κατά την περίοδο των διωγμών του Διοκλητιανού, ομολόγησαν τον Χριστό και καταξιώθηκαν μαρτυρικού τέλους. Γι΄ αυτό, και ο Όσιος Εφραίμ, όταν αναφερόταν στους προγόνους Του, έλεγε «Μαρτύρων συγγενής ειμί».

Προφητεία Εφραίμ του Σύρου

Οσίου Εφραίμ του Σύρου
Εις την Β' Παρουσίαν του Κυρίου
Ο των όλων Θεός έρχεται κρίναι ζώντας και νεκρούς...
Και θα ανοιχθούν τα φοβερά εκείνα βιβλία, όπου είναι γραμμένα και τα έργα μας και λόγοι και οι πράξεις μας, τα οποία είπαμε και επράξαμε εις αυτήν την ζωήν, δηλαδή οι διαλογισμοί και τα ενθυμήματα, για τα οποία θα αποδώσουμε λόγον εις τον Κριτήν.               Τότε θα ζητηθή από τον καθένα μας η ομολογία της πίστεως και η συνταγή του βαπτίσματος, και την πίστι καθαρή από κάθε αίρεσι και την σφραγίδα άθραυστη και τον χιτώνα αμόλυντον...   

Τελικά "τίποτα δεν είναι τυχαίο…."

Η 27η Ιανουαρίου, η μέρα που το 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Χιτλερικής Γερμανίας, το Άουσβιτς
Όταν ο σοβιετικός στρατός έφθασε στο Άουσβιτς
Σε ηλικία 21 ετών ο υπολοχαγός Ιβάν Μαρτινούσκιν ήταν διοικητής μιας μονάδας του Κόκκινου Στρατού. Είχε διανύσει αρκετά χιλιόμετρα στα μέτωπα του πολέμου, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε αργότερα. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως πάντα θα θυμάται την 27η Ιανουαρίου του 1945:

Άφησε τα κλειδιά του Μαξίμου κάτω από το χαλί της πόρτας!

Μέχρι και ο Γκιζίκης... παρέδωσε στον Καραμανλή!!!
Φωτο: www.hellasforce.com
Ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους τίτλους που έχω διαβάσει στο ελληνικό διαδίκτυο: "Κάτω από το ... χαλάκι τα κλειδιά του Μαξίμου"!
Τον διάβασα στο newsit.gr και εκείνη την στιγμή ντράπηκα και ζήλεψα. Ντράπηκα που ο κ. Σαμαράς δεν παρέδωσε στον κ. Τσίπρα με πολιτισμένο τρόπο, όπως αρμόζει στην ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας μας. Και ζήλεψα επειδή δεν σκέφτηκα νωρίτερα αυτόν τον τίτλο για το Capital.gr! Δεν πειράζει! Θα μας δοθούν στο επόμενο διάστημα πολλές ευκαιρίες...