“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ποια πυρομαχικά; Όταν χάνουμε μεγαλύτερης εμβέλειας «πυρομαχικά» και δεν μιλάει κανένας.

Στα απολεσθέντα πυρομαχικά της Λέρου παίζει και το ενδεχόμενο λογιστικού λάθους και μη ορθής απογραφής. Στα άλλα τα «πυρομαχικά»  που θα αναφέρουμε έγιναν κατά εξακολούθηση και με δόλο λάθη ασυγχώρητα με καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες. Στην μεν πρώτη περίπτωση αναλαμβάνει ειδικό κλιμάκιο αντιτρομοκρατικής, στην δε δεύτερη περίπτωση αναζητάτε πνευματικό  κλιμάκιο δαιμονοκαταλυτικής.
Γράφει Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δίχως ΧΡΙΣΤΟ ούτε μέχρι την πόρτα για αυτό συμβαίνουν πράγματα παράξενα.
«Όσο οι ώρες περνούν, η υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου, προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων! Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στο “στρατιωτικό υλικό” που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις “αμυντικού τύπου” χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται και νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και την χρήση τους.

Το Αγιον Όρος και η παιδεία του γένους μας (Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους)

ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ
Συχνά ακούγονται τα ερωτήματα: μήπως όλο αυτό που ονομάζομε νεοελληνικό πολι­τισμό (ήθη, έθιμα, παιδεία, αγωγή...) ήταν κάτι καλό, είχε πράγματι αξία, αλήθεια και ενότητα, αλλά ήταν για μια εποχή που πέρασε; Μήπως άλλαξαν οι συνθήκες τής ζωής μας τόσο και έτσι, που εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοσθούμε στα νέα δεδομένα;