“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

☦ Τι πιστεύεις για την Θεία Κοινωνία; Mήπως αμφιβάλεις;

Αληθινή πατερική διήγηση…

Ένας μοναχός πάλευε με λογισμούς αμφιβολίας, για το αν τα τίμια Δώρα είναι πραγματικά Σώμα και Αίμα Χριστού ή απλά σύμβολα και τύποι.

Οι άλλοι μοναχοί, όταν ενημερώθηκαν σχετικά, τον κάλεσαν σε μια Θεία Λειτουργία, στη διάρκεια της οποίας προσευχόταν όλοι θερμά να του δείξει ο Θεός με θαύμα την αλήθεια, για να διώξει τους λογισμούς της απιστίας.

Μετά την απόλυση, ο αδελφός αυτός διηγήθηκε στους άλλους τα εξής:

☦ Εμπιστοσύνη και ελπίδα στον Θεό. Προσευχή και θάρρος

Ἔχεις ἀκόμη ἀνησυχίες. Πές μου, ἀπὸ ποῦ θὰ μποροῦσαν νὰ προέρχονται; Ὅλα τὰ ἐξωτερικὰ πᾶνε καλά. Ὅλα τὰ ἐσωτερικὰ τὰ ἔχεις ἐπανεξετάσει καὶ τακτοποιήσει. Τὴν ἀπόφασή σου τὴν ἔχεις πάρει. Ἀπὸ ποῦ, λοιπόν, προέρχονται αὐτὲς οἱ ἀνησυχίες; Ὅλες εἶναι ἀπὸ τὸν ἐχθρό. Ὅλες. Ἀπὸ πουθενὰ ἀλλοῦ.

Τί ἄλλο θὰ μποροῦσε νὰ συμβαίνει; Μήπως σκέφτεσαι νὰ φτιάξεις τὴ ζωή σου μόνη σου, μὲ τὶς δικές σου ἱκανότητες καὶ προσπάθειες; Ἂν πραγματικὰ αὐτὸ σκέφτεσαι, σὲ συμβουλεύω ν’ ἀλλάξεις ἀμέσως γνώμη, ἀλλιῶς δὲν θ’ ἀπαλλαγεῖς ἀπό τὴ σύγχυση καὶ τὴν ταραχή.

☦Στην Εκκλησία έρχεσαι όπως είσαι αλλά για να μην μείνεις όπως είσαι!

Δεν υπάρχει ένα φάρμακο για όλες τις παθήσεις, ούτε ή ίδια ποσότητα. Κάθε πάθηση θέλει τον δικό της τρόπο θεραπείας. Ο τρόπος θεραπείας είναι ανάλογος όμως και από το ιστορικό που έχει ο κάθε ασθενής. Πολλά παίζουνε ρόλο για τον τελικό τρόπο θεραπείας.

Το πρώτιστο όμως και το μείζον της υπόθεσης είναι ο ασθενής να θέλει να θεραπευτεί. Εάν ο ασθενής δεν θέλει κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει.

☦Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει ένα άθεο και αντίχριστο κράτος»

☦ Ήρθε η εποχή που γίνεται λόγος για την ‘’ρετσινιά’’ της Μεταλαβιάς…

Ήρθε η εποχή που γίνεται λόγος για την ‘’ρετσινιά’’ της Μεταλαβιάς, που ο εκκλησιασμός αμαυρώνει το ιστορικό σου και καταγράφεται στο ποινικό μητρώο της γειτονιάς….

Που κι αν ακόμα θεραπευτείς, επειδή τόλμησες να ασθενήσεις, αυτό δεν έχει σημασία για τους αιμοδιψείς θεατές του ‘’Κολοσσαίου’’ της λογικής….

«Ζυγίστηκες, μετρήθηκες και βρέθηκες λειψός»….

☦ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ-Ο Κύριος ήρθε να διαλύσει το σκοτάδι του θανάτου με το φως της ανάστασης

Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή είναι η ορισμένη να διαβάζεται στην θεία Λειτουργία, κατά την αμέσως επόμενη από τα Θεοφάνεια Κυριακή.

Ο Πρόδρομος Ιωάννης με το κήρυγμά του για μετάνοια και επιστροφή στον Θεό, προετοίμασε τον κόσμο για τον ερχομό του Χριστού. Σύμφωνα με το σχέδιο του Τριαδικού Θεού βάπτισε τον Κύριο στα νερά του Ιορδάνη και είδε το Άγιο Πνεύμα να κατεβαίνει πάνω του. Το έργο του είχε πλέον τελειώσει. Είχε έρθει η ώρα να αρχίσει ο Χριστός την δημόσια δράση του και ο Ιωάννης να βαδίσει προς το μαρτυρικό του τέλος. Ο ευαγγελιστής Ματθαίος αναφέρει ότι ο Ιωάννης «παρεδόθη». Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιεί το ίδιο ρήμα για να δηλώσει αργότερα και την σύλληψη του Ιησού. Αυτό γίνεται γιατί θέλει να τονίσει ότι η σύλληψή του Βαπτιστή από τους στρατιώτες του Ηρώδη, όπως και του Χριστού από τον όχλο που έστειλαν οι άρχοντες του λαού, πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού και δεν ήταν τυχαία γεγονότα.

☦ Δεν μπορεί, κάτι άσχημο συμβαίνει, να συμφωνούν άγιοι πατέρες με διακεκριμένους διεθνείς αναλυτές;

ΜΙΑ ΕΠΩΔΥΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ 

Πρώτη φορά τον ακούσαμε με τέτοια επιμονή να μας λέει: "ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ"

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τι μας μετέφερε  Γέροντας με πόνο;   

"Τα νερά αγιάστηκαν και οι δαίμονες έφριξαν . Κύριος Κραταιός και Δυνατός , ούτος εστίν ο βασιλεύς της Δόξης . Άγιος , Άγιος , Άγιος Κύριος Σαββαώθ πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου . 

Ξέρετε γιατί κυνήγησαν τα Άγια Θεοφάνεια ;

Γιατί είναι η πρώτη εμφάνιση της Αγίας Τριάδας . 

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ . ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ .

☦ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΚΑΙ, STAR και ALPHA έδειξαν βίντεο του 2015 για τον Αγιασμό των υδάτων στη Νάξο

Ψευδείς ειδήσεις από τα τρία μεγάλα κανάλια

Με βίντεο του 2015 παρουσίασαν κεντρικά κανάλια τη Νάξο ως περιοχή με «ευτράπελα» στον εορτασμό των Θεοφανείων, που δήθεν δεν τηρήθηκαν τα μέτρα έκαναν τον καθαγιασμό των υδάτων και έριξαν το Σταυρό στη θάλασσα, στην Αγία Άννα.

Μάλιστα «πρωταγωνιστής» των θρησκευτικών συμβάντων φέρεται να είναι ο ιερέας του Αγίου Αρσενίου πατέρας Συμεών.

☦ «Όποιος εντοπίσει κάποιον να φοράει μάσκα κερδίζει!». ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ

Η φωτ. της τελετής που φέτος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 με τίτλο: «Τους άλλαξαν τα… Φώτα» (σελίδα 12), παρατίθεται φωτογραφία από Τελετή Καταδύσεως Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Αχελώο και ιδιαίτερα στην τεχνητή λίμνη του Στράτου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία (τελετή) δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κατά τη φετινή χρονιά.

☦ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!

Θ.Π.: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ Π. ΠΑΪΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ !!!!

☦ «τόν ὑπόλοιπον χρόνον τῆς ζωῆς ἡμῶν ἐν εἰρήνῃ καί μετανοίᾳ ἐκτελέσαι»

π. Δημητρίου Μπόκου

Κυνηγημένος ἀπὸ μιὰ δεκαμελῆ ὁμάδα ἐνόπλων ἀνταρτῶν, Κυριακὴ πρωί,στὶς 20 Ὀκτωβρίου 1945, ὁ παπα-Δημήτρης Γκαγκαστάθης, μόλις χτύπησε τὴν καμπάνα, ἀναγκάσθηκε νὰ φύγει ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία γιὰ νὰ γλυτώσει. Ἔπιασε μιὰ ρεματιὰ καὶ τοὺς ξέφυγε, μὰ σὲ λίγο τὸν πρόλαβαν πάλι, γιατὶ ἦταν ἔφιπποι. Τὸν πυροβολοῦσαν, ὅμως καμμιὰ σφαίρα δὲν τὸν χτυποῦσε.