“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

☦ Ραμαζάνι στη Θράκη με νταούλια, ζουρνάδες και παράνομες βεβαιώσεις

Απαγόρευσαν τον Επιτάφιο, αλλά επιτρέπουν ισλαμικά έθιμα – Ο ρόλος του βουλευτή Ιλχάν
Ενώ οι ημέρες του Πάσχα πέρασαν με τις Εκκλησίες κλειστές, με τις καμπάνες σιωπηλές και βεβαίως χωρίς μεγάφωνα να μεταδίδουν το Θείο Δράμα, ούτε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, προνομιακή μεταχείριση επιφυλάσσεται για τους μουσουλμάνους της Θράκης που εορτάζουν το Ραμαζάνι τους. Με νταούλια και ζουρνάδες θα βγαίνουν στους δρόμους οι «τελάληδες» του Ισλάμ για το «ιφτάρ» και το «σαχούρ». Για τις ώρες δηλαδή της προσευχής και για τη λήξη της καθημερινής νηστείας.

☦ Οι συναυλίες μετά συναθροίσεων νόμιμες ο εκκλησιασμός και η Θεία Κοινωνία παράνομη -Έκοψαν και πρόστιμο στην περιφορά εικόνας

Ένα οξύμωρο γεγονός εκτυλίχθηκε σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας που ξεσήκωσε τον κόσμο αρνητικά και για αυτό λίγη ώρα μετά τα αρνητικά σχόλια φρόντισαν να το κατεβάσουν (εδώ το βλέπετε γιατί το είχαμε απλώς αποθηκεύσει για το δελτίο ειδήσεων του Πρακτορείου μας)
Την ώρα που οι ναοί παραμένουν κλειστοί εδώ και ένα μήνα, με άκρως εξευτελιστικούς χειρισμούς για τον κλήρο και τους πιστούς (προσαγωγές αυτόφωρα, χλευασμούς) την ώρα που φέτος ο κόσμος δεν κοινώνησε το Πάσχα και σε όλες τις δηλώσεις τους, πολιτικοί και διάφοροι εκκλησιαστικοί και μη, άφησαν υπονοούμενα για την Θεία Κοινωνία, την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συναυλία πάνω σε καρότσα φορτηγού από την κατά τα άλλα αγαπητή Άλκηστη Πρωτοψάλτη με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

☦ “Συγχώρεσε μέ Θεέ μου καί σύ λαέ μου γιά τήν εὐθύνη τῆς σιωπῆς μου”

Συγχώρεσέ με Θεέ μου καὶ σὺ λαέ μου
Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου καὶ Σελίνου π. Αμφιλοχίου
Ὄχι δὲν εἶναι μοντάζ, οὔτε στημένη φωτογραφία, πολλῷ, πολλῶ δὲ μᾶλλον δὲν εἶναι.. «fake», γιὰ νὰ χρησιμοποιήσω ὁρολογία ποὺ μπῆκε στὴν ζωή μας, μαζὶ μὲ τόν κορωνοϊό.
Εἶναι ὁ Γιαννάκης, ἕνα χαριτωμένο καὶ πανέξυπνο παιδὶ τῆς Ἔ’ Δημοτικοῦ ποὺ μεγαλώνει μέσα σὲ μιὰ εὐλογημένη οἰκογένεια.
Ὁ Γιαννάκης λοιπὸν ἦρθε τὸ ἀπόγευμα τῆς Κυριακῆς τῶν Βαΐων, πρὶν τὴν ἔναρξη τῆς Ἀκολουθίας τοῦ Νυμφίου καὶ πρίν κλειδώσουμε τὶς θύρες τοῦ Μητροπολιτικοῦ μας Ναοῦ, ἦρθε στὸ ἱερό, ὅπου ἑτοιμαζόμεθα γιὰ τὴν ἔναρξη τῆς Ἀκολουθίας.

Σηκώσατε τα μάτια σας και ίδετε την άνω Ιερουσαλήμ

Η ζωή του μοναχού είναι σταυρός καθημερινός. Ο Ιησούς Χριστός, μας καλεί να συσταυρωθώμεν όσοι Τον αγαπώμεν και μετά θα γίνη η ανάστασις της ψυχής, η πνευματική αγαλλίασις. Δριμύς ο χειμών, αλγεινή η πήξις, αλλά γλυκύς ο παράδεισος.
Σηκώσατε τα μάτια σας και ίδετε την άνω Ιερουσαλήμ, εκεί όπου η ευτυχία, η χαρά και η μακαριότης θα διαιωνίζηται εις τους αιώνας των αιώνων! Ω, τι χαρά, τι ευφροσύνη, αιώνια να ζη κανείς πλησίον του Θεού!

☦ Ομιλία εις την Κυριακή του Θωμά (Αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Θ’ αντιληφθής καλύτερα την υπεροχή της Κυριακής απέναντι στις άλλες εορτάσιμες ημέρες και από το εξής. Κάθε άλλη εορτάσιμη ημέρα το έτος φέρει μόνο μια φορά, ενώ την Κυριακή μας την επαναφέρει και ο κάθε μήνας μόνος του τέσσερις φορές· έτσι αυτή με την τόσο συχνή επάνοδο μάς καθιστά όλο το έτος της αληθινής αφέσεως, έτος ευπρόσδεκτο από τον Κύριο. Γι’ αυτό και ο Κύριος διδάσκοντάς μας να την εορτάζωμε εμπράκτως με το πέρασμα κάθε εβδομάδος ημερών, εμφανίσθηκε πρώτα στους μαθητάς σε οικία, ενώ απουσίαζε ο Θωμάς, και παρουσίασε τον εαυτό του ζωντανόν, τους πρόσφερε την ειρήνη και με το εμφύσημα εχάρισε τη χάρι του θείου Πνεύματος· ενέβαλε σ’ αυτούς θεία δύναμι να δένουν και να λύουν τις αμαρτίες και τους κατέστησε συμμετόχους της ουράνιας κυριαρχίας, λέγοντάς τους, «λάβετε άγιο Πνεύμα, αν συγχωρήσετε τις αμαρτίες κάποιων, τους συγχωρούνται, αν τις κρατήτε, κρατούνται».

☦ Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πολιτών πέρασε με νόμο η κυβέρνηση στις 11 Μαρτίου 2020

ΦΩΤΟ https://thesecretrealtruth.blogspot.com
Ο νόμος 4675/2020 (ΦΕΚ 54/Α΄/11-3-2020) με θέμα "Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις" περιέχει μεταξύ άλλων προβλέψεις για τον εμβολιασμό των πολιτών.
Συγκεκριμένα στο Άρθρο 4, παρ. 3 και τις σχετικές υποπεριπτώσεις ορίζεται: "Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕΜΒ), το οποίο απευθύνεται σε ειδικές και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παιδιά, ανηλίκους και ενηλίκους, μετακινούμενους πληθυσμούς και πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, και περιλαμβάνει τα προγράμματα εμβολιασμών όλων των ανωτέρω.

☦ Από το Συναξάρι – Ο άγιος απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος

Ο άγιος και ένδοξος Απόστολος Μάρκος, ο οποίος ονομαζόταν επίσης Ιωάννης, ήταν γιος ευλαβούς γυναίκας των Ιεροσολύμων, της Μαρίας, η οποία πρόσφερε την κατοικία της στους Αποστόλους για τις λατρευτικές συνάξεις τους. Ο άγιος Πέτρος πήγαινε συχνά εκεί και συμπάθησε τον νεαρό Μάρκο, τον οποίο κατήχησε στην χριστιανική πίστη, τον βάπτισε και τον θεωρούσε υιό του (Α’ Πέτρ. 5, 13) 1. Ήταν επίσης εξάδελφος του αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, ο οποίος τον πήρε μαζί του όταν έφυγε για την Αντιόχεια μαζί με τον Απόστολο Παύλο (Πράξ. 12, 24). Κατά την διάρκεια των ιεραποστολικών αυτών περιοδειών, ο Μάρκος βοηθούσε ταπεινά τους δύο Αποστόλους, μεριμνώντας για τις υλικές τους ανάγκες και αφομοιώνοντας το κήρυγμά τους.

☦ Τι μηνύματα μπορεί να δίνει η βόμβα στην Μονή Πετράκη και η εμφάνιση του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ στον νοσοκομείο του Ευαγγελισμού που προειδοποίησε για αυτήν;

Φώτο «η ΠΑΝΑΓΙΑ του Νοσοκομείου του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ των Αθηνών»
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η χειρότερη στιγμή της Εκκλησίας της Ελλάδος θα καταγραφεί στην εκκλησιαστική ιστορία και θα έχει ημερομηνία  1 Απριλίου  του 2020. Σταμάτησε η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας εν μέσω της Αγίας κορύφωσης του τελετουργικού  των Θείων Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος με ότι αυτό σημαίνει.