“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να απαγορεύσει στους αγιορείτες μοναχούς την επαφή με τον κόσμο;

Η εκκλησία τελικά φαίνεται να μην θέλει ουδέποτε να περισώσει ότι έμεινε από τους αλλεπάλληλους διωγμούς της, στο πέρασμα των χρόνων και να ενισχύσει πνευματικά την ανθρώπινη ψυχή, που έχει ανάγκη από βιωματικές εμπειρίες και φωτισμένους ανθρώπους.
Επίσης φαίνεται για άλλη μια φορά να λειτουργεί κυκλοθυμικά, εγωιστικά, μα κυρίως καθόλου συμφεροντολογικά για το ποίμνιό της αλλά και για το φθαρμένο και πληγωμένο γόητρό της, που επιμελώς κρύβει χρόνια τώρα και κάνει ότι δεν το βλέπει.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017 (μετά τήν ὕψωση τοῦ Τιμ. Σταυροῦ)

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Η´ 34 - Θ' 1
Εἶπεν ὁ Κύριος· ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι. ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ᾿ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου, οὗτος σώσει αὐτήν. τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ;

ΠΑΝΑΓΙΑ και ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ είναι ήδη σε επιστράτευση για το plan B της Ελλάδος (ΆΡΘΡΟ 7/11/15)

Σίγουρα  υπάρχει  plan B και λέγεται ΠΑΝΑΓΙΑ
 Α. Λίγες μέρες πριν τις τελευταίες εκλογές στην πατρίδα μας ένας παπάς πήγαινε να λειτουργήσει. Για να φτάσει στην Εκκλησία χρησιμοποιούσε το αμάξι του. Στον δρόμο τον συνάντησε ένας άλλος παπάς και του είπε:

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ! Στους καταδρομείς της Ρεντίνας η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Του Ηλία Προύφα
Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε προχθές Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 ο φακός του kranosgr. Ήταν την ώρα που η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειραρίου επέστρεφε στο Άγιον Όρος.