“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Tην πήραν χαμπάρι και την... συνωστίζουν λεκτικά

Ο Μιχελογιαννακης δείχνει την πόρτα στην Ρεπουση: Οι γενοκτονίες δεν είναι υπό αμφισβήτηση, σε αντίθεση με τον ρόλο σου!
Η κ. Ρεπούση είναι μια λαμπρή Ελληνίδα επιστήμων. Οι σπουδές της στην Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Όμως, ο «συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης», το ότι ο «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους» και η υπό αμφισβήτηση γενοκτονία των ποντίων, αποτελούν δική της αλήθεια και όχι των Ελλήνων. 

“Χαιρέτα μου τον πλάτανο” και βρες τα λογικά σου…

Φωτο από constantinoupoli.com
“Χαιρέτα μου τον πλάτανο” και βρες  τα λογικά σου, καταηκαμένε Έλληνα  και βγάλε από πάνω την “άρρωστη πολιτική  προβιά σου”
Έκφράσεις του χθές, χρήσιμες για το σήμερα και το αύριο. Άγνωστες ιστορικές πτυχές που σκιαγραφούν τον διαχρονικό πόνο αυτού του λαού.

Γέροντας Παΐσιος: “Εξομολογώ τον κήπο μου!”

Κάποτε περνούσε κάποιος μοναχός έξω από το κελί του γέροντος Παϊσίου και τον είδε να βρίσκεται στον κήπο του.
-Τι κάνεις γέροντα; Ρώτησε.
-Τι να κάνω; Εξομολογώ τον κήπο μου...
-Μα τι λες γέροντα; Θέλει ο κήπος εξομολόγηση;

Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι (Αξίζει να διαβασθεί απ' όλους)

Αγουρο ακομα το ξημερωμα.
Σχεδον στο τελος του ορθρου, αναμενοντας με οδυνη και ελπιδα, την αρρητη Θεια Μυσταγωγια, που ανακαινιζει και αφθαρτοποιει τον γηρασμενο κοσμο, τον δυσκολεμενο, και τον μπερδεμενο, το νεο Καλογερι, ανεβηκε ασθμαινοντας, τις πολυκαιρισμενες ξυλινες σκαλες, που ετριζαν απο το βαρος του χρονου, του πονου και του κοπου, των ανθρωπων που κληθηκαν να διακονουν, τοσο κατα την αισθητη, οσο και κατα την νοητη τους αναβαση.

Υπό διωγμό οι Χριστιανοί στο Ιράκ – Αφανίζουν ολόκληρες κοινότητες οι ισλαμιστές δολοφόνοι

Περισσότεροι από 10.000 Χριστιανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γη των προγόνων του για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς των ισλαμιστών δολοφόνων του ΙΚΙΛ στα περίχωρα της χριστιανικής πόλης Καρακός, στο βόρειο Ιράκ.
Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν εσπευσμένα τις εστίες τους και ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών αναζητούν καταφύγιο στην Αρμπίλ, την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (ΗCR).