“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Οι Τούρκοι ανακαινίζουν το πατρικό σπίτι του Αγίου Νεκταρίου στην Σηλυβρία

Θ.Π. Σημείον μέγα !!! Για άλλο σκοπό φτιάχνεται και άλλον θα εξυπηρετήσει… 
Απίστευτο κι όμως αληθινό…. Σε μια Τουρκία όπου ο ακραίος ερντογανικός ισλαμισμός δεσπόζει γίνονται και…..θαύματα…
Ο Ozkan Iziklar, Δήμαρχος Selivri (πρώην Βυζαντινής Σηλυβρίας), οικισμός που ανήκει στην επαρχία της Κωνσταντινούπολης, συναντήθηκε με τον τοπικό Ορθόδοξο Ιεράρχη, Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, για να τον ενημερώσει σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται αναφορικά με την αποκατάσταση του σπιτιού στο οποίο έζησε ο Άγίος Νεκτάριος της Αίγινας κατά τα πρώτα δεκατέσσερα χρόνια της ζωής του.

Ά.Συρίγος: «Ήρθε η ώρα να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια»

ΕΙΠΩΘΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ ΤΑΜΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ CASUS BELLI
Μια πρόταση υποβάλλει ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος: Την άμεση επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, παρά την ύπαρξη απειλής από την Τουρκία για πόλεμο.

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ

Γράφει ο κ. Αλέξανδρος Μαρκουίζος
11 Μαρτίου 2017
Στο Καθολικό της γυναικείας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής- "Αγίας", στην Άνδρο, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Ηγουμένης Ευγενίας, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ.Ευδόκιμο, και Πατέρες της Μονής, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Γαβρίου, Αρχιμ. Καλλίνικο. με τη συμπροσευχητική παρουσία των Μοναζουσών της Ιεράς Μονής και των Αδελφών της Ιεράς Μονής Πανοράματος Θεσσαλονίκης Ολυμπιάδος και Γοργονίας.

Αφορμή μετανοίας

του Αρχιμανδρίτη Βασιλείου Γοντικάκη
Η έκθεση των κειμηλίων είναι ίσως ένας άλλος τρόπος για να καταργήσουμε το άβατον του Αθω
Επειδή με την έκθεσι των αγιορειτικών κειμηλίων στη Θεσσαλονίκη πολλοί θα γράψουν ­ και ήδη γράφουν ­ γι' αυτά που βλέπουν και ακούνε, ίσως δεν θα ήταν άνευ σημασίας να αναφέραμε μερικά πράγματα για εκείνα που συνήθως δεν βλέπουμε και δεν ακούμε· για κάποιους «αοράτους» και ταπεινούς, που αποτελούν τη βάσι της αγιότητος του Ορους και της ιερότητος των κειμηλίων του.

Απαγόρευση εισόδου στον Ολλανδό πρέσβη - Αναστέλλονται οι διμερείς επαφές

Κλείνει τον εναέριο χώρο της για τους Ολλανδούς διπλωμάτες η Τουρκία
Διπλωματικά αντίποινα κατά της Χάγης - Τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της γείτονος - Υψηλοί τόνοι από Ερντογάν κατά Ρούτε, αλλά και... Μέρκελ
Σε διπλωματικά αντίποινα κατά της Ολλανδίας προχωρά η Τουρκία, μετουσιώνοντας σε πράξη την «πολεμική» ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλών υπουργών της κυβέρνησης Γιλντιρίμ κατά της Χάγης.