“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Η είδηση έχει ως εξής: Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος που κάνει κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο γηροκομείο στα Εξάρχεια, ανακοίνωσε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, στο κήρυγμά του την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, τα εξής:
Επικοινώνησα με Αίγινα (Γερόντισσα Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος) και μου είπαν ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:
"Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας και σύντομα θα φύγετε".

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ"

ΑΧΕΠΑ, ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      29 - 10 – 2015
Αναστασίας Ρωμαίας Οσιομάρτυρος, Αβραάμ και Μαρίας Οσίων
Η συνάντηση με τον Άγιο Φιλοθεΐτη Μοναχό έγινε λίγες μέρες πριν βγω από το Άγιο Όρος και εισαχθώ για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ήταν δηλαδή μεταξύ 10ης και 14ης Οκτωβρίου. Έγινε μεταξύ μας ο τυπικός και ουσιαστικός Αγιορείτικος χαιρετισμός, και μετά βρήκα χρόνο να ρωτήσω αν έχει υπόψιν του κάτι καινούργιο, κάτι νεώτερο από τον πατέρα όλων των Αγιορειτών Μοναχών, και ιδιαίτερα πατέρα των Φιλοθεϊτών Μοναχών, Άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Η απάντηση που ήρθε αυθορμήτως κι εγκαρδίως από το Φιλοθεΐτη πατέρα ήταν η εξής: " Ο γέροντας Εφραίμ είπε : " Είμαστε στο και πέντε " ".

Η Τουρκία "κλειδώνει" το Αιγαίο για ένα μήνα! Χάρτης από την περιοχή που δέσμευσαν

Η Τουρκία “δεσμεύει” για ένα μήνα την “καρδιά” του Αιγαίου, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Στον χάρτη που δημοσιεύουμε φαίνεται η περιοχή που έχει δεσμευτεί από την Άγκυρα για την περίοδο 15 Νοεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΧΙΛΙΩΝ ΕΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΚΑΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πραγματικό πολύτιμης αρχαιολογικής, ιστορικής, αλλά και κυρίως θρησκευτικής αξίας, ένα ευαγγέλιο χιλίων ετών, περίπου του εντεκάτου αιώνα, βρέθηκε στην Τοκάτη της Τουρκίας και μάλιστα την ώρα που Τούρκοι αρχαιοκάπηλοι λαθρέμποροι προσπαθούσαν να το φυγαδεύσουν για να το εμπορευτούν.

«Τελειωμένος» ο Ερντογάν – Ο Ομπάμα στηρίζει και εξοπλίζει τους Κούρδους

Ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την πίεση στην ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσηςΙσλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα της Συρίας, επενδύοντας στην επιτυχία των τοπικών συριακών κουρδικών και αραβικών δυνάμεων, αναφερόμενος στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον νεοσυσταθέντα δημοκρατικό στρατό στη Συρία που έχει κορμό τους σοσιαλιστές Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ.