“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Για τον άπιστο άνθρωπο ο θάνατος είναι ο μοναδικός Θεός

Πρόσφατα ρώτησα έναν υγιή ηλικιωμένο, τι θα ήθελε περισσότερο σ’ αυτό τον κόσμο από το Θεό. Βάζοντας το χέρι στο στήθος, μου απάντησε:
-Το θάνατο και μόνο το θάνατο!
-Και πιστεύεις στη ζωή μετά το θάνατο;
-Ακριβώς επειδή το πιστεύω, επιθυμώ όσο πιο σύντομα το θάνατο, είπε ο γέρων.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ: Κατά λάθος οι Τούρκοι επαλήθευσαν τον χρησμό του Λέοντος Σοφού για την πτώση της ΠΟΛΕΩΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ των αναρτήσεων στο https://hellasforce.com/ και η παρατηρητικότητα του φίλου μου καθηγητή Ηλία με ξύπνησαν μέσα στην νύκτα.
-συμβαίνει τίποτε;

Γέροντας Γαβριήλ: «Ο Θεός θέλει να στηριζόμαστε σ'Αυτόν και όχι σε ανθρώπινες δυνάμεις»

Ο Θεός θέλει να στηριζόμαστε σ'Αυτόν και όχι σέ ανθρώπινες δυνάμεις.
*Μην έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ή αυτοπεποίθηση είναι εμπόδιο στη Θεία Χάρη. Όταν αναθέτουμε τα πάντα στον Θεό, Αυτός υποχρεώνεται να μας βοηθήσει.
*Ή απαισιοδοξία υπερνικάτε διά της πίστεως στον Θεό Προνοητή, Κυβερνήτη και Ρυθμιστή των πάντων, και διά της υπακοής στο θέλημα του Θεού.
*Γνωρίζει ό πονηρός ότι ή πίστη είναι ή μεγαλύτερη παρηγοριά για τη στενοχωρημένη και άρρωστη ψυχή μας, πού έχει πληγωθεί από την αμαρτία.
Γι” αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαβάλει την Αλήθεια, σπέρνοντας μέσα μας αμφιβολίες, διαστρεβλώνοντας την πίστη, σκοτίζοντας το νου και ψυχραίνοντας την καρδιά όταν διαβάζουμε ή ακούμε τούς θείους λόγους.
* Φαίνεται πώς μόνο ή ζωντανή πίστη και ή ελπίδα στο Θεό μας κάνουν να είμαστε σταθεροί και γενναίοι, όπως το βλέπουμε στους αγίους Ιεράρχες, τούς Μάρτυρες, τούς Όσιους και τούς Δικαίους του Θεού.
Για την αγάπη την Χριστιανική
* Οι πρώτες και κύριες και μεγάλες εντολές είναι: ή αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον.
* Ή αγάπη προς τον πλησίον είναι επαινετή, αν ή μέριμνα της δεν μας αποσπά από την αγάπη του Θεού.
* Ή αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο δεν είναι απλώς συμπάθεια ή ελεημοσύνη, αλλά φιλανθρωπία, δηλαδή αληθινή και πραγματική φιλία.

Απίστευτη πρόκληση Φίλη: «Παρά φύσιν η διδασκαλία Αρχαίων» – Δεν έχει τέλος το κατάντημα της χώρας – Δείτε το βίντεο

Θ.Π: Ο άνθρωπος βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι συμβαίνει κάτι άλλο, όπως συνέβαινε και σε άλλους προηγούμενους μνημονιακούς "ψευτοπροφέσορες" που μιλούσαν για «νεκρή γλώσσα». Την ώρα που τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται ως πρότυπη γλώσσα, στα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, ο Φίλης τα υπονομεύει!!!!!
Η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου, στην οποία βασίστηκαν οι γλώσσες πολλών λαών δέχεται επιθέσεις από τους ίδιους τους Έλληνες. Από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας.
Ο κ. Νίκος Φίλης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν περί «εθνοκάθαρσης» για τη γενοκτονία των Ποντίων και άλλα τέτοια ανιστόρητα που λέει κατά καιρούς, αυτή τη φορά είπε την «κοτσάνα» του για την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών αλλά και των νέων ελληνικών.

“Κατεβάστε τη σημαία από το Φαρμακονήσι”! Απαίτηση Ερντογάν σε Τσίπρα και τηλέφωνο στον Α/ΓΕΕΘΑ!

Θέμα ελληνικής σημαίας στο Φαρμακονήσι τέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κωνσταντινούπολη!
Το θέμα τέθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν, κάτι που ακούγεται αδιανόητο και για την ουσία του…αιτήματος, αλλά για το γεγονός ότι σε μια τόσο υψηλού επιπέδου επαφή οι Τούρκοι θέτουν τέτοια ζητήματα. Ένα είναι βέβαιο ότι από την Κωνσταντινούπολη που βρισκόταν ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Β. Αποστολάκη για να ζητήσει ενημέρωση για τη σημαία!

Μητροπ. Μόρφου Νεόφυτος: (Άγιος εν ζωή «Κάποιοι θα μαρτυρησουν από τους πρόσφυγες» video)

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος αναφέρεται σε μια πρόρρηση ενός Αγίου ανθρώπου εν ζωή, τον οποίο ο εν λόγω Μητροπολίτης γνωρίζει. Αυτός λοιπόν τον διαβεβαίωσε πως κάποιοι από τους πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στον Ελλαδικό χώρο είναι τζιχαντιστές και θα σκοτώσουν Έλληνες. Παρ όλα αυτά, είπε ότι δεν θα τραβήξουμε και πολλά από αυτούς, αφού τελικά θα φύγουν.

Ρωσικά ΜΜΕ: «Ο Β.Πούτιν στο θρόνο του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα» - Ποιο μήνυμα έστειλε στην Toυρκία

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ, ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
του Βασίλη Καπούλα
"Στο θρόνο του τελευταίου Αυτοκράτορα" Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε o πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία. Η Ρωσία αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο των Ορθοδόξων και στέλνει ηχηρή προειδοποίηση στην Τουρκία να μην ανοίξει πολεμικό μέτωπο απέναντι στη Ρωσία ή σε κάποια άλλη Ορθόδοξη χώρα όπως Ελλάδα, Κύπρο, Αρμενία, Βουλγαρία.