“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Το σχέδιο της ΕΕ: Αποικία δούλων η Ελλάδα!

-Τι κρύβεται πίσω από το περιβόητο σχέδιο οικονομικής βοήθειας της ΕΕ προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού 
–Tο Plan B και ποιοι προωθούν τη δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης στη χώρα μας 
Οι εξελίξεις που ακολούθησαν μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 7 Μαρτίου αποδεικνύουν πλέον περίτρανα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Η συνεισφορά του Θεοφάνους του Κρητός, στην εικονογραφία της Εκκλησίας μας

Φωτο: εικόνες τέμπλου Ι.Μ. Ιβήρων
Του   Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
Ο Θεοφάνης ο Κρης είναι ο κυριότερος εκπρόσωπός της Κρητικής τέχνης, η οποία είχε ακμάσει τον 16ο αιώνα.  Η συνεισφορά του Θεοφάνη του Κρητός στην Εικονογραφία της Εκκλησίας μας  είναι πολύ μεγάλη. «Ιεροτύποις Εικόσι» ωράϊσε τόσα καθολικά, τα οποία αποτελούν θησαυρό για την  Εκκλησία. «Ευσεβοφρόνως Εικόνας σεπτάς, προσκυνούντες οι Ορθόδοξοι», αισθανόμαστε τη μεγάλη  ευγνωμοσύνη στον μεγάλο αγιογράφο Θεοφάνη τον Κρήτα για την κληρονομιά που μας άφησε.

Ξεσαλώνουν οι Τούρκοι για μειονότητα στη Θράκη. Σε βαθύ ύπνο το ελληνικό ΥΠΕΞ

Μέχρι τις Βρυξέλλες φτάνουν πλέον οι “συγκεντρώσεις” των αυτοαποκαλούμενων Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)” στις 2 Μαρτίου με τον Οργανισμό των μη εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν ένα κοινό συνέδριο . Το συνέδριο με θέμα ‘’Η Ελευθερία της συνεργασίας στην Ελλάδα: Ένα κενό στα ευρωπαϊκά πρότυπα τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων’’ έλαβε χώρα υπό την φιλοξενία του Ρουμάνου

Βλέπουν Σταυρό και ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΑΙ: Οι μετανάστες αρνούνται την βοήθεια από τον “Ερυθρό Σταυρό”!


www.pentapostagma.gr

Eυρωπαϊκή Ένωση -Τουρκία: Η συμφωνία της ντροπής - ΑΠΟΨΗ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΔΕΝΑΞΑ
Ανταποκρίτρια του MEGA και της Real στο Παρίσι
Κατά γράμμα εφαρμόστηκε η τεχνική του « άρτου και θεάματα » την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, για να κρύψει την ντροπιαστική και απάνθρωπη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε με την Τουρκία. 
Η σύλληψη του πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη Σαλάχ Αμπντεσλάμ, μόνο τυχαία δεν φαντάζει απο την στιγμή που στο Μολενμπεκ, η παρουσία του δεν ήταν κοινό μυστικό, σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες στην γαλλική τηλεόραση. 

Λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού δουλεμπορικού στις Οινούσσες

Στη σύλληψη δύο νεαρών Τούρκων διακινητών ηλικίας 27 και 21 ετών προχώρησαν οι Λιμενικοί της Χίου, όταν οι πρώτοι έγιναν αντιληπτοί αμέσως μετά την αποβίβαση 20 μεταναστών στη νησίδα της Παναγίας Οινουσσών.
Παρά τις προειδοποιήσεις των λιμενικών, με βολές στον αέρα, οι διακινητές επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά του δουλεμπορικού σκάφους καταστρέφοντας τις μηχανές του.

Μόλις τώρα αρχίζει το “παιχνίδι” …οι λαθραίοι - πρόσφυγες τινάζουν την συμφωνία στον αέρα; Τι συμβαίνει τελικά;

ΦΩΤΟ από το www.xronometro.com
Οι πρόσφυγες δεν επιβιβάζονται στα πλοία μέχρι να ανοίξει η Ειδομένη. Την στιγμή  μάλιστα που γίνονται τεράστιες διαδηλώσεις στην Ευρώπη υπέρ των προσφύγων. Εκβιάζουν ή κάτι άλλο παίζει;

"Μη ούν μεριμνήσητε εις την αύριον..."

Αν μου πει ένας - κάποιος, πως δεν έχει μείνει ούτε ένα βράδυ ξάγρυπνος κατακλυζόμενος από αγχωτικές και αγωνιώδεις σκέψεις, θα δυσκολευτώ να τον πιστέψω.
Τα τελευταία χρόνια ζούμε, θαρρείς, ένα θρίλερ, μια υπεραγωνιώδη ταινία που επιφυλάσσει για όλους μας δυσάρεστες εκπλήξεις.

Παράταση για τις νέες βιομετρικές ταυτότητες

Θ.Π.: τις παρατάσεις τις δίνει μόνο ο Θεός στον Άνθρωπο, και όχι ο Άνθρωπος στον Θεό!!!
Παράταση για 27 και πλέον μηνών(!), ως τις 30 Ιουνίου του 2018, δόθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο θέμα της έκδοσης των νέων βιομετρικών ταυτοτήτων.
Ενδιαφέρον έχει πως αν και η υπουργική απόφαση εμφανίζεται με ημερομηνία 4 Μαρτίου 2016, αναρτήθηκε στο… επίσημο site του υπουργείου, σήμερα, σχεδόν με τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.